(או שלא)...אני טפיל גאה

אלי פלס

New member
../images/Emo32.gif (או שלא)...אני טפיל גאה

אני יכול להתנדב בעשרות מקומות, אני יכול לעשות מליון ואחד דברים בניסיון להפוך את החברה שלנו לחברה צודקת יותר... אבל כל זה לא משנה. אני טפיל. אני טפיל כי אני חושב שהצבא הישראלי הוא זוועתי. את ההודעה הזו אני כותב בניסיון להעביר משהו לאנשים שמרשים לעצמם להחליט שכל הצדק והמוסר שוכנים בכיסם שלהם. גם אם אני חושב שאדם שמשרת בצבא הישראלי עושה דבר פסול, אני לא אקרא לו "טפיל" "אכזר" "רע" או בכל כינוי אחר. למה? כי זו דעתו...זו אמונתו... גם לחרדים אני לא אקרא טפילים. גם לא למתנחלים או לכל אוכלוסיה אחרת שאני לא מסכים אתה. בסיס האנושות הוא ערב רב של דעות, של גוונים. במסגרת החברה המאוד מאוד גדולה הזו (האנושות) קיימים אנשים שעושים המון שטויות (הומופובים, משרתים בצבא הכיבוש, מתנחלים, סוגדים לאלילים ועוד ועוד) לדעתי. לכולם יש מקום. אני אלחם נגד דעתם. אני אעשה כל שביכולתי כדי לגרום שדיעותיי יהיו על העליונה אך בד בבד, אני אלחם על זכותם להביע את דעתם ולשמור על אמונתם. זו לא סתירה. זהו הבסיס לחיים נכונים. (גיא, בבקשה אל תמחק/תשרשר את ההודעה הזו)

ביג דיל.

New member
הצדק איתך, אבל...

מצידי שהחרדים לא ישרתו בצבא. לא מאמינים בזה - זכותם. אבל הם טפילים בזה שהם מקבלים שכר גבוה על לימודי תורה, שכר שמגיע ממשלם מיסים כמוני. בגלל זה הם טפילים. שיחיו את חייהם באמונתם, אבל שיתנו לי לחיות לפי אמונתי ולא יכריחו אותי לחיות לפי דרכם. מי כמוך יודע שזה נכון.

אלי פלס

New member
וואו. אני מתרגש...

זו הפעם הראשונה שהביג-דיל (או שמא, דילדו?) מגיב למשהו שאני כותב לא בזלזול או באיזושהי ירידה עוקצנית (ע"ע אירוויזיון). אני האחרון שאגן על החרדים. אני לגמרי לא מסכים אתם ולכן אל תצפה להגנה גורפת... אבל... אתה לא בקיא בנתונים. עובדתית, החרדים לא מקבלים שכר גבוה על לימודי תורה. הממסד החרדי עושק את המדינה אבל אין בין זה לבין הציבור החרדי שום דבר. הכסף מהמדינה הולך לשימון גלגלי מערכות הממסד החרדי. לא לאנשים הפשוטים...

marco

New member
wild ../images/Emo32.gif

but big deal - i can´t reach your mail. please write me and i will reply hugs

MARMELAD

New member
אלי, חמוד

שתי שאלות: למה שאני ארצה למחוק/לשרשר את ההודעה..? ולמה פתאום החלטת לכתוב אותה? לא הבנתי באיזה הקשר היא הגיעה... בברכת שבת שלום חוזרת. ג. מרמלד

אלי פלס

New member
הי גיא, בוקר טוב

א. למה שתרצה? לא יודע...כי זה לא קשור לפורום. לגיטימי שתרצה למחוק, לכן ביקשתי שלא. ב. ההודעה נכתבה בעקבות ויכוח שהיה בצ´אט בו אלמוני (שע"פ טענתו הוא פאסיבי בפורום) קרא לי טפיל. תודה מתוק.

my self

New member
אכן

אני חושב שבתור מיעוט שעד לפני לא הרבה שנים היה מיעוט מדוכא, וגם היום מופלה חברתית ותרבותית, פלורליזם צריך להיות אחד הדגלים החשובים שלנו (אפילו יותר מדגל הגאווה, גיא
). באנגלית אומרים, people who live in glass houses shouldn´t throw stones. והמסקנה ברורה.

למעלה