לילה

גיא 361

New member
../images/Emo29.gifלילה

לאחר העדרות קצרה (ולא רצונית) חזרתי לכתוב ובאהבה. על~יד אשנבי הפתוח אשב שעה ארוכה; אל פני נושבת הרוח הרוח הרכה, ויש בה אותו הריח אשר היה לפנים, ורשת~כספו הירח היטיל על~פני הגנים ... הכל לי ידוע: ראיתי הרבה לילות סהר; והיה לפעמים ~בכיתי אך זה היה מכבר ... בתוך הדממה הדקה, ומה לא תמצא מרגוע למה אני מחכה ? בין עלים מנשבת הרוח, ממהר עלי הזמן ... ידעתי כי לא תנוח, לבי הנאמן !

תגובה ראשונה שלי בפורום:) יאיי

ממ... אז ככה: 1. אמנם חריזה נותנת מקצב והשיר עצמו זורם אבל פה מרבית החרוזים נתנו לי תחושה שהם הגבילו אותך מדי לאוצר מילים מאוד מצומצם וחסימה רגשית מצד הקורא (אני, לדוגמא) אל מה שאצה כותב. 2. השאלה "למה אני מחכה?" נראתה לי מיותרת, כיון שהשיר עצמו צריך לתת את התחושה שאתה מחכה למשהו ואין צורך להאכיל את הקורא בכפית. 3. הצלחת כן ליצור תמונה שלך יושב מול החלון הפתוח, מסתכל על הירח וזה מצוין לטעמי, נסה לדבוק בזה בשיר. 4. הסימן קריאה בסוף השיר הציק לי קצת בעין, זה קצת מרתיע שצועקים עליי מתוך השיר בכזו הפגנתיות;) צריך תחכום כדי לצעוק, לדעתי. 5. אני חדשה בפורום ודי התפרצתי, לא אעלב אם לא תקשיב לדעתי (אחרי הכל - שיר שלך ולא שלי):) עפריhttp://stage.co.il/Authors/77516

גיא 361

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא

אני בכוונה כתבתי בסיגנון שמתאים לתחילת המאה ה-20 ושהושפע מהכתיבה הרוסית שידועה באגרסיביות שלה. אני תמיד שמח לקבל ביקורות .

גיא 361

New member
הכתיבה הרוסית

המשוררים היהודים שגרו בארץ עלו ברובם מרוסיה הצארית. סיגנון הכתיבה שלהם הוא ( בדומא לסופרים הרוסיים ) דרמתי מאוד ואפילו הייתי אומר אגרסיבי.

גיא 361

New member
כן בהחלט

אני אתן דוגמאות של כמה משוררים ולא מהמפורסמים שבהם ( למרות שכבודם במקומם מונח ). הראשון הוא : פיסמסקי אלכסי 1820 - 1881 ,אשר היה ידוע בתיאוריו השלילים כלפי האצילים ב -1863 כתב אוסף שירים בשם "ים כמרקחה" הוא מת בודד ועזוב. השני הוא : פט, אפנסי אפנסיביץ' 1820 - 1892 אשר היה ממוצא יהודי והיה אחד המשוררים האהובים על טולסטוי ולמרות שלא הצליח בחייו היום הוא מוערך הרבה יותר. ישנם עוד דוגמאות רבות ואם תרצה אני אשלח לך שמות של סיפרי שירה של משוררים רוסיים.

למעלה