סלט חי מסלק וגזר

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif סלט חי מסלק וגזר

סלט מאוד בריא משתלב עם כול ארוחה. מתכון ללקחתי לפני כמה שנים מהגולשת "נבט" מפורום אורגני yent סלט מאוד בריא. סלט סלק וגזר החומרים: גזר מגורד בפומפייה סלק מגורד בפומפייה כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזליה) שום (כתוש) הרבה לימון שמן זית קצת מלח יוצא מ-ע-ו-ל-ה
 

אילנית12

New member
בטטות אפויות בתנור

חומרים: בטטות בתנור 600 גרם בטטות רבע כוס שמן זית מלח,פלפל שחור חצי כפית עלי רוזמרין טריים או יבשים ההכנה: מקלפים את הבטטות חותכים,ומניחים בכלי עם מים עד כיסוי בערך כשעה. מסננים מהמים ומיבשים היטב. מכניסים לתנור חם שחומם ל 180 מעלות,יוצקים מעל הבטטות את הרוטב. אופים עד לריכוך.(בערך 15—20 דקות),או עד שהבטטות התרככו בתיאבון. .
 

אילנית12

New member
אורז עם בשר בסגנון הודי

ביריאני אורז עם כבש/הודי לתמונה נהוג להגיש בחגים. מעדן אמיתי. החומרים: בשר כבש מבושל חתוך לקוביות.(ללא הרוטב)(יש אפשרות להכין עם עוף) 2 סלקים מבושלים בינונים חתוכים לקוביות תפוחי אדמה מטוגנים בשמן,חתוכים לקוביות. בצל גדול מטוגן בשמן אפונה קאשו קלוי מטוגן במעט שמן ופפריקה אדומה מתוקה.(לא חובה ) תבלינים לאורז: ממרח מסאלה ירוק(מתכון בהמשך) תבלין ביריאני בשר(בחנויות הודים) כף מיץ לימון כורכום אבקת שום אבקת ג`ינג`ר (מעט מאוד) מלח אורז בסמטי שטוף (לפני זה השריתי אותו במים כ20 דקןת) אופן ההכנה.: קודם מכינים על השיש:את התפוחי האדמה ,הסלק,הבצל המטוגן,האפונה,הבשר. (את הסלק,והבשר אפשר להכין ערב לפני.). מטגנים את האורז במעט שמן,מוסיפים את התבלינים בזה אחר זה,ולערבב במרץ, כדי שזה לא ידבק,מוסיפים מים וכשזה רותח,להוסיף את כול החומרים ( חוץ מהקאשו),בעדינות. לכסות,ולבשל על אש קטנה,עד שהאורז מתבשל. כשזה מוכן להוסיף מעט מיץ לימון לערבב בעדינות ולפזר את הקאשו. ממרח מסלה ירוק :. טוחנים במכונת בשר,כוסברה,שורש גי`נג`ר טרי ,שום,פלפל ירוק חריף (לא חובה) מערבבים,מוסיפים מלח,מעט שמן קנולה.לחלק למנות וישר למקפיא. טעים במרק ירקות לחורף,לדגים ,עוף ובשר.. .
 
למעלה