מתכון מעולה לחמין צמחוני

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif מתכון מעולה לחמין צמחוני

מתכון: חמין צמחוני "אני השתמשתי בכוס גריסים,וכוס שעועית והוספתי גם כוס גרגירי חומוס השתמשתי בתפו"א אדמה אדומים מזן "דזירה" לא מקולפים. בישלתי את החמין בפלטה ,אחרי 8 שעות בערך היה מוכן מאוד טעים". רכיבים: 250 גרם שעועית מושרית לילה שלם במים 200 גרם גריסים שטופים 5 תפוחי אדמה קלופים ביצים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה (כ-2 כפות) פפריקה חריפה (כפית מלאה) 2 בצלים קצוצים גס 10 שיני שום פרוסות שמן קנולה אופן הכנה: לטגן את הבצל והשום בשמן עד הזהבה. להוסיף את השעועית המושרית והמסוננת ואת הגריסים ולטגן תוך ערבוב מס` דקות. לתבל , להניח מלמעלה תפוחי אדמה וביצים, לכסות במים ולהרתיח. להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה. להעביר את הסיר לתנור מחומם ל-100 מעלות ללילה שלם. מדי פעם יש לבדוק שיש מספיק נוזלים, אבל לא להציף. אפשר להוסיף קצת נקניקיות סויה של טבעול. מקור:דרומית1
 

d a p h n a

New member
ואני הכנתי אתמול אינצ'לדות צמחוניות שוות

שאפשר לדעתי די בקלות להפוך לטבעוניות אם מוותרים על הגבנ"צ והשמנת החמוצה (אפשר גם לנסות להחליף אותה בטופו או שמנת חמוצה צמחית או משהו כזה): אפשר לאלתר, כמובן, מבחינת תוכן המילוי (במקור הוא הכיל פטריות, אבל אני לא אוהבת אז המרתי בדברים אחרים). למנה אישית יפה של שתי אינצ'לדות השתמשתי ב: -2 טורטיות - מעט שמן זית - בצל קטן חתוך לקוביות קטנות - 2 שיני שום קצוצות - פלפל צהוב חתוך לקוביות - פלפלון צ'ילי חריף קצוץ דק דק - שלושת רבעי כוס עגבניות מרוסקות (אפשר במקום זה 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות) - חופן יפה של גרעיני תירס קפואים (לא מדדתי בדיוק כמה) -תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, כמון) - כמה כפות של שמנת חמוצה (אפשר דלת שומן) - גבינה צהובה (רצוי צ'דר, אם יש) להכנה: - מחממים תנור אפייה לחום די גבוה (כ-200 צלסיוס, 400 פרנהייט) בינתיים: - מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. - מוסיפים את השום, הפלפל, הצ'ילי והתירס וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כארבע דקות. - מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומבשלים עוד כמה דקות. - מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השמנת החמוצה - שומרים חצי מן הרוטב בצד. את היתרה שמים בתוך הטורטיות, מגלגלים אותן, ושמים אותן בתוך תבנית פיירקס קטנה (או תבנית אחרת שמתאימה לתנור). - את יתרת הרוטב שופכים על האינצ'ילדות, ומפזרים למעלה גבינה צהובה. - מכניסים את האינ'צלדות לתנור החם לכ-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה. בתאבון!
 

d a p h n a

New member
אפשר בהחלט

בגרסה הצמחונית יש כמות יפה של שמנת חמוצה וגבינה, שמכילות חלבון. אבל כמובן ששעועית לא תזיק גם במקרה זה. לי פשוט לא היתה שעועית מתאימה בבית אתמול.
לגרסה טבעונית שעועית בהחלט יכולה להוסיף את המרכיב החשוב הזה.
 

sybil fawlty

New member
שני המתכונים נראים מעולה../images/Emo70.gif

אנסה בהזדמנות... והתרומה הקטנה שלי, פורסם היום בוואלה קובה טבעוני, נראה טעים ברמות ולא יותר מידי מסובך
 
למעלה