הרבה זמן לא שאלנו חידה

חן M

New member
../images/Emo3.gifהרבה זמן לא שאלנו חידה../images/Emo22.gif

באם מגיע אליכם כדורסלן למטרת שיפור כושר גופני כללי ויכולות גופניות על אילו יכולות הייתם עובדים איתו ואיך???

Ronen49

New member
אני עובד עם כדורסלנים

יש לי כמה כאלה במכון. אלה הם הכי קלים, כשהם באים הם יודעים בדיוק על מה הם רוצים לעבוד: שיפור הניתור- אני נותן תרגילים כמו סקווט עם עליה על קצות האצבעות בסוף במהירות אבל מבלי לנתק את האצבעות המקרקע! אני גם נותן תרגילים של מדרגות - קפיצה 2 וירידה 1 וחוזר חלילה. אני מוכרח להודות שאחד מהכדוסלנים אמר לי לנסות את זה וזה עובד מצויין. ספרינטים - אני עובד איתם בעיקר על אימון אינטרוולים או פארטלק. כמובן שאלו הם בנוסף לתוכנית אימונים די סטנדרטית שאני נותן להם שמחזקת בעיקרה את שרירי היציבה.

חן M

New member
../images/Emo13.gifאחלה..

אני אשמח לשמוע על ניתוח מקצועי של דרישות הענף... אילו יכולות צריך לשפר.. ואיך לשפר יכולות אילו...

Ronen49

New member
../images/Emo13.gif

אני לא יודע איזה ניתוח מקצועי אתה מחפש, אני רק יודע שכדורסלנים שבאים אלי לא צריכים לעבוד על יכולות קניזיולוגיות למיניהן אלא רק על שיפור הקפיצה ושיפור המהירות

חן M

New member
אני אסביר...

כדורסלנים יגיעו אליך וירצו לשפר בעיקר את יכולת הניתור... אך יכולת הניתור יכולה להיות מושפעת בחוסר תיאום בין השרירים הפועלים ולאו דוקא רק מכח מתפרץ... מעבר לכך כדורסלן יבוא ויאמר לך "ניתור,ניתור,ניתור" אך ידוע לך שכדורסל לא מורכב רק מיכולת זו... אני אמנם נותן חשיבות לדברי המתאמן והגדרת מטרותיו אך יותר חשוב הוא לוודא שאין לו חוסר ביכולות אחרות הקשורות למטרתו העיקרית שיפור יכולותיו כשחקן כדורסל כלומר אתה אמור לבדוק מה חסר לו ע"י : שיחה עם מאמנו,צפייה באימון שלו בכדורסל,מבדקים שאתה יכול לערוך לו. דרישות גופניות שיש לכדורסל הן: יכולת אירובית מסויימת [זמן משחק] יכולת קוארדיניציה תוך שרירית ובין שרירית מסויימת זריזות מהירות מהירות תגובה טווחי תנועה במפרקים יכולת של האנטגוניסטים לבקר תנועות כח כללי סיבולת כח כח מתפרץ סיבולת כח מתפרץ סיבולת שריר יכולת התמצאות במרחב יכול להיות שהחסרתי... רק קמתי על הבוקר
בכל מקרה לדעתי הדבר הכי חשוב של המאמן הוא לא רק לסמוך על מה שאומרים לך אלה לוודא שכל שאר היכולות במצב טוב ובמידה ולא להתאים תכנית אימון....

gatinho

New member
על חלק מהדברים הוא עובד

באימוני הכדורסל (ספרינטים, זריזות וכו') אם זו קבוצה מקצוענית אמור להיות להם מאמן כושר משלהם שמכוון אותם ומאמן אותם ואומר להם על מה לעבוד בחדר כושר, בהנחה שהם לא מתאמנים ביחד בחד"כ. אבל לענייננו: הוא צריך לעבוד גם על כוח כללי, כוח מתפרץ וסיבולת כוח וכמובן אירובי. דרך אגב, מנסיון, עבודה של כוח על פלג גוף עליון יכולה לדפוק לגמרי את הזריקה לסל... צריך להתרגל. איך בדיוק משלבים את כל אלה באימון???

חן M

New member
../images/Emo8.gifזה כל הקסם...

בעיקרון זה מאוד תלוי בכמה פעמים יש לך את המתאמן בשבוע ולאיזו תקופה הוא יתאמן איתך... הדרך האופטימלית היא לעשות לו מבדקים לגבי מגוון יכולות הקשורות לענף... לבדוק אילו יכולות חלשות אצלו ומגבילות אותו מלהתקדם ואז לעבוד על יכולות אילו בצורה כללית וספציפית... ואז לבנות תכנית שתורכב לפי סדר של חשיבות של הדברים שאתה מעוניין לשפר לו.... אני לא ממש מסכים עם האימרה שלך שעבודה על פלג גוף עליון תוריד את יכולת הקליעה משום שאין כדורסלן מקצועי שלא מתאמן ומחזק פלג גוף עליון .. ואני מכיר אישית 2 בחורים שאחד מהם מתאמן באופן מקצועני והשני משחק בליגה ארצית והם מתאמנים חזק ורק מדווחים על שיפור ביכולות... מה שכן זה שאולי בהתחלה זה גורם לקושי ואח"כ עם הזמן מתרגלים לזה...

gatinho

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

בסוף כתוב: "צריך להתרגל". מה גם שאצלי זה יותר השפיע כי לא התאמנתי באופן סדיר בזריקה לסל, ויותר ויותר עבדתי על כוח, כך שהשינוי ניכר יותר כל פעם שחזרתי לשחק כדורסל, פעם בכמה זמן.

למעלה