.
איך הפכתי לאוויר

blonda3

New member
.../images/Emo29.gifאיך הפכתי לאוויר../images/Emo121.gif../images/Emo88.gif

אז ככה. אנחנו לפני הארוע המשפחתי שלנו.... הלכתי לעשות סיבוב בקניון ונכנסתי לחנות למדוד סנדלים... לפתע נכנסה האשה המורכבת של האקס... זיהיתי אותה ואמרתי לה שלום "...." הגברת לא ענתה, לא התייחסה, המשיכה הלאה כאילו לא שמעה אותי-יעני אני=אוויר..... מה שנקרא- רואה ואינה נראית....
. טוב אבל ברצינות-זה לא מצחיק. אני המשכתי להתנהג כרגיל... כאילו כלום לא קרה.... בעבר זה כבר קרה לי שהיא לא אמרה לי שלום באותו קניון...(אולי היא צריכה משקפיים?
) בקיצור-אנחנו שבוע לפני ארוע משפחתי משותף. היא היתה שם מסתבר עם אחותה...רק בסוף הבנתי.... הן תהיינה כנראה בארוע של הבן שלי.... וככה היא מתנהגת. בעייני זה מוזר. הסיבה היחידה לכך שיכולה להיות, שהיתה גם בעבר- אלו הם היחסים המעורערים שיש לה עם הבת הבכורה שלי. אז אולי היא חושבת שזה בגללי-ולי אפילו זה נודע במקרה.... ואין לי יד בדבר.אבל עדיין-זה לא מצדיק!!!כי אם היא לא מסתדרת עם הבת שלי-מה אני אשמה???אה, שכחתי-אני אמא שלה, היא "קופי" שלי, היא דומה לי מאד, היא רוצה את אבא שלה,(לפחות את זה אני לא רוצה) אבל גם האשה רוצה את אבא שלה...אז יש שם מלחמה!!!!! בכל אופן זה מוזר,ההתעלמות שלה, והתחלתי לחשוב שאולי הייתי צריכה לעשות הפעם הפרדת כוחות ולא לחגוג ביחד עם הגרוש אם זה המצב. אבל זה כבר מאוחר מידיי. את סיפורי הבת מצווה של הבת עדיין לא סיפרתי לכם. מחכה שהחגיגה הזאת תעבור ואז.... מי אמר שהחיים קלים?

rolan

New member
בלונדי יקרה

בהחלט לא נעים, לא יודעת איך אני הייתי מתנהגת. אני חושבת שמה שאת צריכה לעשות, זה להמשיך בדרכך - לברך אותה לשלום בכל פעם שאתן נתקלות אחת בשניה, לא להתעלם כמוה. הרי זו הבעיה שלה, את לא עשית לה דבר רע (כך אני מבינה ממה שכתבת), כל הכעסים שיש לה, אם יש לה, לא נוגעים לך באופן ישיר. חזקי ואמצי! בשבילנו את לא אוויר!!!

blonda3

New member
רולן. תודה../images/Emo140.gif

חברה שסיפרתי לה את הסיפור אמרה שלדעתה הגברת רוצה ניתוק ממני-וזאת הדרך שלה להתמודד איתי. הסכמנו שזאת דרך לא רגילה אבל כל אחד נוהג בדרכו. שתינו חשבנו שאני צריכה להתעלם ממנה בארוע, וגם להבא בדיוק כפי שהיא מתעלמת ממני כי אם היא לא רוצה קשר אז לא בכוח. באמת יכול להיות שהיא חושבת בטעות שאני הגורם ליחסים העכורים שיש לה עם הבת שלי אבל אני לא מתכוונת להכנס איתה כרגע לנושא הזה. אם כבר אז אולי בעתיד אשוחח על כך עם הגרוש שלי. מה שכן-בשיחה האחרונה שהיתה לי עם הבת שלי-שבה יצא שוב הסיפור על המתח שביניהן-תמכתי בבת שלי כי ככה הרגשתי -כי היא נשמעה במצוקה איומה(לא שיתפתי אתכם כאן אבל היה לי מאד קשה לעבור את זה) נאלצתי לסבול טריקות טלפון והטחות שווא והאשמות עלי ועל אבא שלה, כמו התחושה שאין לה הורים-שלהורים שלה לא איכפת ממנה שהיא תעבור לגור אצל חברה, וכו'... לקח לי כמה שיחות טלפון להרגיע אותה ולתת לה להבין שיש לה אותי-שאני מאחוריה, שאני תומכת בה, שאיכפת לי ממנה, שאני מבינה שקשה לה שם, וכו'. הצעתי לה שוב לעבור לגור אצלי.... אבל לדעתי-זה לא יקרה.היא נלחמת שם על מקומה ועל האבא שלה כמו לביאה אמיתית. תודה בכל אופן.

עלמה 3

New member
בלונדי, שום דבר לא בכח...

אני לא חושבת שהיא צריכה להתמודד איתך, את גם לא אשמה במערכת היחסים בינה לבין ביתך... ואם היא מתעלמת ממך, תתעלמי גם את זה לא דברים שנעשים בכח... ואכן, אם קיימת האפשרות שביתך תעבור להתגורר איתך ואת תומכת בה.. אז מה העניין למה היא נשארת שם בכלל .. אם רע לה שם שתלחם על מקומה אצל אביה ממקום אחר. בלונדה אין ספק שאת כאמא צריכה לתמוך בה.. ואם את יודעת ומודעת לקושי שלה שם.. למה את לא עושה משהו ?

blonda3

New member
כנראה , שלא מספיק רע לה שם....

וכנראה שלה יש את השיקולים שלה, וכנראה שבגיל שלה כל יומים הדברים משתנים ונראים אחרת, וכנראה שיותר קל לה להיות שם ולקטר לי ולהתמודד איתם מאשר להיות אצלי ולהתמודד איתי, ועם הבת הקטנה-אחותה הקטנה שמן הסתם עלולה להפריע לה, להתקרצץ עליה... לקחת ממנה את השקט שלה וכו'. הכל יחסי בחיים. אז יש סיבות למה היא נשארת שם. העיקר-שאני משתדלת לתת לה את תחושת הבטחון שאני כאן תמיד בשבילה-וזה עוזר לה. אני גם תמיד יודעת לשמחתי לעודד אותה ברגעים קשים ומלמדת אותה להוציא מכל מצב רע את הטוב-וגם אם זה בשיחות טלפון,ולא כשהיא גרה כאן-אז מבחינתי למרות שהיתי מעדיפה אחרת-זה גם בסדר. אני לא בעד לכפות בכוח. תודה לך.

b4icu

New member
כמה שאני מבין ל-../images/Emo23.gifך...

בוקר טוב בלונדי את החוויה הזו עברתי ואני ממשיך לעבור בביתה של זוגתי מדי ביקור, כאשר אחד התאומים מגיח. תחושה של עוינות וגם בהתנהגותם, לא אחת מסתמנת מגמה של "להציק"...מעשיית דברים שהיו בחזקת "אני מבקש לשא תעשה" ועכשיו זו הזדמנות פז. ברם אולם, בשבוע שעבר, בשיחת טלפון ספרה לי R על אמירה של אחד התאומים, שקיטר, מדוע יש אוכל מבושל רק כאשר אני נמצא? האם ענתה בפליאה: מה אתה חושב שאני מבשלת רק למיכאל? לא השיב הנער, הוא מבשל... וכך נסתה R לשים הדגש על כך שהנער בסה"כ מאריך את הדברים, אם כי בדרכו שלו... מה שלא שינה במאומה את התנהגותו (ראה תחילת הכתובים) במהלך הסופשבוע. אפרופו, R נסתה לעשות את אחד ממתכוני העוף שלי, וז הלא יצא כמו שלי. היה טעים אבל אחר. מעניין אם הילדים יגיד משהו? אני לעצמי בחרתי שלא לבשל יותר אצלה, כדי שהילדים לא יזכו מין ההפקר.

b4icu

New member
חבל לך על הזמן ../images/Emo21.gif

שלום כן, אני מבשל טוב וגם אוהב מאוד לבשל... יש לי כמה מתכונים שפשוט אין עליהם. מרק טום ים תאילנדי (מרק דגים חריף) מרק בצל צרפתי (הגדולה שלי נתנה לו ציון 10 כאשר המרק הצרפתי הכי טוב שאכלה קיבל 9) עוף עם ברוקולי ושעועית ירוקה) עוף בגריל (פטנט שלי) בולונז לזניה הודו בתנור עם רוזמרין ושמן זית סלט חסה בנוסח צרפתי ואפילו עוגת היער השחור. אני טוב גם בבשרים על האש, חביתות ומוקרמים... בקיצור, אם אני מכין ארוחה לארוח, עם יין וכו' זו חגיגה לכולם.

noamic

New member
וואו - תשמע - זה נשמע מצויין,

תראה כל הבנות כאן רק מגישות קפה ועוגה כל הזמן, שום דבר אמיתי לאכול, אז בבקשה - לצהריים אפשר להזמין מרק בצל ועוף עם ברוקולי ושעועית ??? (או לפחות את המתכון ????) בוקר אור !

b4icu

New member
תבשילים בקדרה ../images/Emo140.gif

תבשילים בקדרה לאור החום והלחות המעיקים, ראוי להכין מרק בצל רק אם אפשר ליהנות ממנו באווירה ממוזגת... מרק בצל לפני שנגע בחומרים, ראוי להבין את המהות של מרק הבצל. להבדיל ממרקים אחרים, כמו מרק עוף לדוגמא, המרק בצל מקבל את טעמו לא רק מהבצל, כי אם משלושה מרכיבים שבו: החמאה, היין הלבן ואגוז המוסקט. גם לבצל תפקיד חשוב ורצוי להכין אותו עם בצל סגול. היין העדיף, הוא הלבן של סגל (זול ומעולה – 12.95 לבקבוק) לצנן במקרר יום קודם. לקלף ולהשרות במים 6 בצלים גדולים. לחתוך לרצועות וחתיכות בינוניות. לחמם סיר עם ¾ חבילת חמאה (תנובה) ולהוסיף את הבצל החתוך. לערבב מדי פעם על אש בינונית וסיר מכוסה, עד שיזהיב ויקבל שקיפות. להוסיף כוס מהיין הלבן. לתת ליין להתנדף כ 2-3 דקות בבחישה קלה. להוסיף בפיזור 2-3 כפות קמח לבן ולערבב. למלא מים רותחים עד גובה הסיר ולהוסיף: 3-4 עלי דפנה, 2 כפות אבקת מרק, לבזוק אגוז מוסקט טחון ככפית וחצי, פלפל שחור ומעט מלח. לערבב ולתת לרתוח על אש בינונית כ-15 דקות. לא לכסות כי המרק יגלוש! לכבות את האש ולכסות. בהגשה, למזוג לקערת מרק, להוסיף קרוטונים (מומלץ טבעות מלחם בגט טרי, מושחם מעט בתנור), להניח בתוך המרק, לכסות בפרוסת גבינה צהובה והכניס למיקרו עד שהגבינה נמסה. בתיאבון. עוף עם ברוקולי לנקות 4-5 ירכיים עוף. לקצוץ בצל בינוני דק ולטגן ב1/4 חמאה וקצת שמן בסיר. להוסיף 2-3 כפיות שום קצוץ ולערבב. להוסיף 3 קוביות קנור סיני ומעט מים ולערבב עד שהקוביות נמסות. להניח את הירכיים בתחתית הסיר, ולתת להם כדקה. להוסיף 3-4 תפרחות ברוקולי שטוף ומחולק על העוף, ועליו ½ ק"ג שעועית ירוקה (ארוכה) ומופשרת. להוסיף מים רותחים שיכסו את הברוקולי, 2 קוביות קנור פיקנטי ולכסות במכסה. לתת לזה לרתוח כשעה וחצי. מה שיפה במנה הזו – שזה גם הבשר וגם התוספת, וטעמו כטעם מעדן "גורמה" אפשר להוסיף סלט חסה טרי: לקצוץ לפרוסות דקות עלי חסה מסולסלת וחסה רגילה ומעט עלים של לקט אחלה בכערה. לדלל חצי כוס רוטב וינגרט עם מים ולשפוך על החסה. להוסיף 2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק, 8-10 עגבניות שרי מחולקים לרבעים לבזוק מלח פלפל שחור ולהגיש. (אפשר להוסיף 2 ביצים קשות פרוסות מלמעלה). עם המרק מומלץ יין לבן (מה שנשאר בבקבוק יתאים לכוס יין עם המרק בצל) עבור העוף, עדיף יין אדם יבש, מומלץ קברנה סוביניון של יקבי רמת הגולן. בתאבון

b4icu

New member
קינוח ../images/Emo96.gif

קינוח לקינוח בחרתי בגלידת ריבת חלב. לא תאמינו למה אכתוב פה אבל זה עובד! הגלידה יותר טעימה אם מגישים אותה בכלי מתכת! אילו של WMF יתאימו בהחלט... על מצע של פרוסת עוגת ריבת חלב (של עלית) בעובי 1.5 ס"מ להניח בגביע של הגלידה, 2-3 כדורי גלידת ריבת חלב (של NESTLE). אפשר לקשט למעלה בקוביית שוקולד לבן ושוקולד חלב, (לנעוץ באלכסון, עם הפינה לתוך הגלידה) ו- 2-3 גליליות או בדובדבן (טרי) עם הגבעול לקישוט.

noamic

New member
וואו - אתה אדיר -

ראיתן בנות איך נותנים מתכון ? ככה בדיוק. לא בערך, לא "כמה שתופש" לא לפי הרגש, לא לפי הטעם תענוג של הוראות. תודה תודה, קיץ חורף , היום יהיה מרק בצל !!!!!!

b4icu

New member
תודה ../images/Emo39.gif

ואפילו עוד לא טעמת מהתבשילים... שיהיה לך בהצלחה (ולא
עם הבצל)

rolan

New member
כמו תפריט של מסעדה

תגיד, אפשר להזמין ארוחה אצלך?

princess lis

New member
ארוחת הצהרים מוכנה../images/Emo35.gif

רק כתובת מדוייקת... 4 נפשות בדרך...
בוקר טוב

מצוטטת

New member
../images/Emo24.gif עכשיו תורי ../images/Emo13.gif

תראי בואי נתחיל מהסוף מהשאלה.... לא! החיים לא כל כך פשוטים ההיא זוגתו (שתחיי) של
'ך נושאת מִין הסתם איזשהו מטען (סובייקטיבי ככל שיהיה (מבחינתך) והדוגמא לכך זה שאין בה ת'חוש לעשות הפרדות כולה מה...תגידי שלום זה כואב? אז בסדר יש שם "חבילה" שגם מוטלת עליה נו בנושא הזה הדעה שלי לא חדשה היא לא הראשונה לבטח גם האחרונה שלא מבינה שה"די" זו עיסקת חבילה אז ת'אמת יכולה להרגיש אמפטיה איתך בנקודה הזו... כן, זה מאד מעליב להרגיש דני דין במיוחד שברקע מתארגנת שמחה משפחתית חשובה. אבל את יודעת מה....בואי את עכשיו אחרי שקצת (מקווה) נרגעת תקראי אותי ואותך מחדש.... ותעני לעצמך מי הוא האדם ה"קטן" אה
מוקדם לברך אני מניחה את בטח תפתחי שרשור נפרד אז אשמור את שאר המילים לפם הבאה.

blonda3

New member
מצוטטת את משהווו../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif

כבר אמרו לך את זה-נכון?

למעלה