"ביריאני" עוף תבשיל הודי עוף ובשר בשכבות

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif "ביריאני" עוף תבשיל הודי עוף ובשר בשכבות

לתמונות http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1669463 "ביריאני" עוף-תבשיל אורז הודי עשיר. "ביראיני"-אורז עם עוף או בשר בשכבות./אילנית12 יש אין ספור גירסאות לתבשיל הזה. בדרך כלל מכינים אותו בחגים,או לשישי שבת. מוסיפים לאורז כשהוא מוכן:ביצים קשות,סלק מבושל חתוך לקוביות,תפו"א עגולים מטוגנים או אפויים (ניתן לוותר) לביריאני בשר משתמשים בבשר כבש ולעוף ,בחזה עוף או נתחי פרגיות. בהגשת המנה אפשר גם לטגן קשיו /שקדים /צמוקים ולפזר מעל האורז. לתבשיל האורז משתמשים בתבלינים שלמים,כמו עלי דפנה,ציפורן,הל שלם מקלות קינמון. אני לא אוהבת שזה נתקע לי בשיניים,אני משתמשת בתבלינים טחונים. לצמחונים אפשר להשתמש ללא בשר,רק אורז והתוספות(2 תמונות אחרונות) הכמויות פה גדולות,אפשר להכין חצי כמות: חומרים להכנת האורז: ל 5 כוסות אורז /"בסמטי" או רגיל 1 כוס אפונה קפואה שמן קנולה 1 כף כורכום,קורט ציפורן טחון,קורט הל טחון,מלח, מבשלים אורז רגיל כמו שאתם רגילים,אבל עם תוספת התבלינים שציינתי. כשהאורז מוכן, מניחים בצד. הכנת תבשיל העוף: 1.5 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים קצוצים דק 2 כפות רסק עגבניות/עגבניות אדומות מגורדות 1 כפית חומץ/מיץ מלימון טרי מלח תבלין "ביריאני" לבשר ועוף /תבלין לבשר רגיל פלפל שחור 1/4 כפית כורכום 1 כוס כוסברה טריה קצוצה שום כתוש בערך 10 שיניים 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד קורט אבקת ג'ינג'ר 1 כפית כוסברה טחונה פפריקה מתוקה/חריפה הכנת העוף: מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים לטגן עד שהעוף משנה את ציבעו. מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה התבשיל. מוסיפים את הרסק,והכוסברה הטריה,החומץ/הלימון, וממשיכים לערבב. כשהתבשיל רותח,להנמיך להבה. לבשל עד שהעוף מתרכך. זה לוקח בערך חצי שעה. התבשיל צריך להיות עם מעט רוטב,לכן יש לבדוק מדי פעם אם המים לא התיבשו. צבע התבשיל צריך להיות אדום. הרכבת המנה: לוקחים סיר רחב: מניחים אורז(שהכנו קודם)מוסיפים ביצים קשות,סלק,תפו"א מטוגנים. לוקחים עם כף מחוררת את העוף שבישלנו(ללא הרוטב)ומוסיפים לאורז,ושוב אורז תוספות ועוף מחממים כמה דקות את התבשיל על אש קטנה מאוד. בהגשה סוחטים מעל, כמה טיפות מיץ לימון טרי(לא חייבים. מגישים. שמים בקערה על השולחן גם את הרוטב שנשאר מהעוף,למי שאוהב לאכול עם הרוטב . אוכלים ומתענגים!
 
למעלה