אי אפשר להתעלם מזה יותר

gabrielle

New member
../images/Emo32.gif אי אפשר להתעלם מזה יותר ../images/Emo32.gif

הולכת להיות מלחמה במדינה שלנו - או שלא? אני יודעת שזה לא קשור לנושא הפורום, אבל אנחנו פה בשביל לחלוק דברים ואני חושבת שמעבר לזינה- שלוקחת חלק משמעותי מאוד בחיינו, לצערנו יש מעבר ואנחנו לא יכולים להתעלם מזה יותר... עשינו שרשור הכרות שהיה מעולה, אבל אף פעם לא דיברנו על הדעות הפוליטיות שלנו.. על הדעות והאמונות שלנו לגבי הכיבוש, הצבא , הליכוד , העבודה , המלחמה שהולכת ומתקרבת... אז, חיברתי לנו שאלון קטן- בשביל שנוכל לדבר על זה ולדאוג, ולקוות שיהיה בסדר- אחד עם השני...
מלחמה- תיהיה או לא?
אם הייתי בן 18 הייתי מצביע ל... ( שרון, מצנע וכו ) ?
מפלגה שהייתי בוחר בה...
המדינה הזאת שלנו או שכבשנו אותה?
האם צריך לתת לערבים את זכות השיבה?
פצצת אטום על אחת ממדינות ערב- בעד או נגד?
בתור חייל- קרבי או ג´ובניק?
" אין לי ארץ אחרת " או " ברגע שאני מסיים צבא אני עף מפה " ?
האם לתת לערבים להשאר בארץ או שצריך לעשות " טראנספר " מידי לכולם?
ולסיום, האם אתה מאמין שיהיה שלום במדינת ישראל? אם למישהו יש משהו להוסיף, בשמחה.

הדיעות שלי...

שהם לא ממש דיעות... אבל לא משנה. אז הנה התשובות שלי:
אני בת 18, אבל אני לא הולכת להצביע לאף אחד, בטח שלא לשרון ובטח שלא למצנע. כל אחד מהם יותר גרוע מהשני. פשוט לא מצביעה וזהו. אם הייתי יכולה, הייתי מצביעה לטומי לפיד נראה לי...
המפלגה שאני כן אבחר בה, רק בגלל הדיעות שלה, זה מר"צ.
תראי, זו שאלה נורא קשה. אני חושבת שאמנם בהתחלה קנינו חלק מהאדמות, אז הן שלנו. בקשר לכיבוש, רוב הכיבוש של המדינה הזאת נעשה בשתי מלחמות עיקריות שהם מלחמת העצמאות וששת הימים. בששת הימים, זו מלחמה שהערבים בכלל רצו לפתוח אבל אנחנו הקדמנו אותם ביום. אם לא היינו מגלים את המידע הזה, בטח לא היינו היום כאן. בקשר לשטחים האלה, החזרנו את סיני, את עזה וחלק מירושליים, ועל רמת הגולן אני בחיים לא אוותר. ככה שאני חושבת שבאופן כללי, המדינה הזאת שלנו!
זכות השיבה? בחיים לא!!!
לא, אני לא חושבת שצריך לשלוח פצצות אטום, זה מיותר.
בתור חיילת אני הולכת להיות קרבית. לא להיות לוחמת, אבל תפקיד שנחשב קרבי.
עקרונית, אין לי ארץ אחרת, באמת שאין לי, ואני חולה על הארץ הזאת, אבל ברגע שאני מסיימת צבא, אני רוצה לטייל. בסופו של דבר, כולם חוזרים לארץ.
תלוי איזה ערבים. יש לי פה באיזור שלי הרבה כפרים ערביים, יש לי חברה מאוד מאוד טובה שהיא ערבייה, ואני אוהבת אותה לא משנה מה. בקשר לפלשתינאים, אני גם לא יכולה להכליל פה, לא יכולה להגיד שכולם נבלות ורוצחים, כי הייתי במפגשים עם נוער פלשתינאי, והיו כאלה שבאמת אוהבים ת´ארץ הזאת, ורוצים לחיות פה בשלום. השאלה הזאת מכשילה אותי. אני חושבת שכל מי שמנסה להשיג את הארץ הזאת ברצח של אנשים אחרים וחפים מפשע, מקומו בקבר, לא משנה אם הוא ערבי הוא יהודי או נוצרי.
בקשר לשלום בארץ? אני חושבת שבקצב הזה, אפילו הנכדים שלי לא יזכו לראות אותו. אבל יום אחד, בעתיד המאוד רחוק, יכול להיות...

tallywood

New member
../images/Emo24.gifח-ז-ר-ת-י-

היי לכולם וואו איזה ניתוק דפקתי. מצטערת אנשימים אבל הלימודים קצת גזלו ממני את הזמן. איך התגעגעתי לכולכם באמת, מה חדש מה מתחדש ומה יתחדש? סתם שמעתי פה אנשים מדברים על פוליטיקה אז לידיעתכם אני יו"ר הקלפי שזה עבודה סופר ריוחית חבל"ז. קיצר אין לי הרבה מה לומר חוץ מ- ירדן,תמר,מיכל,נטע,שירי,עדי,ברודי וכל מי ששכחתי אני מתה עליכם ומצטערת על הניתוק.

174362384

New member
יש לי שאלה חשובה ולא קשורה

אם אני רוצה למחוק משהו שכתבתי כאן אני יכולה? אם כן אז איך?

gabrielle

New member
תפני למנהלות

רק הן - למיטב ידיעתי - יכולות למחוק הודעות...

shanyz

New member
אוקי

לדעתי תהיה מלחמה
אם הייתי בת 18 אני חושבת שהייתי מצביעה למצנע
מפלגה, אני לא בטוחה, אולי עבודה, אולי שינויי...
המדינה הזאת שלנו, היהודים עברו הרבה בשביל המדינה, אך אני עדיין חושבת שיש משהו בעניין שכבשנו ולקחנו לערבים וזה...
אני חושבת שלא צריך לתת לערבים את זכות השיבה...
לא יודעת...
אין לי מושג, קרבי אני לא חושבת, אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה...=S
בעקון, כבר יש לי תכנונים לעבור לגור בחול:) כבר תכננתי בדיוק איך אני אחיה ועם איזה בית, ואיזה בעלי חיים והכל:) אבל, אני ממש לא יודעת אם זה יקרה, כי בעקרון אני אוהבת את ישראל, וכל פעם אני נסעתי לחול ליותר מאיזה 5 ימים אני כבר ממש מתגעגעת לישראל, אבל הצורה שבה אני רוצה לחיות לא נראה לי תקרה פה בארץ:) למרות שבטח אני בסוף אשאר פה וזהו..
אני חושבת שצריך לתת לערבים להישאר, אבל כמובן רק אם המצב שאנחנו נמצאים היום ייפסק ויהיה שלום בין 2 העמים.
אני לא יודעת אם יהיה שלום, זה סכסוך של כבר הרבה הרבה שנים, ואגב, אני בדיוק לומדת על זה עכשיו בהיסטוריה ויש לי מבחן מחר על בדיוק כל העניין שאיזה אחד מטומטם בשם אמין אל חוסייני הפך את הסכסוך בין ערביי ארץ ישראל ליהודים לסכסוף בין עולם האילסם לעולם היהודי.... בכל מקרה, זה בטח לא מעניין אותכם, אבל אני חושבת שבזמן הקרוב לא יהיה שלום, ויש יהיה שלום מתישהו זה יהיה עוד מלא מלא מלא זמן... חבל...=(

למעלה