אהמ , דעתי-
אני בתור אחת שנולדה למשפחה ליברלית שתמיד נתנה לי לבחור, אבא שלי גדל לזוג הורים דתיים שנתנו לו לפעול על פי רצונו ודעתו. כמו שהם לא כפו עליו את הדת הוא לא כופה עליי, ואמא שלי אומנם שומרת מסורת אבל היא לא תחליט בשבילנו לעולם את הבחירות שאנחנו בוחרים. אז אני דיי בצד השני של העניין.. אבל אני מבינה אותך. אם המשפחה שלך הייתה יודעת חצי מהדברים שאני עושה הם היו חושבים שאני כופרת גדולה האמת חח (אוכלת לחם בפסח, לא צמה ביום כיפור, אוכל בשר עם חלב) אפילו שמשפחה לפעמים מנסה להשפיע ולקבוע לנו מפני שהם חושבים שהדרכים שהם מציעים מנק' המבט שלהם הן יותר טובות. אין להם זכות לאמר לך מי את ומה תיהיי. ההורים שלנו נותנים לנו חיים כדי לחיות משהו חדש. לא לחיות את הדרך שלהם, לא להיות ההשתקפות שלהם. אני חושבת שאת לא צריכה לאמר להם שאת עושה מה שאת רוצה כי ככה את כי אז הם יחשבו שאת סתם מנסה למרוד איזה מרד ניעורים. נירא לי שאת צריכה להסביר להם שהשקפת עולם זה דבר אישי שכל בנאדם מחליט בשביל עצמו ולא משהו שכופים, והיו בעבר מיקרים נוראים שהוכיחו שכופים השקפת עולם על בני אדם אז גורמים רק לאסונות גדולים... כמו שתיארת, ילדים שכופים עליהם את הדת מתדרדרים לסמים, לרחוב ובקיצור הורסים את עצמם. אפילו תהיי מזעזעת, תזכירי להם ת'שואה.. מה קורה שכופים על אנשים אידיאולוגיה, לא נותנים לאנשים זכות לבחור - גרמו לאנשים לרצוח 6 מיליון בני אדם!!!! סורי על ההרצאה P: וואו זה רעיון מצויין לעבודה בסוציו': כפיית דת במשפחה חרדית/מסורתית, מי מושפע יותר בנים או בנות? חיח