../images/Emo3.gif "טולומבה"-לביבות טורקיות בדבש
לביבות טורקיות בדבש (טולומבה) טולומבה תמיד קונה אותן מוכנות,הפעם החלטתי להכין,הבעיה שאני לא מפסיקה לאכול אותן השתמשתי בצנטר כוכב בינוני ,מי שמעוניין שיצאו רחבים יותר צריך צנטר כוכב רחב מאוד יצאו בערך 37 יחידות לפי הגודל הזה./אילנית12 חומרים: לסירופ: 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 כוס דבש 1/4 1 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית מי ורדים לבצק: 1כוס מים 50 גרם חמאה 1/4 כפית מלח 1/2 1 כוסות קמח 1 כף סולת 3 ביצים שמן לטיגון אופן ההכנה: 1.להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר,הדבש והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הורדים,מערבבים ומצננים. 2.להכנת הלביבות: שמים בסיר בינוני את המים והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח,הקמח והסולת ומערבבים עד שנוצר כדור בצק הנפרד מהדפנות של הסיר. מסירים מהאש. 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואחרי כל הוספה מערבבים היטב עד שהביצה נבלעת בבצק. (השתמשתי לעירבוב בכף עץ) 4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכבי גדול ומזליפים לתוך השמן החם קטעי בצק באורך 3 ס"מ. מטגנים עד שהם משחימים משני הצדדים. 5.מוציאים את הלביבות בכף מחוררת ומעבירים לסירופ הסוכר. משאירים את הלביבות בסירופ למשך 3 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מקור:בני סיידה טעים מאוד. שבת שלום וחג פורים שמח לכולם << עוד מתכוני פורים בבלוג כרוכית פרג מבצק שמרים תגיות:
לביבות טורקיות בדבש (טולומבה) טולומבה תמיד קונה אותן מוכנות,הפעם החלטתי להכין,הבעיה שאני לא מפסיקה לאכול אותן השתמשתי בצנטר כוכב בינוני ,מי שמעוניין שיצאו רחבים יותר צריך צנטר כוכב רחב מאוד יצאו בערך 37 יחידות לפי הגודל הזה./אילנית12 חומרים: לסירופ: 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 כוס דבש 1/4 1 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית מי ורדים לבצק: 1כוס מים 50 גרם חמאה 1/4 כפית מלח 1/2 1 כוסות קמח 1 כף סולת 3 ביצים שמן לטיגון אופן ההכנה: 1.להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר,הדבש והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הורדים,מערבבים ומצננים. 2.להכנת הלביבות: שמים בסיר בינוני את המים והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח,הקמח והסולת ומערבבים עד שנוצר כדור בצק הנפרד מהדפנות של הסיר. מסירים מהאש. 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואחרי כל הוספה מערבבים היטב עד שהביצה נבלעת בבצק. (השתמשתי לעירבוב בכף עץ) 4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכבי גדול ומזליפים לתוך השמן החם קטעי בצק באורך 3 ס"מ. מטגנים עד שהם משחימים משני הצדדים. 5.מוציאים את הלביבות בכף מחוררת ומעבירים לסירופ הסוכר. משאירים את הלביבות בסירופ למשך 3 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מקור:בני סיידה טעים מאוד. שבת שלום וחג פורים שמח לכולם << עוד מתכוני פורים בבלוג כרוכית פרג מבצק שמרים תגיות: