אני כל כך מיואשת

אינה ו

New member
../images/Emo32.gifאני כל כך מיואשת../images/Emo7.gif

כבר כמה חודשים אני מחפשת מסגרת לתום וכל פעם נדהמת מחדש מהיצע הגנים האיום באשדוד. הוא קטן מדי לגן עיריה ולגנים של החברה למתנ"סים אז אני נשארת עם הגנים הפרטיים שמתחלקים ל2 קבוצות עיקריות: 1. גנים שאני קוראת להם "בתי חרושת לילדים" - אלה גנים ענקיים (5-6 קבוצות בכל גן) בכל קבוצה בין 15 ל- 20 ילדים, בדרך כלל גנים כאלה לא נקיים במיוחד, בעלי תחלופת עובדים גבוהה, רועשים, המוניים, נמצאים לרוב בקרבת מרכז קניות או על כביש ראשי, אנשי הצוות לא מיומנים, לרוב יש גננת אחת לכמה כיתות וכל השאר מטפלות רובן בנות צעירות אחרי צבא שרוצות לעשות קצת כסף לפני הלימודים, הילדים אוכלים מצלחות חד פעמיות וישנים על מזרונים. 2. משפחתונים שנמצאים בדירות מגורים - לא בטיחותי!!! הייתי במשפחתון אחד שבו המטבח הייה צמוד לסלון וכל חומרי הניקוי עמדו בארון למטה והארון הייה פתוח!!!!!!! בדרך כלל אין עליהם שום פיקוח. היום הייתי בגן שנמצא במרתף, כן... מרתף חשוך וקר של וילה בה גרים בעלי הגן!!!!! למה הילדים צריכים לשבת במרתף כל היום? עם כל העובש והלחות? למה? מה כולה אני מבקשת? שיהיה מקום מואר, נקי וצבעוני שלילד יהיה נעים להישאר בו שינוהל ע"י צוות חם, אוהב ומקצועי שהיחס בין הצוות לילדים יהיה 1:5 שיאכילו אותם באוכל טעים ומזין ולא יקראו לפרוסת לחם עם חומוס "ארוחת ארבע" שיתיחסו לכל ילד כאישיות בפני עצמו ולא "אחד מהעדר" שהזמן שהם מבלים בגן יהיה אינפורמטיבי ואיטרקטיבי שישנו על מיטות ולא על מיזרנים הדרישות שלי מוגזמות? אני לא מוכנה להתפשר!!! אחרי הכל הוא יבלה בגן יותר שעות מבבית! מצטערת שיצא ארוך, הייתי חייבת לשפוך נ.ב. אם למישהו יש המלצה לגן באשדוד שעולה על חלק מהדרישות אשמח להמלצה

nush האחד

New member
אני מבינה אותך ../images/Emo24.gif

חיפוש גן הוא נושא מתיש ומייגע. מי כמוני מבינה- אצלינו בהוד השרון ההיצע אדיר אבל יש המון גנים מג'וייפים ברמות קשות. הגדולה שלי נכנסה לגן בגיל שנה ולקח לי משהו כמו חודשיים של חיפושים עד שמצאתי מסגרת הולמת שענתה על הציפיות. אין ספק שזה לא קל אבל מה לעשות, גם בחיפוש גן חייבים להתפשר (באיזשהו מקום...), אין ברירה. אולי כדאי שתחשבי על מה אינך מוכנה להתפשר ויהי מה ועל מה כדאי לבלוע את הרוק ו"להבליג". לדעתי, וזו רק דעתי לא הייתי פוסלת גן רק משום שהוא נמצא באיזור מרכזי ורועש או בגלל שהילדים ישנים על מזרונים- מגיע שלב שהילד גדול מדי לישון בלול וזה פשוט לא נח. הגדולה שלי ישנה על מזרון בגן הראשון שהיתה ושזה ממש לא נורא כמו שזה נראה. מבינה אותך שאת לא מוכנה להתפשר אבל בכל מקום, מדהים ככל שיהיה, עדיין יהיו חסרונות וקטנים ככל שיהיו, בעינייך הם יראו גדולים דיים מכדי לא לרשום לשם את תום ואני מדברת מנסיון. עצה אישית- לכי עם הלב שלך. עם האינטואיציות האימהיות שלך. לפעמים, יש גנים שעל פניו לא נראים משהו, לפעמים מוזנחים, ציוד לא חדיש, חדרים קטנים (ואלו רק דוגמאות קטנות) אבל חווים בתוכם דברים נפלאים ומעשירים את הילד בצורה שלא תתואר. חשוב מאד לדבר כמה שיותר עם הצוות הישיר, להכיר את הנפשות הפועלות ולהגיע לגן גם יותר מפעם פעמיים. לפעמים גם חמש... (וגם זה מנסיון...
). נדבר על זה עוד בטלפון. הכי חשוב- האינטואיציה שלך. תזכרי את זה. נשיקות ולילה טוב

אינה ו

New member
../images/Emo25.gifתודה רבה מתוקה

תאמיני לי שאני מנסה להתפשר. אני אומרת לעצמי: "בשום מקום לא יהיו לו את אותם התנאים כמו בבית" אבל יש לי בראש תמונה של גן אידיאלי שמאוד קשה לי להשתחרר ממנה. אנסה לעבוד על עצמי ולהנמיך את הדרישות. מבטיחה להתקשר ולהתיעץ איתך. סופ"ש נעים

פרלמנים

New member
אני יכולה רק לחבק ../images/Emo201.gif אין לי מושג על אשדוד

מה לגבי וי"צו או נעמ"ת? בדרך כלל המסגרות שלהם טובות, לא? תהיי חזקה ואופטימית, בסוף יהיה פתרון ג'סיקה

רק על דבר אחד יש לי מה לכתוב

על השינה. עוד לא ראיתי שום מקום שישנים בו על מיטות ולא על מזרנים. לרב חדר השינה הוא גם חלל משחק ולכן אין מקום למיטות. וגם העלות של מיטות.... חוץ מיזה את מבקשת את הבילתי אפשרי. את אושרי הוצאתי משלוש מסגרות בחצי שנה, (מגיל שנתיים) עד שהגענו למקום הנוכחי. וגם כמעט הוצאנו אותו שנה שעברה כי הגננת ה ת ח ר פ נ ה. לצערי גיליתי בכמה גנים כי ההורים בעייתיים לא פחות. אוכל מזין??? משחקים ראויים? תכנים ברמה??? בלי צעקות? יחס של כבוד? ובנימה אופטימית זו. השנה יש לאושרי בגן צוות מ ד ה י ם. באמת אין לי תלונות, וזה לא אופייני לי. (אושרי בן 4) גן אנתרופוסופי.17 ילדים עם שני גננים. אוכל מזין ובריא, יחס של כבוד, משחקים וסיפורים ראויים... בואי לבית זית כמה זמן זה כבר מאשדוד? שעתיים-+? (-: ועכשיו השאלה מה יהיה איתו בשנה הבאה. כי אנחנו נכנסים לגן חובה וברור לי שהוא לא ילך לשום גן מועצה כאן... יופי, מצאתי איפה לשפוך את תלאותנו.

למעלה