טוב, אז ככה
אני אנסה להסביר את זה בצורה הטובה ביותר שאני יכולה בלי לעשות יותר מידי בלאגן. בלוגר עובד בקידוד עם משתנים, כמעט כמו asp. ישנם מספר פקודות ספיציפיות בקידוד השייכות אך ורק למערכת של בלוגר, ורק בלוגר מבינה את הפקודות הללו. הפקודות האלה גורמות לתוכן שלך, למעשה, להופיע על העמוד. אם פקודה נראית ככה על השרת של בלוגר: <blogbody> אחרי שתעשי publish שוובלוג שלך, השרת עליו את נמצאת כבר יפרש את זה בתור התוכן שלך. תוכלי ללמוד על הפקודות השונות בקובץ העזרה של בלוגר, צירפתי קישור. מכיוון שבלוגר יוצר את כל העמוד מחדש כל פעם שאת מעדכנת, את העבודה על האתר שלך את חייבת לעשות בשרת של בלוגר. שתיכנסי למשתמש שלך, תראי כפתור למעלה בו כתוב "template". שם את כותבת ומעדכנת את הקוד. ה-template הוא בעצם שילוב של html ופקודות של בלוגר, ה-html הוא הסטטי ופקודות הבלוגר הם המשתנים. עצה טובה עלולה להיות, לעשות קודם כל וובלוג ב"כאילו" העשוי מ-template מוכן מראש ע"י בלוגר, ולראות את הקוד, כיצד זה עובד, ואפילו לבנות בסופו של דבר סביבו. צירפתי בקובץ טקסט את ה-template של הוובלוג שלי. (אל תשימי לב לפקודות javascript, הן שייכות למערכת תגובות שלי)