בענייני

אפרת12

New member
אני חושבת שחלק מהתשובות כבר נתת

גם אם לא העלית פה על הכתב אנחנו (בלי כוונה מוקדמת) גרנו בגדרה שנה טרם החלטנו לקנות כאן. לא באנו לבחון את המקום כי הכוונה היתה לבנות במקום אחר. על הבירורים שערכנו אז לגבי החינוך, למשל (בירורים לא מעמיקים יותר מידי - אני מודה) יש מערערים עד היום, לשני הכיוונים. אבל - לעניינך: לפני שנופלת החלטה, תבררו לגבי הדברים החשובים לכם - רמת החינוך והאפשרויות האלטרנטיביות (אם לא בישוב - היכן כן), פעילויות חברתיות וקהילתיות, תוכניות לעתיד (בגדרה, מסתבר, רוצים להגדיל את מספר התושבים ל-50,000 ואני מאוד לא אוהבת את זה כי אני רוצה לחיות במקום קטן. לא ידענו את זה עד לפני מספר חודשים). תסיירו במקום הרבה, כדי שתכירו אותו, עם דגשים - שוב - על מה שחשוב. אם היה לי שכל לפני שנתיים, הייתי בודקת אם יש בסביבת הבית שאנחנו רוצים לקנות גני שעשועים הגיוניים (התשובה - אין) (התחלתי לכתוב לפני שעתיים בערך, ואז סיון התעורר. אמשיך אח"כ)

אפרת12

New member
לגבי שכנים - אין לי הרבה רעיונות

הכי טוב זה לנסות לשאול בפורומים אם יש כאלו שגרות במקומות האלו. כי אלו באמת דברים שקשה לדעת עד שלא גרים באיזור (ופה באמת המגורים במקום המיועד בשכירות יכולים לעזור, גם אם זה מבאס לאללה) אני חושבת שאם מסתכלים טוב טוב על איך המקום נראה - הסביבה, הנקיון, הטיפוח, אפשר לקבל איזשהו מושג על התושבים מבין המקומות שהזכרת הייתי הולכת אינטואיטיבית על בנימינה - יש בה קסם, ואם יש לכם את האפשרות (אני לא יודעת מה המחירים שם) אז זה נשמע לי מושך בצורה לא רגילה. אבל כשהייתי בתיכון היתה לי אותה פנטזיה לגבי זכרון, ומספר שנים אחרי זה הסתבר שאותה פנטזיה היתה להרבה אנשים וזכרון נכנסה לתנופת פיתוח מטורפת, כולל שיכונים - וממש לא מושכת אותי כיום. אז נורא חשוב לברר מה תוכניות הפיתוח לגבי המקום, אם זה מתישב עם החלומות שלכם. זה מה שיש לי להגיד. גם לי יש המון חלומות על בנית הבית שלנו, אני תמיד מסתכלת על בתים בכל מקום שאני עוברת בו כדי לקבל רעיונות וכדי להבין את הטעם שלי. אבל בינתיים זה בגדר חלום (יש לנו כעיקרון מגרש בבאר טוביה, אבל אנחנו לא ממש יכולים לבנות עליו כרגע)

lulyK

New member
התלבטות קשה. אנחנו קוראים לה

"איך לעצב את הנוף של הילדות שלהם" (זה כמבון רק הופך את ההתלבטות לבלתי אפשרית עוד יותר....). ואנחנו אפילו לא בעניין של בניית בית, רק בחירת מקום מגורים לעשור - או יותר - הקרובים. לדעתי לעבור לגור בשכירות לתקופה זה מבאס, אבל הצעד החכם היחיד.

ו שתי

New member
ואו, איזה נושא חם

יכולה להגיד לך שמה שחשוב לנו: 1. קרבה לאמא שלי שהיא הגיבוי והעזרה שיש לנו 2. קרבה למרכז הארץ 3. מקום שנעים לחיות בו: שכנים סבירים, השקעות בחינוך ובאוכלוסיה צעירה, שרותי בריאות וכו'. 4. שנוכל להרשות לעצמו לגור בדירה בגודל סביר, במצב סביר ובעלות סבירה (כי אנחנו חיים ממשכורת אחת, לפחות לעוד כמה חודשים)- איכות חיים. איך בודקים את זה? שואלים חברים שגרים באיזור, שגדלו במקומות האלו, שההורים שלהם/בני הדודים שלהם/החברים שלהם גרים שם. נוסעים להסתובב בשכונה כמה פעמים, הולכים לראות בתים למכירה ומגששים אצל המתווך/מוכר. מסתכלים עם יש הרבה בתים דומים באיזור למכירה (מעורר תהיות). אני יכולה לספר לך שבחורף שעבר הלכנו לראות דירה באיזור מסוים בכפר סבא- וכשיצאנו עשינו סיבוב בשכונה (החדשה! בת אולי ארבע) וגילינו שכל הדירות הדומות לה עומדות עם שלטי מכירה. בדיקה קצרה העלתה שעומדים לפתוח בקצה הרחוב תחנת רכבת וכביש שיקשר בינה לבין כפ"ס רבתי, לבין הוד השרון. ויתרנו בנימוס. עוד משהו- לא יודע באיזה מצב כלכלי אתם, לנו היה חשוב לא לקחת על עצמנו משכנתא רצחנית מדי. צריך לזכור שתשלומי משכנתא רק גדלים, והוצאות של משפחה צעירה רק עולות. בניה או קניה? אינדיבידואלי. בניה נראית לי יותר מדי לשני פריקים-של-שליטה כמונו.

ענתש

New member
תודה. זה שתהיה בניה זה ברור לנו

כי זה החלום. הבית כבר מתוכנן לנו. והאזורים שבהם בחרנו כבר צומצמו בגלל התקציב... כלומר, שאלת התקציב היא כבר לא שאלה (וכן, עומדת על הפרק משכנתא. את זו שלקחנו אחרי החתונה אנחנו סוגרים בעוד כמה חודשים ונהיה מוכנים לקחת אחת חדשה בשביל לבנות את הבית, די גדולה אבל אפשרית עבורינו).

ו שתי

New member
וגמלך תודה

שאתמול בלילה עלתה בי שוב המחשבה על הישוב "שלכם", ומה שכתבת החזיר אותי חיש-מהר למציאות.

משוש30

New member
אנסה לענות לך בתור מישהי "עירונית"

אבל שחיה תקופה מסוימת בישוב מאד מאד קטן הייתי בוחרת ביישוב הגדול יותר.בישובים הקטנים תמיד יש קליקות ואינטריגות ואם האוכלוסייה לא מתאימה אז היא לא מתאימה ואין לאן להימלט בישובים היותר גדולים יש גם איכות חיים, גם אפשרות בחירה, וגם אנונימיות מסוימת בנוסף אין ישיבות ועד ושטויות כאלה שלי ממש אין כוח אליהם. אז אם אני הייתי צריכה לבחור אז לי זה ברור אבל זאת את... בהצלחה במה שתחליטו

cookie1

New member
אי אפשר לדעת גם איפה יהיה טוב בעוד

שנתיים, אז בעוד 20 שנה
. תלכו על האופציה שנראית הכי מבטיחה, והמקסימום שעלול לקרות זה שבעוד כמה שנים תמכרו את הבית ותחפשו משהו אחר. אני ממש לא הבן אדם לשאול אותו על מחויבויות, אני מעדיפה להשאר ניידת ולא להתחייב למקום/משכנתא וכו'. בכל מקרה כדאי ללכת על המקום עם היתרונות הבולטים ביותר.

yaelia

New member
שאלה קשה

קודם כל, אשריכם שאתם יכולים לבנות בית, נראה לי מדהים. אני בזמן האחרון מתחילה לחשוב על מעבר למקום קטן ואינטימי. לא יודעת אם זאת מחשבה נכונה, אבל מבחינה של איכות חיים ואפשרויות של יציאה מהמרוץ המטורף של החיים, העניין קורץ מאוד לש. ולי. מצד שני, בזמן האחרון אני דווקא מחבבת את ירושלים על הטוב והרע שבה, בגלל שהיא גם גדולה מאוד וגם שכונתית ומוכרת. אי אפשר לדעת איפה יהיה טוב בעוד שנים. חשוב לדעת איפה טוב עכשיו ואיפה נראה שימשיך להיות טוב. בהצלחה.

יעל י

New member
בין זכרון לבנמינה יש עוד אופציה

או יותר נכון 2 אופציות יש את המועצה המקומית אלונה שלה רק 3 מושבים קטנים ועדיין לא כ"כ יקרים ויש את מועצה מקומית מנשה שגכם לה מס' מושבים לא גדול באיזור

יעל י

New member
../images/Emo124.gif 1איתן ולהב שלנו

רק שתדעי שלא שכחתי אותך עם האיזור שלי אין כלום כרגע אני כל כמה זמן מתעניינת בשבילך בגבעת עדה לעומת זאת יש כן אם תרצי

שִירָה

New member
וואוו! איזה כיף!../images/Emo82.gif

קודם כל, תביאי בחשבון שגם אם הבית מתוכנן בראש שלכם ובמחברת, אתם חייבים לבנות תוכנית מקצועית, וזה דבר שלוקח המון זמן. גם אם אתם חושבים שחשבתם על הכל - קרוב לוודאי שאיש מקצוע ימצא הרבה ליקויים בתכנון שלכם. מאד כדאי לקחת אדריכל מוצלח ולהשקיע בתכנית מוצלחת. אני הייתי שוכרת בית ביישוב לפני שהייתי קונה שטח לבנייה, כי זו החלטה כבדת משקל, וזוהי הדרך היחידה לדעת בוודאות אם המקום אכן מתאים לכם. חוץ מזה, גם אם תגלי שהיישוב מתאים לכם כמו שחשבת, מגורים במקום יאפשרו לך לדעת איפה בתוך היישוב עצמו כדאי לך לגור. בהצלחה!

ענתש

New member
ברור שאנחנו צריכים ארכיטקט.

אבל בשביל זה קודם צריך שטח כי אי אפשר לשרטט את הבית באופן מקצועי בלי מבנה השטח.

שִירָה

New member
חשבתי שאת חושבת

שהתכנון הבלתי-מקצועי שלך מספיק, ורציתי להזהיר אותך (מנסיון) שרוב הסיכויים שהתכנית הסופית אפילו לא תזכיר את זו הנוכחית. בכל מקרה, כל כך כיף לתכנן! לא אכפת לי להתפטר מחר מהעבודה ולעבוד בתכנון בית חלומותי במשרה מלאה. (אבל לתכנן לאחרים בכלל לא מתחשק לי, כך שנראה שאני אמשיך לעבוד בתחום שלי)... תהנו!

ענתש

New member
לא עלה בדעתי שאני יכולה לתכנן

בית ולקבל אישורי בניה על זה
אני מודעת לזה שאולי יצא קצת שונה, אבל המאפיינים העיקריים ישמרו, אני מקווה, כי הם חשובים לי (חצר פנימית מקדימה, מפלס תחתון ומפלס עליון מאחור כך שהצד האחורי הוא שתי קומות והקדמי קומה אחת אבל בסך הכל הבית בשלושה מפלסים - כדי לחסוך מדרגות. אה, והמרפסת הספרדית מאחור, מסביב לקומה העליונה. והמון המון רעיונות של תכנון פנימי שאין מניעה ליישם אותם לדעתי כי זה פנימי)

שִירָה

New member
נשמע חלומי ../images/Emo3.gif

וממש מעצבן לשמוע שבמחיר של הדירה שלי הייתי יכולה להשיג בית כזה ביישוב כפרי, שקט ורומנטי...

אפרת12

New member
אם אני זוכרת נכון - אי אפשר לקבל

אישורי בניה אם לא חתום על התוכנית ארכיטקט

שיפסלה

New member
אני מעדיפה

לגור ביישוב בינוני בגודלו בגלל הבעיה שביישוב קטן כולם מכירים את כולם, וכשאת צריכה את האנונימיות שלך, את לא יכולה לקבל אותה. ביישוב בינוני, יש קצת מהאנונימיות וקצת מהחברה.
לנו היה חשוב נושא התחבורה. האם לשניכם יש רכב? אם כן, מה עושים אם אחד הרכבים מתקלקל ונמצא לשבוע לפחות במוסך. איך יוצאים מהיישוב? האם יש אוטובוסים ומוניות? באיזו תדירות?
תחבורה ציבורית גם חשובה כשהילדים גדלים (גיל חט"ב ותיכון) אם הם רוצים לצאת מהיישוב האם ההורים הם אלה שצריכים להסיע ולאסוף אותם או שיש תחבורה ציבורית שבה ניתן לנסוע במחיר שווה לכל כיס ובתדירות סבירה.
חינוך: האם יש גני ילדים ביישוב או בקירבתו? עד כמה רחוק הגן מהבית? (אני מאלה שלא אוהבות לנסוע רחוק, בעיקר ביום שבו אני בחופש כמו ביום שישי. אז אצלי זה שיקול חשוב שאפילו אוכל ללכת ברגל לגן)
איפה המיקום של בתי הספר? האם בתוך היישוב או שמצריך נסיעה ליישוב סמוך (אני לא אוהבת שנהגי הסעות מסיעים לי את הילדים באוטובוס. אני מעדיפה להסיע אותם בעצמי כשהם קשורים בכסאות הבטיחות. ממה שהבנתי, גם את כזו. האם תסמכי על נהג האוטובוס בצהריים שיחזיר לך את הילדים הביתה בביטחה?)
מה רמת הלימודים בבתי הספר? חברה שלי שגרה בבנימינה קנתה שם בית עם גינה בגלל איכות החיים והמיקום בין ת"א לחיפה. אבל היא מאוד לא מרוצה מהשירותים העירוניים שם וטוענת שרמת הלימוד בביה"ס לא גבוהה.
שכנים זה דבר שקיים בכל מקום. קשה לבחור את השכן הטוב שיתאים לך. וגם אם בחרת מישהו, הוא יכול מחר להחליט שהוא נוסע בשליחות לחו"ל לכמה שנים ולהשכיר את הבית לדיירים שלא תסבלי. שכנים, זה לא שיקול שלדעתי כדאי להתחשב בו.
מכולת וקניות של צריכה שוטפת (מוצרי חלב וירקות) - כמה רחוק צריך לנסוע כדי להגיע למקום הקניה. אם זה רחוק מה עושים בקיץ עם גלידה ומוצרי חלב? אם יש צרכניה ביישוב, האם היא פתוחה גם בשעות שאתם בבית או שתמיד היא נסגרת לפני שאתם מגיעים הביתה
פעילות לילדים כמו הצגות ומתנ"סים, פעילות לחגים - האם יש פעילויות שהמועצה המקומית יוזמת ביישוב? כמה רחוק צריך לנסוע? (כשהמשפחה גדלה ואת הופכת על תקן של מסיעה של כל אחד מהילדים לחבר אחר ולפעילות אחרת - לך לא נשאר זמן פנוי. ולכן אצלי השיקול של מרחק מאוד משפיע)
לגבי יישובים ספציפיים יש פורומים מקומיים ויש גם פורומים כמו של חינוך לגיל הרך/לבית הספר/גננות/מורים ושל משפחה. בהם הייתי שואלת שאלות לגבי היישוב הספציפי לגביו אתם מתלבטים. אולי מישהו מהתושבים משתתף בפורומים ויכול לענות לך על השאלות

למעלה