אוכל בראי בהריון

ימי82

New member
../images/Emo32.gifאוכל בראי בהריון

שלום אני כל כל מתלהבת מהפורום אני שואלת עוד שאלה: אני שבוע 9 ואני לא מצליחה לאכול כמעט כלום בגלל הבחילות. הדבר היחיד שאני מצליחה לאכול זה בצקים ואם אפשר בצק עלים. אבל זה כל כך לא בריא אני לא יודעת מה לעשות אם יש לכן רעיון לדברי בצק שיחסית בריאים אני אשמח...
 

ריקי29

New member
תנסי קינואה

לי קינואה מאוד עזרה והיא מאוד בריאה. לי היא טעימה עם סלט ירקות חמצמץ.
 

סטיוויה

New member
לגבי בחילות

בדרך כלל ארוחות קטנות קטנות ויותר תכופות יכולות להקל על הבחילות.אז תנסי את זה.וחוץ מזה תנסי תפוחי אדמה(מאודים,מבושלים,אפויים),תירס,בטטות... לי אישית עזר מאד לשתות תה חוויאג'. לא החוואיג' של המרק אלא כה לקפה/תה. שמים קמצוץ. ממש טיפה בכוס מים רותחים ושותים.יש בזה קצת זנגוויל,ציפורן,קינמון,הל. אולי זה יעזור לך.
 
לי עזר אורז

ויש לי חברה שמצצה קוביות קרח כל הזמן. צריך למצוא מה מתאים לך. בכל מקרה ההמלצה על ארוחות קטנות ותכופות היא נכונה, כיאם לא תוכלי בכלל זה רק יגביר את הבחילות.
 

צימעס

New member
אותו דבר, רק מקמח מלא

אפשר לאכול הרבה אוכל בריא, ולגמור עם טיפה בצק, שישאיר תחושת שובע. אגוזים (מלך, פקאן, קשיו שבעצם אינו אגוז, ברזיל, שקדים, פיסטוק) מאוד משביעים. פירות (גם יבשים) הם לפחות מתוקים.
 

ימי82

New member
קינואה?

תודה רבה על התגובות!!! אני באמת אעבור נירא לי לבטטות ותפ"א! סליחה על הבורות אבל קינואה זה דגן? איך אוכלים את זה? יוו אני מרגישה כל כך בורה
 

סטיוויה

New member
קינואה זה דגן

אפשר לבשל אותו לבד או לערבב עם אורז(אני בדרך כלל מערבבת חצי חצי). על כוס קינואה שמים 2 כוסות מים(אני שמה כוס ושלוש רבעי כי אני לא אוהבת שיוצא דייסתי מידי),מרתיחים ומבשלים על אש קטנה. אפשר גם לבשל קינואה עם ירקות.לגרר גזר ובטטה וקישואים ולבשל הכל יחד.
 

צימעס

New member
הוא לא דגן

אמנם הוא מגעגע כמו דגן, והולך כמו דגן, אבל הוא ממשפחת הסילקיים.
 

swann

New member
אז לאן זה משתייך? ירקות?

הערך הגליקמי שלו נמוך יחסית. לפי הנטורופתית שלי זה נחשב דגן <בתזונה שהיא נתנה לי>, מעניין. כי אני מאוד אוהבת את זה, וכמות הדגנים המותרים לי ביום היא נמוכה (ואני תמיד חורגת...).
 

צימעס

New member
הוא "מתפקד" כדגן:

מבשלים אותו כמו אורז, הוא טעים עם תבשילי ירקות, או ליד עוף עם הרוטב שלו וכו' הוא מכיל הרבה יותר חלבונים מדגנים אחרים (לכן הערך הגליקמי שלו נמוך). וגם נוח "לספור" אותו כדגן ולהרויח את היותר-חלבון-פחות-עמילן. בוטנית, הוא ממשפחה אחרת (כאמור - סלקיים). מה זה "ירקות"? בינכה חצי מהירקות הם פירות
(עגבניות, מלפון, קישוא, אבוקדו). ובעצם גם שעועיית ירוקה היא פרי (ושעועית יבשה הם זרעים).
 

debby12

New member
מנהל
שיוו צימעס - איזה תותחית ../images/Emo45.gif

את בוטניקאית? החכמת אותי.
 

צימעס

New member
לא. גוגלנית ../images/Emo3.gif

(מתישהו שמתי באיזה פורום גם תמונה של הצמח) ספציפית, לא מזמן נפתח דף בנושא בבאופן (לכן טרי לי בזכרון השמשפחה של הקינואה). שם, הכותב כן מומחה.
 
למעלה