שמירת תושבים

שיכספי

New member
../images/Emo31.gifשמירת תושבים

כידוע, אני מחליפו של אייל יצחקי בהעדרו ובחודש בו אני פועל כרבש"צ בישוב נוכחתי כי רבים מהתושבים שבחרו לשמור בסופי השבוע אינם מתיצבים בזמן ו/או בכלל לשמירה. 1.הסייר נאלץ לשמור לבדו ללא כל גיבוי במידת הצורך. 2.שאר תושבי הישוב ישנים בבטחה בידיעה "שיש מי ששומר עליהם". 3.לידיעתכם, אי התיצבות למשמרת הינה עבירה פלילית. וחשוב יותר מכל- אנחנו שומרים על משפחותינו ועל בתינו!

leamnon

New member
לא נולד אתמול ...

שי - לנקודה שאתה מעלה פה חשיבות רבה. כיוון שאתה מציין שאתה מחליפו של אייל , כנראה שהתופעה לא נולדה רק אתמול. מי שבחר לשמור ולא לשלם ולא מצליח לעמוד בהתחיבות זו - יש לחייב אותו לשלם. הרבש"צ והוועד חייבים לתת את הדעת לתופעה. אמנון

idopel

New member
התחמקות משמירה

גם אני הופתעתי לשמוע בשמירותי האחרונות מהשומרים, שתושבים שבוחרים לשמור ולא לשלם עדיין לא מגיעים לשמירה. חשבתי לתומי שהעניין כמעט נעלם מרגע שניתנה אפשרות התשלום. אין צורך לפרט את הסכנה והחוצפה שבמעשה שכזה, העניין לא טופל מעולם כמו שצריך ולכן אנשים מרשים לעצמם להמשיך (לדעתי פשוט כי לרבש"ץ לא נעים לטפל ביד קשה בעבריינים האלו כי "הם שכנים") הרשעה אחת בבית משפט ואני בטוח שלא יהיו יותר התחמקויות. עידו

michalig

New member
חבל לדסקס את הענין הזה

דוקא כשהרבש"ץ לא נמצא ולא יכול להגיב. רצוי לברר איתו את הענין כשהוא חוזר מהחופש, ולא להעיר הערות כאלה ללא אפשרות תגובה מצידו. בכל זאת אנחנו "שכנים". חוץ מזה, יכול מאד להיות שאנשים מרשים לעצמם להבריז דוקא בגלל שהוא לא נמצא.

idopel

New member
עיקר העניין

עיקר דבריי היו על נושא ההתחמקות ולא הרבש"ץ, ההתחמקויות קיימות מיום הקמת היישוב ללא קשר להימצאותו בחופש. דווקא בגלל שאנו "שכנים" הייתי מצפה שאנשים לא יתחמקו משמירות. להערכתי (מודה, לא עשיתי סקר מסודר) קורה שלפחות פעם-פעמיים בשבוע לא מגיע תושב לשמירה. עידו

פז רביד

New member
מפריע לי

לכל משפחה ניתנה הבחירה בין לבצע משמרת שמירה לילית אחת לכ 35 ימים ובין תשלום חודשי( סכום נאה לכל הדעות ). לא אתיחס להיבט "הפקרת התושבים" עליו כבר כתב שי - חמור בפני עצמו. אתייחס להיבט הכספי - אם משתמטי השמירה לא מחויבים בתשלום בגין התקופה בה השתמטו, אזי מזכירות הישוב חוטאת כלפי כל יתר המשפחות בישוב העומדות בחובת התשלום או השמירה . אשמח לקרוא כי קב"ט הישוב מעביר באופן אוביקטיבי את רשימת המשתמטים, וכי מזכירות הישוב דואגת לחייב אותם בתשלום הכספי. אשמח יותר לקרוא כי נערך בירור ענייני לגבי כל אי הופעה למשמרת שמירה ( אשר גם מועלה על הכתב ומתוייק ), וכי במקרים בהם מדובר בזילות של התושב , אזי לא תינתן לו האפשרות לשמור בעתיד - יועבר למסלול החיוב הכספי.

ronpel

New member
קיים נוהל והוא מיושם

הרבש"ץ מעביר דוח מסודר למזכירות לגבי כל תושב שלא הגיע לשמירה ואנו מחייבים אותו בתשלום. תושבים אלו לא יכולים לחזור לבצע שמירות עד להסדרת הנושא עם הרבש"ץ. מכיוון שגם צעד זה כנראה לא מספיק - סיכמנו עם קב"ט המועצה על הוצאת מכתב אזהרה למשתמטים בן יוזהרו כיח הדבר מהווה עבירה על חוק השמירה - זו עבירה פלילית על כל המשתמע מכך. במידה והאזהרה לא תועיל - יגיש הקב"ט תלונה לשם העמדה לדין. רונן

leamnon

New member
האמנם ?

רונן תבדוק בבקשה האם אי פעם הוגשה תביעה בנושא מאז הקמת היישוב. והאם יש הקבלה אמיתית למס' המשתמטים. זה שהקב"ט המחליף מתריע על התופעה לדעתי זה רק מסביר עד כמה זה רק קצה הקרחון. (חוץ מזה אני בהחלט מסכים שהענין שווה בדיקה גם כאשר איל יחזור) אמנון

ronpel

New member
לא קרחון

לא הוגשה אף פעם תביעה כי קב"ט המועצה שאמור לבצע זאת חושב שזה צעד מאד דרסטי. מדובר בעבירה פלילית שדינה מאסר והשלכות רבות נוספות לגבי התושב. לכן אנו קונסים כספית ולא מאפשרים לשמור למי שלא מגיע לשמירה- זה פותר את רוב הבעיות . בנוסף יוצא מכתב מן הקב"ט שמסביר את חומרת העברה. מי שלאחר כל זה ימשיך להתעקש לא לשלם ולא לשמור יקבל תביעה. אין כאן קרחון כי רק 30% מן התושבים בחרו לשמור מתוכם יש בודדים שעושים בעיות. במקרים אלו אפשר לטפל בצורה ענינית ולהפסיק את התופעה המכוערת הנ"ל.

למעלה