yaakii

New member
../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif

מדינת ישראל המאוכלסת בעם שסקרים ואבחונים שונים מתיימרים לקובעו כעם החכם ביותר עדיין לא חשב על דרך פשוטה ביותר לחסוך בחשמל: כראות עיניי, בן אדם ממוצע הולך לישון ב-11 בלילה וקם ב-7 בבוקר (בן אדם ממוצע=ממוצע כל הגילאים של תושבי ישראל) כידוע בשעות הלילה בהם ערים הדבר מחייב הפעלת תאורה במקומות מסויימים (בית, מקומות בילוי וכו') אפילו אם ניקח את הקיץ כבסיס-נראה שהחושך מתחיל כבר ב-8. אז למה לא להתחיל להתרגל להפוך את השעה הרשמית (יש דבר כזה?) של פתיחת כל החנויות, בתי-ספר וכד' בשעה מוקדמת יותר, נגיד 6, וכולם ילכו לשון גם מוקדם יותר, בשעה 9 בערב. ואז יוצא פחות שעות עירנות שלנו בחושך וככה נחסוך בחשמל. הניסוח סביר?-אני שפוך מעייפות

אוקיי ../images/Emo13.gif

את האמת הסיבה לשאלה שלך היא כנראה תרבות . זה כמו לשאול למה רוב האנשים לא חוסכים במים . זה כמו לשאול למה יש כל כך הרבה תאונות . זה ענין של תרבות ועניני מדינה ואין מי שיזיז את זה . בכל מקרה , בנוסך לערך התרבותי של הענין (גם בילוי , גם תרבות וגם נחת שיש בשעות הלילה ) אני לא חושב שכל היונקים קמים בסביבות שש בבוקר . אני עדיין חושב שזה דיי מוקדם ולמרות זאת יש רבים שהיום שלם מתחיל בשעה הזאת.

yaakii

New member
שש מוקדם בגלל שהורגלת לקום מאוחר יותר,

לא משום סיבה אחרת... ייקח זמן לשנות הרגלים,אבל הדבר יכול להביא לחיסכון עצום בחשמל, ונראה לי ששווה את זה.

אני לא חושב שההרגל הזה כל כך גרוע

פעם אנשים היו עובדים באמת מהבוקר ועד מאוחר יותר .. זה לא שבאמת כל העסקים יסגרו מוקדם יותר . תשע זה עדיין מוקדם. אם אתה באמת רוצים פה שינוי, יש דרך אחרת לעשות את זה . להקדים את השעון בישראל בשעתיים ! זה כבר יותר הגיוני וזה מיושם גם בארצות אחרות .. שם החושך מתחיל להגיע רק בסביבות תשע

yaakii

New member
זה עדיין לא מסביר למה בשעון קיץ יש לפחות

3 שעות בהן רוב בני האדם ערים , הנמצאות בשעות החשיכה.

ThisIsRequiem

New member
בשעות היום חם..

אני עצמי ישנה בשעות היום וערה בלילה.. מה שאומר שפועל אור בבית וכו'

לא קשור לחנויות

קשור לעבודה, אם כל העבודות בארץ יתחילו ב6 בבוקר כולם ילכו לישון כמו ילדים טובים ב9-8 גג. אבל לא כל העבודות שוות ויש כאלה שמתחילים לעבוד ב12 בלילה והולכים לישון בבוקר

למעלה