איזה עולם נפלא

מיטללל

New member
../images/Emo32.gifאיזה עולם נפלא

... יש איזה חסר בית שנמצא במרכז מסחרי שדיי קרוב לבייתי. הוא "שוכן" שם כבר המון זמן. אבל שמתי לב אליו *ממש* לפני בערך שבועיים. מאז כל פעם שאני עוברת שם (כמעט פעם ביום) אני מסתכלת עליו וזה עושה לי הכי רע בעולם... (הוא במצב ממש נורא) ... היום היה לי יום רע (
) עברתי שם כדי לקנות משהו אבל הרגשתי נורא, סחרחורת, כאבי בטן. מכל וכל. קניתי מה שהייתי צריכה וחיכיתי לאוטובוס. פתאום הוא עבר בין האנשים.. ובביקש משהו.. לא שמעתי מה, רק ראיתי שאפחד לא הסכים לעזור לו. ... ואז.. הוא בא אליי. ושאל: "את יכולה לעזור לי במשהו?" שאלתי: "במה?" והוא ביקש שאני אחזור למרכז המסחרי, הוא יביא לי כסף ואני אקנה לו מנה חמה ועוגיות... לא ידעתי איך להגיב. לא יכולתי להגיד לא, ריחמתי עליו ממש ממש.. אז אמרתי: "מאיזה נשיג מים חמים?" והלכתי לקנות... קניתי.. באתי אליו.. הוא חייך
ושאל כמה הוא חייב לי.. אמרתי שלא צריך וזה בסדר, חייכתי והלכתי.. ... חיכתי כמה דקות לאוטובס. האוטובס הגיע. עליתי... התחלתי לבכות. ,., איזה עולם זה? שלחלק יש הכל ולחלק אין כלום ? למה זה? ולמה לכל כך מעט אכפת ?

כמה דברים

אומנם לא הכי מעודדים: - עולם בו כולם יהיה עשירים, זה אוטופיה, ולצערינו לא יכול להתקיים. - מי שעשיר הוא לא בהכרח גם מאושר. לכן תתעודדי בזה, שלעניים אומנם אין כסף, אבל יש להם דברים אחרים חשובים לא פחות. - בקשר לחוסר אכפתיות: עד לפני שנתיים-שלוש, הייתי הכי מניאק וסנוב בעולם. הייתי קונה בגדים בכיכר המדינה ובכוונה פוגע ומשוויץ עם זה באנשי כיכר הלחם. בקיצור דפוק. אבל השתנתי, בגדים אני אולי קונה באותו מקום, אבל אני אדם שונה לגמרי שמעדיף לתרום לנזקקים. מה שאני מנסה לומר, לא כל חסר לב שאתה פוגשת היום, ישאר ככה בעוד מספר שנים. מעבר לכך, מקווה שאת מרגישה יותר טוב מאז שחזרת הביתה.

willo1

New member
וואו

כל הכבוד לך.. לא כל אחד היה מודה בזה שהוא היה סוג כזה של אדם

המממ אין לי תשובה לשאלה שלך...

רק כל הכבוד מיטלוש... תמשיכי ככה.. גאה להכיר אותך גם אם זה רק בנט..

Cobe Anan

New member
אני ממש לא רוצה להישמע כמו חש"ב...

אבל רוב האנשים האלה הביאו את עצמם למצב הזה. מי שרוצה לצאת משם- יכול. הם פשוט לא רוצים. אני זוכר שהלכתי להירשם לפסיכומטרי, וליד המכללה שכב הומלס- צעיר, אולי אפילו בגילי. עכשיו, הוא יכל לעלות שתי קומות, להירשם ללימודים במכללה, שגם מתחייבת לספק עבודה ומגורים, אבל הוא לא עושה את זה. למה? כי מי שבאמת לא אכפת לו, זה הוא בעצמו. אם אני עובר ליד הומלס רעב, אני נותן לו לפעמים אוכל, וזה רק בשביל להציל את החיים שלו. אם אני נותן לו אפילו מטבע, אני עוזר לו להישאר שם, והוא בטח יוציא את זה על סיגריות, אלכוהול, וסמים. מה הוא צריך מעבר לזה...? חבל, חבל שהם גורמים לאנשים כמוך להרגיש רע.. אני לא רוצה להכליל, אבל לרובם לא ממש אכפת. הם דווקא נהנים מזה שהם עושים אחלה כסף בלי להתאמץ.

ככה הייתי עד לפני כמה שנים

לא פשוט לצאת ממעגל העוני. קל לך לדבר, לעשות זה הרבה פחות פשוט. הוא יכול להירשם למכללה? עם איזה כסף? על סמך איזו תעודת בגרות? נראה לך שכיף לבן אדם להיות רעב? לשבת בקור עם בגדים קרועים? עם דבר אחד אני מסכים, חבל שהם גורים לאנשים כמו מיטל להרגיש רע. זה באמת לא בסדר.

Cobe Anan

New member
למכללה אין דרישות כניסה..

זאת מכללה לבגרויות ופסיכומטרי. מאיזה כסף? מהעבודה שהמכללה מתחייבת לסדר לתלמידים. ותדע שלישון בקור זה הרבה יותר קל מלעבוד. אגב, לא כזה קשה לצאת מהמעגל. צריך פשוט להשקיע. ואני אומר את זה בתור מינוסיסט רציני.. אני עובד, לומד, ותוך כמה חודשים אני אסתדר..

שוב אני אשאל

מאיזה כסף? נורא נחמד שהמכללה מתחייבת לסדר עבודה, אבל כמה אתה חושב שהוא ירוויח? אם בכסף הזה הוא ישלם למכללה לא ישאר לולשכר דירה, וההפך. לישון בקור יותר קל מלעבוד? נראה אותך יושן על ספסל בחורף. מזה אנשים מתו וימשיכו למות, מעבודה לא.

זכוכיות

New member
זה לא מדוייק.

אני עזקתי בפעילות מסויימת עם מחוסרי הבית בת"א ובוודאות- רוב ההומלסים הם פגועי נפש, שפשוט מבולבלים מדי בשביל למצוא לעצמם דרך החוצה. יש עוד קבוצה מאוד גדולה של עולים חדשים שהגיעו למקום חדש ופשוט "הלכו לאיבוד". ודבר אחרון, לא לכולם יש את הכלים להתמודד, לא לכולם יש את הכלים ללמוד במכללות (כן, מה לעשות, לא כולם מסוגלים להגיע להשגים שהמכללות האלו דורשות), יש אנשים שאף אחד לא יקבל לעבודה (מראה חיצוני למשל, מאוד מרתיע). להגיד "זה בגללם, זה באשמתם" זה מאוד קל, ככה אתה פוטר את עצמך כחברה מהנטל שבתרומה או עזרה- חברה בריאה חייבת להבין שבתוכה יש מגוון אנשים- בינהם גם חלשים- ושלחלשים חובה לעזור.

Cobe Anan

New member
לא אמרתי שכולם ככה..

בכוונה לא הכללתי.. ברור שיש עלינו נטל לשקם את אלה שלא מסוגלים לשקם את עצמם, אבל אסור לנו לעזור לאלה שלא אכפת להם להיות הומלסים להישאר במצב הזה. זה לא נכון לומר שעולים מחבר המדינות הולכים כאן לאיבוד, כי ישנן פה קהילות-ענק של עולים. זאת לא סיבה. את חולי הנפש אנחנו אכן חייבים להוציא מהרחוב- אבל לבתי חולים שמסוגלים לטפל בהם ולעזור להם. והשורה התחתונה היא שאם ניתן להומלסים כסף מזומן, במקום לעשות בו משהו מועיל, הם ימשיכו לפרנס את דובק ואת כרמל מזרחי. הועלו פתרונות רבים עד כה, אבל רובם המכריע נפל עקב חוסר שיתוף פעולה.. אז את יודעת מה? אף אחד מהם לא רצה להגיע לשם, ולכולם יש סיבות מצויינות איך הם התגלגלו לרחוב, ויותר מזה- למה הם לא ניתנים לשיקום, אבל מה לעשות- עם סיבות לא קונים במכולת. יש סיבה שקבלנים מעדיפים להעסיק פועלים זרים במקום הומלסים מקומיים. חשבת פעם למה?

מיטללל

New member
שהייתי קטנה

שלא רציתי שיראו אותי, עצמתי עיניים, חשבתי שאם אני לא רואה מישהו, הוא לא רואה אותי, חשבתי שככה הוא כמעט ולא קיים. וככה אני מרגישה, שרובנו, כולל אני, פשוט עוצמים עיניים. תקרא לי תמימה, אבל קשה לי להאמין שיש אנשים ש"לא אכפת להם להיות הומלסים" במצב הזה. כל יום, כל היום, לשבת באותה תנוחה. לישון ברחוב. להיות מורעבים. לא להתקלח. למות משעמום. ולחכות שאיזו ילדה בת 16 תשים לב אליהם ותתן להם 20 אגורות כדי שבסוף היום הם יוכלו לקנות לעצמם מנה חמה... "מי שרוצה לצאת משם- יכול." אתה צריך להבין משהו אחד כל אחד מאתנו, בני האדם, בנוי אחרת. יש לנו יכולות שונות. צורת מחשבה אחרת. יכולת עמידה שונה להתמודד עם דברים. ושמגיעים כל כך למטה- לא תמיד יודעים איך לעלות למעלה. אתה לא יודע כמה הצעד הראשון יכול להיות כל כך קשה. וזו לאו דווקא שאלה של בחירה. יש אנשים שפשוט *לא* מסוגלים. אני מסכימה איתך שלתת את השתי שקל לא עוזר, לכן אני גם בדרך כלל לא נותנת אותם. שאלת מיליון הדולר היא מה כן.

willo1

New member
.. ../images/Emo10.gif

אוף. זה פשוט נורא.. זה כ"כ קשה לראות את זה.. העניין הוא שיש יותר מדיי מחסרי הבית..ותכל'ס א"א לעשות הרבה בשביל לעזור להם.. רק דברים כמו שאת עשית ..

מיטל את מדהימה../images/Emo24.gif

כל הכבוד לך וכן זה גם עושה לי רע לחשוב שיש אנשים ברחוב שאין להם את הדברים שלי יש..
אין לי תשובה לכך ואני לא יודעת אם יש בכלל תשובה.

Zoharrr

New member
האממממ פתחתי פורום

אומנם בהייד פארק העומו שהוא ממש לא שווה כמו תפוז אבל פתחתי פורום! הכתובת: http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=16078 הוא חדש דנדש ומוקדם למישהו יקר שנקרא דידי והוא גיטריסט,מלחין וכותב בלהקה שנקראת אוניון גוד וגם שר וכותב בעצמו ויש בפורום לינק לשירים שלו(אומנם רק 2 אבל אני התאהבתי) והוא מכין את השיר ה 3 עכשיו....

למעלה