אפשר לפתוח לדיון את מה שהיה

natalysh

New member
../images/Emo32.gif אפשר לפתוח לדיון את מה שהיה

היום בהאוס? זהירות ספויילר
לא להמשיך לקרוא אם אתם מתכוונים לראות מחר, אחלה פרק. 1. אם באמת צריך היה שאחד מאנשי הצוות הרפואי יספר למקס על כך שהאנה רצתה לזרוק אותה? 2. מה שהיה בסיום הפרק - גישתו של פורמן - האם יש צורך להתחבב על קולגות ולנסות להתחבר אליהם רק כי הם קולגות, או שבגישה של קמרון - חברות מלאה - על בסיס הכרות ולא על בסיס צורך להיות "תקועים" אחד עם השני בעבודה? ?

mitzipitzi1

New member
לדעתי

1. זה לא המקום של הצוות הרפואי לספר למקס. לא רק מתוך החיסיון הרפואי, שלדעתי לא מותיר מקום להתלבטות, אלא גם משום שזה לא עניינם. כמו שהם אולי "יצילו" את מקס מלתרום למישהי שרוצה לעזוב אותה, הם גם יגרמו לשניה למות. אני חושב שמה שמספרים לרופא, צריך להשאר רק שם. והסודות בין בני זוג -שישארו רק ביניהם. 2. אני חושבת שהגישה של פורמן היא טעות. כי זה מעכיר את האוירה והרי כל הפרק ראינו כמה חיכוך ביניהם השפיע על התפקוד של שניהם כצוות. אז אם כל מה שדרוש הוא להיות קצת נחמד כדי שהאוירה תהיה טובה והתפקוד יחד יהיה יותר טוב - זה לא יהרוג אותו.

amnonab

New member
amnonab

כמו שיוסי כתב גם, פורמן וקמרון מציגים את שתי העמדות המנוגדות, הקציוניות, ומטרתם היא בעצם להקצין ולהדגיש את שני קצוות הסקלה. ברור (אני מקווה) שאף אדם לא באמת יושב על קצה הסקלה כמוהם, אלא באיזו שהיא נקודה באמצע, בנטייה לאחד הקצוות. ולדעתי בנושא - אפילו שאולי כולנו היינו רוצים להיות כמו קמרון (או שלפחות הקולגות שלנו יהיו), האם באמת אנחנו רוצים או מתכוונים להיות החברים הכי טובים של כל מי שעובד איתנו? את החברים אנחנו בוחרים, את הקולגות לא. חשוב שנהיה ביחסי עבודה טובה, אבל אי אפשר להיות האח הגדול/קטן/תאום של כל מי שנפגוש בחיינו...

יוסי n

New member
ואני חשבתי שגמרנו עם דילמות...

1. דילמה מוסרית קלאסית למיונים לרפואה (יכולים להיות טיעונים בעד ונגד, ללא הכרעה "נכונה" ממשית ומוחלטת). מבחינה רפואית, לא היתה שום מחוייבות של הצוות לשתף את מקס בסוד העניינים. עובדה זו אינה רלוונטית לטיפול או לאופן הטיפול, ולמעשה במקומה יכולה לבוא כל בעיה אישית אחרת שהיא לא מעניינו של הצוות המטפל. הצוות צריך לראות לנגד עיניו את טובת המטופל (האנה, במקרה זה), ולכן האוס חשב שליידע את מקס שהאנה עתידה להיפרד ממנה, דבר שעלול היה לשנות את דעתה בנוגע להשתלה וכך לטרפד את סיכויי החלמתה של האנה, הוא דבר שאין לעשותו. אבל - במהלך הצפייה בפרק התחברתי יותר לגישתה של קמרון. הרגשתי שנעשה פה עוול למקס, לא בשל העובדה שהיא תורמת איבר למישהי שעומדת להיפרד ממנה (כמו שהאוס אמר - זו גישה די אגואיסטית לתרום למישהו רק משום שהוא אוהב אותך), אלא בשל העובדה שלא ניתנה לה הזכות לדעת, ולהחליט כשכל העובדות הובאו בפניה (ייתכן בהחלט שהיתה מחליטה, בתנאים אחרים, לבטל את כל העניין). בסופו של דבר, התברר שדווקא המניפולטיבית היא מקס, שעשתה מה שעשתה כדי לחזק את אחיזתה בהאנה. כל תחושת ה"לא הוגן" שהיתה לי כלפיה אבדה באחת. 2. פורמן וקמרון מייצגים שתי גישות שונות, שלדעתי מעידות על אופי שונה וסוג שונה של אנשים. פורמן מאמין ביחסי עבודה קורקטיים, שמטרתם לאפשר תנאי עבודה תקינים במסגרת סביבת העבודה. כל גילוי חיבה, שחורג מגבולות אלו - מיותר מבחינתו. קמרון היא האנטיתזה לכך. היא מאמינה בהבעת רגשות, בקירבה (כמו שהאוס אומר לה - "אם לא היית מפתחת קשר רגשי עם כל מטופל שנוטה למות..."), ביחסים חמים ואפילו חבריים. התנהגותה במהלך העונה, ואפילו בפרק הנוכחי, מראה כמה היא דוגלת בגישה אמפתית, קרובה, שחורגת מהמחוייב במסגרת התפקיד. שוב, גם כאן אין נכון או לא נכון. ושוב, גם כאן - אני מתחבר יותר לגישתה של קמרון. לדעתי, בהתחשב בעובדה שהאנשים האלו מבלים את רוב שעות יומם יחד, רצוי שישררו ביניהם יחסים טובים, ולא יזיק אם יתחברו אחד עם השני ויכירו אחד את השני לעומק. לדעתי, זה יכול להועיל לשיתוף הפעולה ביניהם, ליצירת אווירה נעימה בסביבת העבודה, ואולי החשוב ביותר - ליכולתם לעזור אחד לשני ולפתור את בעיות המטופלים ביעילות ובמקצועיות מירבית.

יוסי n

New member
הקפצה.

עכשיו, שיותר אנשים ראו את הפרק, נשמח לשמוע דיעות נוספות.

Corpus Magnus

New member
פורמן אידיוט.

הוא מתנהג בארוגנטיות בלתי נסבלת, שאין לה מקום בעבודת צוות עם ממשק צמוד.

natalysh

New member
אני לא חושבת שהבנתם את השאלה שלי

לגבי פורמן - מצד אחד, הוא יוצר ריחוק חברתי סביבו, אבל זה מאפשר לו להתקדם טוב במקצוע - לפרסם מאמרים בלי להסתכל לצדדים ולראות אם מישהו נפגע וכו'. כלומר, לכאורה, יש היגיון מאחורי הגישה שהוא בחר.

natalysh

New member
זה היה הסבר לשאלה שלי,

לא הדעה שלי, חלילה וחס. תגידו, למה מישהו שלח לי בעיה במתמטיקה למסרים??

morancho1

New member
גם לי שלחו!!

כנראה חושבים שרפואנים חורשים כל כך הרבה שבטוח פתרו את השאלה הזאת מתישהו....חחחח!!!

nitzan111

New member
לדעתי

פורמן היה ממש מגעיל
קמרון
בקשר לשאלה הראשונה, זה לא נראה לי המקום של הצוות הרפואי להתערב בנושאים האלה... (הייתי שולחת אליה את הפסיכולוגית של בית החולים או משהו
)

Regina Phalange

New member
דעתי

א. אני לא מאמינה שקראו לו "אריק פורמן", הם לא מתואמים בכלל עם הסיטקומים האמריקאים! (אבוי לבושה) כל פעם שאני רואה אותו אני חושבת על בחור רזה וגבוה וחמוד, לא בן זונה סוציומת ב. הוא בן זונה סוצימת. סוציומת זו הגזמה בוטה, בן זונה זה מדויק ג. אני מצטערת, אבל בני כמה קמרון וצ'ייס? 22?! וכבר רופאים? לפחות *טיפת* אמינות? מילא דוגמנים, אבל ראבאק (טוב, העיקר שיש צ'ייס
) ד. זה לא היה המקום שלהם לספר למקס, אבל זה גם לא היה המקום של האוס לטשטש את האנה בדיוק כשהיא עמדה לספר לה. אהבתי את הסיום שסגר את המעגל הזה, אחרי הכל, אם מקס קצת פסיכית, אין שום בעיה אתית שלגמרי התעלמו ממנה
ה. בחורה לא ישנה 10 ימים שלמים ומגיעה לבי"ח רק אחרי אובר-דוז של סמי שינה? הטימטום, הו הטימטום

morancho1

New member
אוף שכחתי לראות!!

איזה באסה במיוחד שנשמע שהיה פרק ממש מגניב......

FrezieGrant

New member
אני כנראה אבאס פה כמה אנשים

אבל לדעתי כל ההתנפלות על פורמן ממש לא מוצדקת. נכון הוא לא התנהג בצורה הכי נחמדה שבעולם בפרק, ואני מסכימה שלעשות דבר כזה לקולגה שלך זה לא לעיניין- לא בגלל שזה מקלקל יחסי חברות וכאלה, אלא פשוט כי זה לא אתי מבחינה מקצועית. זה גורם בסופו של דבר לכך שבמקום לעסוק ברפואה, ולערוך מחקרים אמיתיים, הרופאים מתחילים לעסוק במלחמות אחד עם השני וחיפוש דרכים לבנות קריירה על חשבון האחרים/להתנקם באלה שעשו קריירה על חשבונם, ומי שסובל מזה זה בעיקר החולים. מצד שני, אני מסכימה עם עמדתו שלא כל מי שאתה עובד איתו חייב (ורוצה) להפוך לחבר שלך. יחסי עבודה תקינים, עזרה הדדית ונימוסים טובים-כן, חברות-רק אם אתם באמת מרגישים קרבה לאדם הספציפי הזה. וד"א גם קמרון עצמה התנהגה בצורה מאוד לא אתית כאשר התחילה לדון בעיניין ולרדת על פורמן בנוכחות חולה. כשרופאים משמיצים את עמיתיהם בנוכחות חולים, זה גורם לחולים לאבד אמון במערכת הרפואה באופן כללי, וזה פוגע בסיכויי ההחלמה שלהם- כי אחד הדברים החשובים למצב פסיכולוגי של חולה זה אמון ברופא המטפל שלו, ומצב פסיכולוגי משפיע על המצב הפיסי. גם הקטע של קמרון להתאהב בכל חולה שמגיע אליה ובכל קרובי משפחתו כאילו היו אחיה התאומים הוא ממש דפוק. אם זה היה קורה במציאות, היא היתה עוברת התמוטטות עצבים ומגיעה למוסד סגור כבר באמצע העונה הראשונה. יש סיבה למה רוב הרופאים נמנעים מלטפל בקרוביהם- מעורבות רגשית עודפת משפיעה על יכולת שיפוט נורמלית (יודעת מניסיון אישי). צריך להיות קשר רגשי מסויים עם החולה, אחרת לא תצליח להבין מה הוא באמת מרגיש, אבל לא ברמות כאלה, זה ממש מוגזם! אז לסיכום- גם פורמן וגם קמרון פישלו פה בגדול, ועוד יותר פישל הבמאי, ורק האוס עדיין ברמה, אפילו אמא שלי מתה עליו (ובהיותה רופאה, היא די נגעלת מכל סדרות הרפואה האמריקאייות הלא מציאותיות האלה). האוס שולט!
(ושאף אחד לא ינסה לכתוב לי פה 'שולט ' בת' או משהו, אני אלרגית לשפה קלוקלת, גם כשיש לה לגיטימציה של סלנג)

למעלה