בענייני

ענתש

New member
../images/Emo32.gif בענייני ../images/Emo82.gif

איך בוחרים איפה לגור ? אנחנו כבר יותר משנה מתבשלים בדילמה... רוצים לבנות בית, זה החלום שלי. הבית כבר מתוכנן (בראש שלנו ובמחברת) ורק צריך להחליט איפה מציבים אותו. יש דברים שחשובים לנו יותר ופחות אבל זו לא הנקודה. מה שחשוב לנו והתקציב די תחמו אותנו למספר מסויים של ישובים. רק שלישובים האלו יש אופי מאד שונה - חלקם גדולים, חלקם מאד קטנים. אופי הישוב מאד שונה בכולם... איך מחליטים ? הדבר הכי הגיוני לעשות הוא ללכת לגור שם. אבל למי יש כוח לארוז הכל וללכת לגור בשכירות רק בשביל ההחלטה ? (כלומר, כרגע יש לנו בית שהוא שלנו... ולא התכוונו למכור אותו עד שלא יעמוד שלד של הבית הבנוי). לבנות בית זו כזו החלטה כבדה, איך מחליטים איפה יהיה לי טוב ב-20 השנים הבאות ? אני לא רוצה לבנות בית ואז להתאכזב מהישוב
כבר עשיתי את זה פעם אחת, מכאן גם הפאניקה הגדולה - לא בנינו אבל קנינו בית במקום שחשבנו שיהיה לנו טוב בו ורע לנו עד מאד (בעיקר לי). בעיקר כי האוכלוסיה איומה והשכונה איומה ויש לנו שכנים אינדיאנים שזורקים זבל ברחוב ועושים רעש בשעות הקטנות של הלילה ולא אכפת להם מכלום בכל הנוגע לאיכות החיים מעבר לחצר הקטנה והסגורה שלהם (ולא שכן אחד או שניים, אופי כזה של הישוב) וזה בלי לציין שאין שום פעילויות לילדים, אין פארקים, אין השקעה באוכלוסיה הצעירה... זוועה. אני אשמח לטיעונים בעד ונגד המקומות שבינהם אנחנו מתלבטים: בגדול זה בין מושבים קטנים כגון כפר מונש/ בית הלוי - שם הקרקע תעלה מאד ביוקר וכמובן שיש לזה משמעות כבדה מבחינתינו
ובין מקומות גדולים יותר וגם צפוניים יותר - בעיקר זכרון/ בנימינה. שם הקרקע יותר זולה אבל הישוב יותר גדול וגם זה מחיר שיש לשלם מבחינת איכות חיים (שנינו מושבניקים ממקומות מאד קטנים וזה מה שאנחנו מכירים כ"איכות חיים"). תודה על כל תובנה.

T noki

New member
שאלה קשה שאלת, ענתש

זה באמת מאד אישי. יש כאלה שמעדיפים ישובים קטנים שבהם כולם מכירים את כולם, ויש כאלה שלא מסוגלים לחשוב אפילו על ישוב מסוג זה מחשש פגיעה בפרטיות וכו'. לפע מה שהבנתי ממה שכתבת פה את ובן זוגך מהסוג הראשון... אני אספר לך איך אנחנו בחרנו איפה לגור: 1. מקום שקרוב מספיק למרכזי אוכלוסיה וערים גדולות שמאפשר גמישות במקומות עבודה גם עוד 5 ו-10 שנים, כלומר היה חשוב לנו לגור במקום שממנו מרחק הנסיעה הפוטנציאלי לשנינו יהיה לא יותר מדי גדול, מתוך מחשבה שבמשך 15 -20 שנה מחליפים מספר מקומות עבודה, ורצוי שמקום המגורים לא יהיה הגורם המגביל למציאת עבודה. מצד שני, לא רצינו לגור ממש בתוך העיר... ומצד שלישי לגור מחוץ לעיר זה לשלם את מחיר הפקקים בדרך לעבודה (מה לעשות, לכל דבר יש מחיר). 2. מקום לא גדול מדי אבל גם לא קטן מדי (לי לא היה איכפת אבל לבן זוגי היקר לא התאים לגור במקום קטן מדי שבו כולם מכירים את כולם). 3. מקום עם תשתית חינוכית טובה, גנים ובתי ספר ברמה טובה, כולל תיכון (גם לשם נגיע עוד 15 שנה, לא?) 4. מקום שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו מבחינה כלכלית - שנוכל לקנות ולהחזיק לאורך זמן בית עם גינה (צריך לקחת בחשבון למשל את הארנונה בישוב מבחינה כלכלית ועוד הוצאות נלוות כמו מיסי קהילה אם יש). 5. אווירה נחמדה ונעימה בישוב, אוכלוסיה ברמה טובה. 6. אם אפשר - נוף נחמד ולא בתים רבי קומות 7. שיהיה קרוב יחסית למקום המגורים של המשפחה שלנו (באיזור חיפה והצפון) ובטח יש עוד שיקולים, אם אזכר אוסיף. לפי מה שכתבת, אני אישית הייתי מעדיפה את זכרון או בנימינה (לא מכירה את כפר מונש/בית הלוי), אבל לדעתי כל בחירה לא תהיה ממש טעות. ומשפט אחרון לסיכום, שלדעתי הגעתי למסקנה הזו לאחר התלבטויות רבות בדיוק כמוך לגבי הבית (ובעצם לגבי כל דבר - מכונית, בית, עבודה): אין בחירה מושלמת, ולכל בחירה יש את החסרונות ואת היתרונות. לא שאני מגלה לך פה את אמריקה, אבל צריך מראש להשלים עם זה, כדי להיות מרוצים, אחרת כל הזמן מתחבטים ומתלבטים - מה יותר טוב, מה יותר גרוע? אולי עדיף היה לגור שם? אולי פה? בסופו של דבר צריך לשקול את היתרונות מול החסרונות לאורך שנים וללכת על מה שלכם בתור משפחה הוא הטוב ביותר, ולהכיר בכך שאין מושלם, יש רק קרוב לזה. שיהיה בהצלחה!

T noki

New member
נכון! סה"כ עונה על רוב הדרישות

שהצבנו לעצמנו... חוץ מאולי זיהום אוויר, אבל אלא אם כן גרים בישוב כפרי מרוחק, קשה להמנע מזה בימינו, אם רוצים להיות מספיק קרובים לעיר גדולה ומרכזי תעסוקה.

POOH*

New member
שאלה קשה...

אנחנו גם בדיוק עכשיו סיימנו את אותה התלבטות... השיקולים שהיו : 1. קרבה להורים. 2. קרבה לאחים. 3. קרבה לעבודה שלו [אני בבית עם גיא]. 4. נגישות נוחה [אני בלי רשיון ואוטו]. 5. קרבה לחברים. 6. מקום עם זוגות צעירים וילדים [כדי שגיא ואני לא נהיה בודדות כמו איפה שאנחנו גרים עכשיו] בסופו של דבר הוחלט על איזור כרכור. ועכשיו רק נשאר לחפש בית...
אגב אנחנו גם התלבטנו אם לבנות או לקנות בנוי בעיקר כי אני משמ יודעת מה אני רוצה. ואחרי התייעצות עם כל מיני אנשים וגורמים החלטנו שאנחנו לא נכנסים לכאב ראש של בניה בשלב זה וקונים מוכן למרות שמן הסתם אז נצטרך קצת להתפשר על מה אנחנו רוצים. POOH

daldan

New member
כמובן שזה אינדיבדואלי

אנחנו חיפשנו למשל מקום שהוא גם איכותי מבחינת האוכלוסיה, גם כפרי אבל לא קטן מידי. גם קרוב יחסית למרכז (הכל יחסי אנחנו שנינו מאד צפוניים) וגם שהחינוך בישוב יחשב לטוב. ומן הסתם שעלות הבית יהיה ברמה סבירה בהתאם למה שמקבלים. לפי דעתכם ישוב קטן הוא "איכות חיים" ולפי דעתי למשל יש עדיפות לישוב גדול שלא כל אחד מכיר אותי מסביב בכדי שזה יחשב איכות חיים (ככה זה כנראה אצל יוצאי קיבוץ - מחשפים את האנונימיות) - אז זה באמת מאד אישי אבל הקו המנחה שלי הוא גם שזו לא החלטה הרת גורל, תמיד אפשר למכור את הבית ולעבור למקום אחר אם הצרכים משתנים. ובקשר למקומות שציינת אני לא יודעת לגבי כפר מונש ובית הלוי (מלבד היותם מושבים מאד נחמדים). אבל זכרון ובנימינה לא נחשבים לזולים בכלל!

ענתש

New member
אני יודעת מחירים...

וכפר מונש ובית הלוי יותר יקרים מזכרון ובנימינה בכל הנוגע לקרקעות לבניה

daldan

New member
אז כנראה שהם ממש יקרים

הבעיה ברוב המושבים היא שאין כמעט קרקעות לבנייה. ולרוב אם יש אז הם רק לדור הבנים. אם בררת אז כנראה יש שם קרקעות, בכל אופן בבנימינה לדוגמא זה נורא תלוי באיזה איזור את מעוניינת - יש כל כך הרבה הבדלים. כך שלא פשוט לבחור ישוב, אבל אחרי שעושים את הבחירה כדאי גם לברר טוב טוב מה האיזורים העדיפים בכל ישוב.

ענתש

New member
נכון. ומה שעוד יותר מייקר זה העובדה

שאלו אדמות מנהל ובעקבות החוק שהעבירו לפני כמה שנים - שמי שמוכר אדמת מנהל מקבל רק כ-10% ממחיר הקרקע, היתה קפיצה משמעותית במחיר במושבים. כי פשוט המוכר מבקש את שווי הקרקע במלואה, ואז המנהל מבקש את אותו הסכום. המוכרים לא מוכנים להסתפק במה שהמנהל מציע להם. בקיצור - במושבים קרקעות (חצי דונם) עולות סביב 200 עד 230 אלף דולר. בזכרון/ בנימינה אפשר למצוא קרקעות גדולות (400 עד חצי דונם) ב-150 עד 190 אלף דולר. זה הפרש משמעותי.

daldan

New member
בהחלט הבדל משמעותי

אתם מעונינים רק בקרקע לבנייה?

ענתש

New member
כן. רוצים לבנות את הבית שלנו,

זה שמתוכנן לנו כבר בראש. יצא לנו להסתכל על כמה נכסים במצב שלד אבל התאכזבנו כי זה גם לשלם המון כסף וגם לא לקבל בדיוק את מה שאתה רוצה. אם כבר להכנס להוצאה הזו לפחות שנקבל בדיוק את מה שאנחנו רוצים - לא ? (כבר קנינו שני נכסים בחיינו - דירה אחת ובית אחד פרטי ובשניהם זה לא בדיוק מה שאנחנו רוצים. אז לא בא לנו לקנות בית).

ענתש

New member
אותו דבר. בניה עולה אותו הדבר בכל

מקום בארץ... המחיר, אחרי מיסים והיטלים וטופס 4 והכל הכל הכל זה 1000$ למטר מרובע של בית. בדוק מול לפחות 4 קבלנים גדולים - כולם נקבו באותו המספר.

שִירָה

New member
כלומר, במחיר של דירה בת 200 מטר

במקום יקר בירושלים (500,000$), את יכולה להשיג בית מרווח ומדהים - שאת תכננת בעצמך - ביישוב במרכז הארץ! שערוריה!

ענתש

New member
ב-ד-י-ו-ק.

ליתר דיוק בפחות... קבעתי כבר עם מתווכת לראות שני מגרשים - 600 מ"ר. מיקום מעולה, נוף פתוח לגמרי. המחיר 190 אלף דולר (עוד לפני שהתמקחנו). אז תעשי חשבון זה יוצא פחות... לא שווה לגור בעיר, אני אומרת לך.

שִירָה

New member
כן, אבל לעיר יש יתרונות משלה

10 דקות ממקום העבודה שלי, 10 דקות ממרכז העיר, מהקניון, מהמוזיאונים, מהאוניברסיטה, מהחברים שלי ומהמשפחה שלי... ומצד שני - השדות המוריקים, הנוף הפתוח, העצים... הממ, נראה לי שגם אני הייתי בוחרת במקום שהוא לא לגמרי מנותק - כמו זיכרון יעקב - ולא בכפר קטנטן בסוף העולם...

Arfilit

New member
ענתש - תיזהרו עם המחיר של הבניה

בניה כוללת הרבה הרבה הרבה יותר ממה שמציעים בד"כ קבלנים. רק לשם ההדגמה - להלן כמה דברים (גדולים וגם קטנים) שלא מתומחרים בד"כ על ידי קבלנים:
מודד (חייבים מפת מדידה בשביל לקבל היתר בניה);
קונסטרוקטור;
אדריכל + פיקוח עליון (בד"כ זה אותו אחד);
אגרות בניה;
יועצים שונים (אינסטלציה; מיזוג וכיו"ב);
אדריכלות גינה (לא מחוייב המציאות - ולפעמים האדריכל עושה את זה);
הגינה עצמה (לא יאומן כמה עולים שתילים, ועוד יותר מזה כמה עולים עצים בוגרים);
מטבח;
פיקוח בניה (שזה משהו אחר מפיקוח עליון - ולא חייבים - אבל מאוד מומלץ אם את לא מתכוונת לפקח בעצמך יומיומית);
התחברות לתשתיות;
מערכות מיזוג האויר (להבדיל מן ההכנה - שכן נכללת בד"כ בהצעות של הקבלנים); וכל זה - בלי שהתאמצתי. יש עוד המון הוצאות נוספות. נעבר לזה - צריך לקחת בחשבון - שמחיר הביה תלוי מאוד בסוג המפרט שתבחרו לכם - בכל פריט ופריט. הבעיה העיקרית היא שכשמתחילים - תמיד בא ללכת עוד צעד אחד לפחות יותר ממה שתכננתם מההתחלה - וכל פריט כשלעצמו לא יקר - אבל הצירוף, אוי הצירוף... לא רוצה לצבוע בשחור - אבל חשוב לדעת את הכל.

Arfilit

New member
הדרך להתחמק מכל זה -

(כלומר - מן הצורך לחשב) - זה לסגור עם מישהו על חוזה מפתח - כלומר שהוא אחראי להכל הכל הכל הכל (לדעתי עדיף חוץ מאדריכל) - עד לשלב המפתח - אחרי טופס 4 ותעודת גמר. במסגרת זו - יש צמתים של החלטות - ומפרט שנסגר מראש - אבל יורד ממכם הרבה בלבול מוח ויורדת מכם נחובה למצוא את כל בעלי המקצוע ולסגור עם כל אחד בנפרד. כמובן שגם לזה יש מחיר.

ענתש

New member
בנינו ? אנחנו די מקומבנים

עם עניין הבניה .... (כשיש קשרים לא צריך פרוטקציות) כך שאנחנו באמת חישבנו הכל על 1000$ למ"ר ומקווים עוד לרדמת מזה בכל מיני טריקים ושטיקים (והמבין יבין
).

למעלה