אבל חייבת לקטר, ואם לא כאן אז

דיאנה1

New member
../images/Emo32.gif אבל חייבת לקטר, ואם לא כאן אז

איפה... החלטתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כדי להוסיף קצת עניין כשאני בבית אם הילד, ואם כבר, אז להשלים תואר בתחום שקרוב לתחום שבו למדתי, תוך ניצול הקורסים לנקודות זכות, כך שישארו לי רק הקורסים המתקדמים המעניינים. אז הגשתי בקשה כשנרשמתי להכיר לי בקורסים לתואר ראשון. אז את כל הקורסים הכירו לי, בלי לבדוק בכלל מה הרמה היכן שלמדתי לעומת הרמה בפתוחה, ממש פטור גורף באופן אוטומטי, שזה נפלא, חוץ - מאנגלית! כן, החליטו שהאישור מהטכניון על פטור מאנגלית טכנית לא מספיק טוב להוד מעלתה האוניברסיטה הפתוחה, והם צריכים ממני את האישור שעל פיו קיבלתי את הפטור בטכניון. ומדובר בקורס שעשיתי בתור חיילת, לא רוצה להגיד לפני כמה שנים, באוניברסיטת תל אביב שנתן לי את הפטור! מי שומר אישורים מדברים כאלה? ואז התחילה המסכת עם אוניברסיטת תל אביב, מרדפים טלפוניים ופקסים כדי שיתנו לי את האישור המיוחל, ללא הצלחה. אז פניתי לטקטיקה אחרת והוצאתי אישור שעמדתי בדרישות לאנגלית מורחבת לתואר שני. הגיוני שהרמה לתואר שני בטכניון גבוהה יותר מהרמה הנדרשת מהאוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון נכון? אז זהו, שלא. לא לדעת הועדה להכרה בלימודים קודמים. עלה לי 50 שקלים להוציא את האישור הזה, והם לא מקבלים אותו כי אין שם ציון. אבל זה לא מבחן עם ציון, או שעוברים אותו או שלא! אבל זה ממש לא מזיז לפקידות שם. החוק אומר שצריך ציון, ואישור בלי ציון לא מתקבל. אוףףףף! ממש מעצבן. בסוף אני אצטרך לנטוש את הלימודים האלה בגלל כמה פקידות מטומטמות
יש למישהו רעיון איך לשכנע אותם שהאישור מספיק טוב, למרות שאין בו ציון כמו שכתוב בחוקים שלהם? אני כל כך שונאת להתעסק בבירוקרטיה ועם מרובעים כאלה.

דיאנה1

New member
לאף אחד אין איזה מילה טובה בשבילי ../images/Emo7.gif

אחרי שכל כך התעצבנתי...

רגע רגע... אני מנסה לחשוב על פתרון

רק שמנסיון העבר שלי... אין! הם חבורת סתומים וזה אנדרסטייטמנט. אפשר להציע חיבוק במקום? כתף?
נשיקה?

דיאנה1

New member
../images/Emo25.gif תודה, גם חיבוק זה טוב

אבל לא יכול להיות שאין דרך, זה פשוט לא הגיוני! טוב, עכשיו הם מפעילים לחץ על אוניברסיטת תל אביב להוציא לי את האישור. אולי עוד יצא משהו.

דיאנה1

New member
../images/Emo25.gif וחיבוק ../images/Emo24.gif ו ../images/Emo51.gif לכן

וגם לתַו-לי ולתוכי (מי אלה?)

shelycat

New member
הצעה....

הצעה קטנה, אמנם מעצבן שהריצו אותך כל כך הרבה אבל יש לי פתרון: גשי למבחן אמי"ר (כך נקרא החלק האנגלי בלבד בפסיכומטרי), המבחן הוא קלי קלות ויש אפשרות לעשותו גם בצורה ממוחשבת ואז הוא נקרא מבחן אמי"רם. יש כמה מועדים במהלך השנה למבחן הזה (4-6 מועדים בשנה), כדי להרשם אליו קונים ערכת רישום בדיונון או סטימצקי, משלמים את האגרה שבפנים ושולחים. המבחן הוא קל לדעתי וזה מבחן מיון לרמות באנגלית כאשר מרמה מסויימת מקבלים פטור מהקורסים באנגלית לתואר ראשון. המבחן מורכב משלושה חלקים שכל אחד חצי שעה סך הכל שעה וחצי, יש בערכת הרישום מבחן לדוגמא. דרך אגב כדי לקבל את התואר את צריכה להגיש את הפטור עד סוף התואר ככה שיש לך זמן להבחן מתי שנוח לך, המועד הקרוב לדעתי הוא במרץ.

דיאנה1

New member
תודה על ההצעה, באמת יש תמיד את

האפשרות להבחן מחדש, זה סתם מיותר לאור כל הבחינות שנבחנתי בשני התארים, וחבל לי על הזמן בהתכוננות ובמבחן עצמו. טוב לדעת שאפשר להבחן בצורה ממוחשבת. הכוונה מהבית? זה באמת מאד מקל על העניין כי כל מבחן שאני עושה זה ממש אופרציה מבחינת סידורים של הילדים. אגב מאחר ואני מתחילה כמעט ישר מקורסים מתקדמים אני צריכה כבר מעכשיו את האישור כי זה תנאי קבלה לקורסים מתקדמים. אגב, ממה שאני זוכרת מהפסיכומטרי (ממרחק של מעל לעשור, מה לעשות...) האנגלית הוא דווקא החלק הכי קשה.

shelycat

New member
אז ככה......

הבחינה הממוחשבת היא לא מהבית אלה איפה שהוא ברמת גן או תל אביב, מקבלים בערך 4 דקות לשאלה אבל אי אפשר לחזור אחרוה לשאלה ברגע שעונים עליה. עשיתי את בחינת אמי"ר והיא הרבה יותר פשוטה מהפסיכומטרי פשוט בגלל שלא צריך להיות בלחץ לגבי יתר המבחנים את הלמידה אליו סיכמתי בזה שקראתי ספר (קריאה) באנגלית לפני המבחן דבר ששיפר את המיומנות שלי בקריאה והבנה ואת מהירות הקריאה שלי (מבחן בלחץ של זמן סך הכל), מה שכן אם את במהלך התואר קוראת חומר מדעי/מאמרים באנגלית זה מספיק כדי להקנות לך את המיומנויות הדרושות לעבור את המבחן בהצלחה ולהוציא פטור, במבחנים שעשיתי היו קטעי הבנת הנקרא מתחומים מדעיים כמו ביולוגיה.

דיאנה1

New member
אז מה הייתרון בבחינה הממוחשבת?

לא עדיף לעשות בחינה רגילה ואז אפשר לחזור אחורה ולבדוק? ושוב המון המון תודה על המידע המועיל

אוף כמה שעניין האנגלית מוכר..

אני באתי לבדוק כמה דברים ורציתי לברר אם הפטור שיש לי בתואר שני באנגלית קיים.. (זה פטור שהשגתי בבחינה לקראת התואר השני שסטודנט דוברי אנגלית נכשלים בו ואני זאת שבקושי הוציאה 7 בבגרות עמדתי בו
) אמרו לי לחזור אחרי שעה וככה עשיתי.. כמובן שדבר ראשון אמרו לי שלא רק שאין לי פטור אלא שאני ברמה הבסיסית של האנגלית
די כעסתי שסחבו אותי כמה שנים בידיעה שיש לי פטור.. והלכתי שוב למזכירות לבדוק איך נבעה הטעות והמחשב לפחות לא טועה... ושם היה כתוב בפירוש שיש לי פטור
אני לא יודעת למה אותה פקידה לא בדקה את המחשב (היא בדקה את העניין רק בניירות..) תתעקשי תתעקשי תתעקשי המון בהצלחה ורק שתדעי שהלימודים בכלל לא קלים שם (יש המון עבודה עצמית..)

דיאנה1

New member
תודה, אני יודעת שהלימודים לא קלים

התחלתי ללמוד כבר לפני שני סמסטרים, מיד אחרי הלידה, ועד עכשיו עניין האנגלית נסחב. גם ההיקף של הקורסים מאד גדול והרמה גבוהה. לכן הופתעתי שהכירו לי אוטומטית בכל מה שלמדתי. השוויתי למשל את החומר בביולוגיה שלמדתי עם הקורס המקביל בפתוחה, זה שקיבלתי פטור ממנו, ואין מה להשוות, למדנו חלק קטן ממה שלומדים שם. ודווקא באנגלית הם החליטו לעשות בעיות. ממש לא מובן.

shelycat

New member
מה את לומדת?

אני סיימתי עכשיו תואר במדעי החיים בבר אילן אולי אוכל לעזור? לגבי ההבדל בין הבחינות יש כאלה שטוענים שהבחינה הממוחשבת קלה יותר (אין לי מושג כי לא עשיתי את זה ולדעתי הבחינה הרגילה גם די קלה)?

דיאנה1

New member
מדעי הטבע עם התמקדות בפיסיקה

הייתי צריכה ביולוגיה בתור קדם לאוקיאנוגרפיה, קורס ששילב ביולוגיה גיאולוגיה וכימיה, והוא בעצמו קדם לאוקיאנוגרפיה פיסיקלית, קורס מתקדם משותף לגיאולוגיה ופיסיקה. לא נראה לי שאקח עוד קורסים במדעי החים, למרות שיש קורסים שנראים מאד מאד מעניינים אבל יש להם המון דרישות קדם. ברכות לסיום התואר!

zimes

New member
תפוז לא נתנו לי להכנס לפורום...

אוי. אוף! בתור אחת שנבחנה בזמנו מצומצמת-מורחבת, אני יודעת כמה זה מעצבן... אין לי עצה טובה יותר מ-אולי להבחן (אמיר או באו"פ).

באמת לא מובן אבל..אולי שווה

לנסות לפנות לדיקן הסטודנטים..אפילו דרך האינטרנט..להסביר את העניין, לפעמים מגלים רגישות ושווה לנסות. ואם לא אז מבחן אמי"ר..ושולחת לך גם
ואל תתני לזה לייאש אותך!!!!!

באמת מה עושים מול כזו אטימות?

אם יש לך את הכוחות תמשיכי להתעקש. אני במקומך גם לא הייתי עושה את הקורס. חכי לשנה הבאה אולי יתחלפו במשרדים כמה מרובעים...

דיאנה1

New member
../images/Emo51.gif על ההקשבה והתמיכה

גם ככה זה נראה קצת כמו משימה בלתי אפשרית הלימודים בחופשת לידה, ושמעתי כמה נבואות זעם שלא אעמוד במשימה. וגם כמה הצעות לותר על הלימודים ולדחות אותם, למשל כשהתברר שבר לא מקבל בקבוק ואין לי שום אפשרות לעזוב אותו. כל מפגש ומבחן היה ממש פרוייקט של כל המשפחה. ודווקא הצלחתי איכשהו להסתדר, ופתאום מהכוון הלחלוטין בלתי צפוי הזה מתחילות בעיות.

מוכנה ללכת לאוניברסיטה

ולברר בשבילך, אני במילא שם, אז אם תרצי תודיעי לי (בכל זאת בירור עצמי עדיף על דיבור בטלפון)

דיאנה1

New member
כמה נחמד מצדך! אני לא חושבת שזה

יועיל במקרה זה, כי הצלחתי לתפוס הבוקר את האחראית מאוניברסיטת תל אביב לעניין. היא הודתה שאכן הבקשה שלי לקבל אישור על הקורס באנגלית שכבה שם חודשים ולא טופלה. לשאלתי אם היא לא חושבת שזה לא בסדר, היא ענתה שזה רק עכשיו הגיע לידיעתה, ומה לעשות, הדברים האלה קורים לפעמים וזה קרה דווקא לי. מילא אם הייתי שולחת את הבקשה ושוכחת מזה, אבל שלחתי תזכורת לא מזמן, הסברתי שם כמה זה דחוף לי, צרפתי טלפון בבית וסלולרי וממש התחננתי שיצרו איתי קשר ויגידו מה קורה - שלחו, לא שלחו, יש בעיה, אין בעיה. כלום. פשוט התעלמו. ובטלפון שלהם היתה כל הזמן רק הודעה מוקלטת על שעור צרפתית שהתבטל בלי שאפשר להשאיר הודעה אפילו. ובאוניברסיטה הפתוחה - לא נראה לי ששיחה בעל פה תשכנע אותם לקבל אישור בלי ציון, כשהנהלים שלהם דורשים ציון, והם לא יתנו לעובדה שהמבחן שעברתי הוא ברמת עובר/לא עובר לבלבל אותם. אני מתכוונת לפנות לדיקאן הסטודנטים ולהתלונן על הועדה להכרה בלימודים קודמים, בתקווה שזה יעזור לפחות לסטודנטים הבאים שעברו מבחן של תואר שני לא להתקל באותן בעיות. אבל כמו שאני מכירה את עצמי ברגע שאקבל את האישור לא יהיה לי כוח להמשיך. אני רק רוצה שיעזבו אותי בשקט עם הבירוקרטיה שלהם ושיתנו לי להמשיך ללמוד בכיף, למי יש כוח למלחמות אחרי שקמים לתינוק בלילה, ואיך שהוא נרדם מגיע הזמן לקום לילדה הגדולה ולהביא אותה לבית הספר. בזמן הפנוי המועט שיש לי אני רוצה לעסוק במשהו שיחזיר לי את האנרגיות ולא יבזבז לי אותן.

למעלה