לא כדאי לקרוא בבלוגיה 22.07.10

עופר D

New member
../images/Emo31.gif לא כדאי לקרוא בבלוגיה 22.07.10

לא שאני חושב שיש פה מישהו שלא בעניין, אבל זו תזכורת לשביתת הבלוגרים שהוכרזה להיום. על הסיבות לשביתה, ניתן לקרוא פה בשפע, כולל דיונים, טיעונים וקיטורים לרוב. כן, גם הסברים כנים ושיתוף על מה ולמה. עיקרי השביתה:
לא מעלים רשומות חדשות היום, ה-22/07
לא נכנסים ולא מגיבים לרשומות שהועלו היום, ה-22/07 היו טענות שהשביתה "רכה" מדי. שלא תשיג כל מטרה גי לא תפגע בתפוז מספיק. היו טענות שיש מאמצים (ראויים וכנים) ונכון לתת להם סיכוי. ובכן, לא כופים על אף אחד את ההשתתפות. אפשר לאזכר את קיום השביתה במסר למי שמעלה רשומה, בבקשה להסירה ולהעלותה שנית אחרי השביתה. בתקווה שדרך השביתה יועבר המסר שהמצב הוא בלתי נסבל, ושלא נוכל לסבול התעלמות מצרכינו והעלאת פרסומות חדשות ללא מחשבה עלינו כספקי התוכן. זו שביתת אזהרה קצרה, ומקווה שלא יהיה צורך ביותר. גם ככה עזבו פה יותר מדי בלוגרים טובים. איחולי הצלחה לכולנו בשביתה, ולצוותים הטכניים בטיפול בתקלות. להקראות שוב ביום שישי ומוזמנים לציין תמיכתכם פה, בתגובה של

../images/Emo45.gif

יש כאלה שמתנגדים לשביתה הזאת בטענה ש"תפוז זה עסק מסחרי שמספק שירות בחינם ולכן אין מה לבוא בטענות, מי שלא מרוצה יכול לעזוב". טענות בסגנון הזה מתעלמות מהעובדה שתפוז מתקיים בזכות תוכן הגולשים. הבעיה היא שהתפוז מתעלם מהגולשים. הוא שכח שבזכותם הוא מתקיים. השביתה נועדה להזכיר לו את זה. לדעתי שביתה של יום אחד לא תספיק כדי להזכיר לתפוז את מה שהוא מזמן שכח.

המשך

לגבי הטענה של מנהלי האתר ש"הפרסומות הן מקור הכנסה מרכזי לתפוז ובלעדיהן לא נוכל להפעיל את האתר". אני מקווה שהם רק עושים את עצמם, ויודעים שהם טועים. חניקת הגולשים בפרסומות רק גורמת לנטישה שלהם את האתר, וזה מה שעושים בתפוז. עובדה שהם הכניסו את הפרסומת של ספרייט בעיתוי הכי גרוע - בשיא התקלות. במקום למשוך גולשים הם מבריחים אותם. במקום שירוויחו יותר כסף על פחות פרסומות, הם רק מוסיפים עוד ועוד פרסומות כדי להרוויח יותר בטווח המיידי, אבל להפסיד בטווח הרחוק. והוספת הפרסומות אמנם לא קשורה לתקלות, אבל במקום להפנות את המשאבים לתיקון התקלות הם עובדים על הפרסומות. כל ההתנהלות הזאת מעידה שהתפוז בטוח שהגולשים בכיס שלו, ולכן יכול להעמיס עליהם. לדעתי צריך שביתה ללא הגבלת זמן. אני מבטיח לך שאחרי שבוע כזה - בעל החן יופיע כאן.

פנומן 72

New member
אתה טועה

ומי כמוך יודע כמה אני שונא "להגן על תפוז" בעיקר אחרי המלחמה שהיתה לי איתו - אבל אני יותר שונא חוסר צדק ואנשים שמדברים מחוסר ידע... אתה צודק ששטף הפרסומות מעיק ומקלקל, אבל צריך לחזור ולזכור שההכנסות מפרסום מאפשרות לתפוז לא רק לתת לך פלטפורמה אלא גם לשפר אותה. המתכנתים של האתר והמתחזקים אותו לא עושים זאת לשם שמים ותפוז הוא עסק לכל דבר - בדיוק כמו ערוץ 2. השטות הזו לומר שעומס הפרסומות מבריח גולשים הוא לא רק שגוי הוא במידה לא מבוטלת בדיוק הפוך. כלומר, ככל שיש לתפוז הכנסות (ולא ממני או ממך) הוא יכול להמשיך ולשפר את הפלטפורמה בדיוק כמו שעומס הפרסומות בערוצים המסחריים בטלויזיה מאפשר להם להרים תוכניות ריאליטי עתירות הוצאה כספית ולהביא טאלנטים ולשלם להם משכורת. מה הבעיה עם הבלוגיה ? מי שסובל יכול כמוני לפתוח בלוג עצמאי או ללכת לישראבלוג. אגב, שמעתי ממספר אנשים שמספר הקוראים בישראבלוג גדול באופן משמעותי מהקוראים בתפוז - אז למה לא עוזבים ? אולי בגלל שהממשק של ישראבלוג הוא עלוב ? אז בוא לא נהיה צבועים ונפסיק לאיים בעזיבה בגלל פרסומות. נכון, זה מעצבן גם אותי וזה מרתיח לי את הדם, אבל כל זמן שאין אתר מתחרה ראוי לתפוז - אין לנו ברירה אלא לסתום - או לשלם דמי מנוי במקום פרסום, כמו שעושים בערוץ הראשון, אלא שאז גם הפלטפורמה תיראה כמו הערוץ הראשון וזה אנחנו לא רוצים.

אתה לא מבין את הפלטפורמה

בניגוד לטלוויזיה, שבה אתה לא יכול לשבות (ואפילו לא יכול להימנע מתשלום אגרה לערוץ 11) באתר תוכן גולשים אתה כן יכול לשבות. יש לך גם זכות מלאה לעשות את זה כי אתה ספק התוכן של האתר, ועוד עושה את זה בחינם (הכסף של שירות התשלומים, שאני לא מנוי אליו, הוא זניח). בטלוויזיה אתה לא ספק התוכן אלא רק צרכן, לכן ההשוואה לא רלוונטית. ואם הזכרת את ישראבלוג - מבחינה טכנית הממשק שלו נכון להיום כולל יותר אפשרויות מזה של תפוז. ויש אנשים שעברו לישראבלוג. יש גם כאלה שמעדיפים להישאר פה ולשבות. זכותם.

פנומן 72

New member
זכותו של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה

ועדיין להישאר ולקונן כאילו שמישהו בתפוז עושה דווקא - הוא מיותר. כזכור, גם כלפיך השמעתי טענות דומות. אני אומר - לא טוב לך ? חושב שעושים לך דווקא ? מזלזלים בך ? מנסים לעשות מיליונים על הגב שלך ? ממורמר ? מרגיש פגוע ? תעזוב. הנה יש אפילו פלטפורמה טובה כנראה לא פחות.

עופר D

New member
זו לא אפשרות יחידה

אנחנו כאן קהילה. חברים, מכרים, מתעניינים הדדית. אז אם לא טוב למישהו, הוא יכול לעזוב. אבל אפשר, כמו שאנחנו עושים (ובינתיים בהצלחה מרשימה), להתארגן יחד בקול מחאה ציבורי. לא מוכרחים לנטוש ספינה שמקרטעת, אפשר לתרום לשיפורה, גם לפעמים באמצעות שביתה שמשנה הדגשים. וכן, מחאה כזו יכולה לשפר דברים, לתת הדגשים שונים ולחזק את השותפות שכאן, בינינו הבלוגרים ובין התפוז. ועניין נוסף - נראה שסופסוף נכנס לתודעה שזה לא בדיוק "כדי שהתפוז יוכל לתת לנו פלטפורמה חינמית, הוא צריך להתפרנס מפרסומות. אז שהשתוק ונגיד תודה". זה יותר סוג של שותפות, שתפוז מביאים את הפלטפורמה ומרוויחים, אנחנו מספקים את התוכן ונהנים. וכן, בלי התוכן זה לא יהיה קיים. בוקר טוב ושקט (דומם) לנו פה ☼

בדיוק

ויש גם זכות לשבות ו/או להתלונן, כי אנחנו ספקי התכנים. ואף אחד לא אמר שבתפוז עושים דווקא. מי שירצה לעבור למקומות אחרים - שיעבור. מי שלא ירצה לעבור - שלא יעבור. מי שירצה לשבות - שישבות. מי שירצה להתלונן - שיתלונן.

ותוספת

בהודעה הזאת שלך אתה שוב מראה שאתה לא מבין את הפלטפורמה או איך שקוראים לזה. זה לא סופרמרקט שאני יכול מחר ללכת לסופרמרקט אחר ולקנות את אותו קוטג'. לקח לי שנים לצבור את קהל המנויים הלא גדול של הבלוג שלי כאן, ומנסיוני אנשים שגולשים כאן רגילים לתפוז ולא יעברו למקום אחר.

פנומן 72

New member
זריית חול

גם עורך דין שיושב במגדלי עזריאלי יש לו סוללת לקוחות מרשימה, אבל הוא לא יישאר שם אם יעלו לו את התעריפים או אם השירות של הנקיון או אחר במגדלים יהיה גרוע. הוא יעבור - והוא יעבור עם הלקוחות. הם לא יישארו במגדל סתם. כשאני עברתי לוורדפרס - אנשים החלו לקרוא אותי שם. נכון, לא כולם מתפוז שמחו לקרוא אותי שם, מעין סוג של פרינציפ, אבל מי שאהב לקרוא אותי לא משנה לו איפה אני כותב. הגיוני, לא ? אני לא אומר שלא צריך למחות ואני לא אומר שלא צריך ללחוץ שהתקלות יתוקנו, אבל מפה ועד לשביתת מחאה המרחק הוא רב. אני אגיד באנדרסטייטמנט שבתפוז לא ממש מתרגשים מהשביתה הזו.

יוזמה ברוכה

התקשתי להגיב בשל התקלות, הבוקר גיליתי תקלה חדשה, כל מונה הכניסות לרשומות אופי מאופס!!! אני מקווה מאוד שמחאתנו נשמעת ומטופלת.

למעלה