קציצות בשר ברוטב עגבניות גרגירי חומוס

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif קציצות בשר ברוטב עגבניות גרגירי חומוס

ואפונה קציצות קציצות בשר מבושלות ברוטב עגבניות אפונה וגרגירי חומוס./אילנית12 החומרים לרוטב: 100 גרם רסק עגבניות(קופסת פלסטיק קטנה) תפו"א חתוכים לרבעים (אופציונאלי) בערך 2-3 .כמות לפי הטעם. 1 עגבניה מגורדת ללא הקליפה שום כתוש לפי הטעם 1 בצל קצוץ אפונה אני שמתי כ3 כוסות 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים(מוסיפים בסוף הבישול)אפשר מקופסא מלח,פלפל שחור כמון ,פפריקה חריפה/מתוקה,תבלין לקציצות/בשר/שווארמה כוסברה קצוצה(אופציולי) הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהגרגירי חומוס מוסיפים מים רותחים (אני שמתי בין 3 כוסות ל- 2.5 כוסות),מורידים להבה ומכסים את הסיר. הכנת הקציצות: 400 בשר טחון /עוף שום כתוש כף בצל קצוץ דק דק חופן פטרוזליה/כוסברה בהרת לבישול כמון תבלין לקציצות/בשר/שווארמה פירורי לחם:שמתי כ5 כפות/קמח מצה ללוש את כול החומרים היטב היטב,ככול שלשים יותר הקציצה תהיה יותר אוורירית. ליצור קציצות בידיים רטובות ולהכניס בעדינות לרוטב הרותח,מבשלים כחצי שעה (את הקציצות מכניסים רק לאחר שהרוטב מבעבע) אם יש צורך להוסיף מעט מים.(רותחים) לקראת סוף הבישול להוסיף את הגרגירי חומוס. בהצלחה.
 

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif "צווארה"-חטיף הודי לנשנוש

חטיף "צ'ווארה"- חטיף הודי מקור המתכון והתמונות:אילנית12(בלוג) קיבלתי המון בקשות למתכון,אז הכנתי והנה הוא לפניכם אני קוראת לו "הגרנולה" של ההודים רק שהיא לא מתוקה. כולם נהנים ממנה ולא רק ההודים. מתאימה כנשנוש או אירוח. מכינים מראש את כול החומרים הכמות יוצאת גדולה כ 2 קילו בערך אפשר להכין חצי כמות. אני קניתי את כול החומרים מוכנים. עדיף להשתמש בסיר גדול רחב. כשזה מתקרר שומרים בקופסא /בצנצנת אטומה היטב. מי שמתעצל להכין זה נמכר מוכן בחנויות למוצרי הודו. חומרים לטיגון: 2 כפות שמן קנולה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף כוסברה טחונה 2-3 כפות פפריקה מתוקה 2-3 כפות תבלין אניס קורט מלח(לא חובה). חומרים לחטיף: 4-5 כוסות פיצפוצי אורז חצי כוס צימוקים שחורים 1 כוס וחצי בוטנים קלויים מומלחים 2 כוסות גרגירי חומוס קלויים 2 כוסות אגוזי קאשו קלויים חצי כוס סומסום 4 כוסות ביסלי הודי/חטיף תפוצ'יפס שבורים/קורנפלקס הרגיל (לא מתוק). הכנה: מחממים את השמן בסיר,מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ2 דקות על אש בינונית מכבים את הגז,ומתחילים להוסיף את החומרים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכול התערובת מקבלת צבע אדום/כתום. טעיםםם!
 

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif ומתוק לשבת:מרציפן מהיר ללא בישול ואפיה

מרציפן הכנה וצילום:אילנית12 לאוהבי המרציפן :מרציפן טעים ומהיר נחטף בקלות בתמונה הראשונה הכינה חברתי הגולשת שרית(ש 712) חומרים והכנה: מערבבים 100 גרם שקדים טחונים ללא קליפה עם 100 גרם אבקת סוכר מעבדים במעבד מזון לתערובת נוקשה ויבשה להוסיף 1 כפית מי ניצת הדרים או תמצית מי ורדים מערבבים עד לקבלת בצק קורצים מהתערובת כדורים בגודל אגוז ומגלגלים לכדור טובלים באבקת סוכר ,ונועצים שקד לקישוט (אם הבצק לא מתגבש אפשר להוסיף :טיפות של מיץ תפוזים/מים קרים) אפשר למלא גם בתמרים ,מוציאים את הגלעין וממלאים במרציפן טעים מעולה גם למשלוח מנות וגם למימונה או סתם לפינוק שבוע נפלא מקור:מספר של "קלודיה רודן " עם כמה שינויים.
 

gils33

New member
עינו משהו לא בסדר הבוקר???למה ככה??../images/Emo3.gif

 

gils33

New member
מכמות התגובות שלי בתפוז../images/Emo6.gif

יחשבו שאני טרול
 

אילנית12

New member
../images/Emo67.gif הנה כעת הסתדר לך וקיבלתי מסר

אחד לשם שינוי
תכתוב בפורום משוב את הבעיה.
 

smadidi

New member
טוב תקשבי יא מתעללת

אני על הבוקר מזילה דמעות את חושבת שאפשר ככה להמשיך יום עבודה תבורכי יקירה הכול ניראה שאין מספיק מילים לתאר סמדי
 
למעלה