תפוחי אדמה כחולים

../images/Emo3.gif תפוחי אדמה כחולים

לאחר שחיפשתי וורדים כחולים (שכנראה שאין דבר כזה), מצאתי תפוחי אדמה כחולים (וכנראה שיש דבר כזה) שאלה - מישהו יודע האם ניתן להשיג בארץ את צמח הארגן הנזכר בכתבה (שממנו מפיקים שמן)

נראה כמו תפ"א ששתה יותר מידי

"לגונה כחולה"... אני חושבת שזה עטבד על אותו עיקרון של הורדים. בכל מקרה נראה מגעיל!!! אפילו בתור חולת תפוחי אדמה אני לא אגע בתבשיל כחול כזה גם עם מקל!! דרך אגב מה קורה בבישול? נשאר כחול או נהיה ירוק-רקוב????????

ראיתי משו

ראיתי משו בתכנית בישול שמסתובבת בעולם שעשו פירה סגול כזה. כנראה מתפוחי האדמה שאת מחפשת. אבל לי? אין שמץ..

eyalhefetz

New member
שיח הארגן - בוולך

רק דעי לך שלהפיק שמן זה חתיכת תהליך, והוא לא כל כך יפה....

עץ הארגן נפוץ במרוקו

תודה איל. לא ידעתי שהפקת השמן מסובכת. העץ כאמור במקור ממקרוק. עיזים נוהגות לטפס עליו -מחזה די מדהים. שמן ארגן נחשב לשמן באיכות גבוהה מאוד. משמש לבישול, לקוסמטיקה ובמסורת המרוקאית גם לריפוי חוליים שונים כגון אסטמה. בארץ החלו גידולים מסחריים של העץ/שיח אולם עד כה לא נתקלתי בשמן הנ"ל במרכולים.

הם אמתיים לחלוטין...

פחות טעימים משלנו אבל לא נורא מוצאם באמריקה הצפונית,האנידיאנים היו הראשונים שגילו את הפרי תחלה חשבו שהם פירות רעל..אבל מהר מאוד מהר הבינו שהפרי הוא סוג אקזוטי של תפוחי אדמה. לא נראה לי שתוכלי להשיגם..בארץ הפרי עדייןבמחקר מעמיק ועדיין לא יצא לשווקים ...זה ייקח עוד מעט זמן,היתאזרי בסבלנות סער

למעלה