דיון - החווה במזור

../images/Emo32.gif דיון - החווה במזור

נתקלתי עכשיו ב YNET בכתבה הבאה, על חידוש המאבק בחוות מזור. מה דעתכם בעניין? אני אישית נוטה מאוד לכיוון של נגד החווה, מטעמים ברורים, ויש רבים כאלה. ומצד שני, אני חושבת מה האלטרנטיבה? אם בעולם כמו שהוא היום משתמשים בקופים בניסויים מסוימים וזה המצב, האם סגירת החווה פשוט תביא לכך שקופים ילכדו בטבע? (אופציה שבעיניי היא גרועה מגידול קופים במיוחד למטרה זו). האם ל"מחזור" הקופים של החווה תהיה בכלל השפעה בעניין הזה?... או שהם באמת טיפה בים כמו שהם אומרים בכתבה? אולי התחליף הוא שימוש בחוות אחרות? אני באמת לא יודעת איך זה "עובד". ומצד שלישי... אולי עצם קיום החווה שעוקף את הצורך של ציד בטבע, מקל על השימוש בקופים ומוזיל משמעותית את העלויות, כך שאולי התחלופה תהיה לקיחה מהטבע אבל המספרים יפחתו... בקיצור, נראה לי מעניין לשמוע דעות נוספות. בעניין חשיבות הניסויים עצמם, עדיין לא גיבשתי דעה סופית, לכן אני בינתיים לא מתייחסת לעניין (אבל כמובן שמי שיש לו דעה גם בעניין הזה מוזמן להביע אותה...). אני מזכירה כמובן לשמור על רמת דיון ולקבל את זה שיש דעות שונות, גם אם הן ממש לא מוצאות חן בעיננו. (בתמונה - מקוק ארוך זנב - זן הקופים שמגודל בחווה, אם וילד, צילמתי בקמבודיה).

TheFinalCut

New member
מזור וקופים במחקר ביורפואי

ברוב מדינות המערב יש נטייה בשנים האחרונות לצמצם את השימוש בקופים במחקר, ובמספר מדינות נאסר כליל השימוש בקופי-אדם (apes). ברוב המוסדות שעדיין נערך בהם שימוש בקופים, חוות הגידול ממוקמות בצמוד או בקירבה גדולה למעבדות המחקר, כך שהקופים לא נדרשים לעבור מסעות ארוכים ומפרכים מעבר לארצות או יבשות עד למעבדה, ובהם הם זוכים לחיי קהילה מסוימים וקבועים ולעיתים לאמצעי העשרה, שחיונים לרווחתם. בחווה יש לפי דיווחים רשמיים (רשות הטבע והגנים) כ-1,000 קופים, ואילו המועצה הלאומית לניסויים בבע"ח מדוות כי בישראל נערכים בישראל ניסויים במספר עשרות של קופים בשנה. כך שהטענות של הנהלת החווה, בדבר ייצוא של 200-300 קופים הן חסרות בסיס - הרוב המוחלט של הקופים מיוצאים, בעיקר לאירופה. אך מעבר לכך, עצם הרלוונטיות של מחקר, גם כזה הנערך בקופים, זהו נושא שנוי במחלוקת. אחד האסונות האחרונים שהעלו מחדש את הנושא על סדר היום, הוא הכשלון של ניסויים בקופים לחזות את תופעות הלוואי החריפות של התרופה TGN1412, שגרמה נזק חריף (עד כשל מערכות) לכל ששת המתנדבים שעליהם היא נבדקה לראשונה (קלינית). לאחרונה התפרסמו אף ביקורות מקיפות, כגון זו שפרסם ב-2005 ד"ר ג'ארוד ביילי מאוניב' ניוקאסל, בכתב העת Biogenic Amines. ככל שאנו לומדים יותר על תהליכים מורכבים כגון בקרה על ביטוי גנים, והמשמעות של הבדלים קטנים ברצפים של גנים, אנו מגלים כמה בלי מספקת היא ההשוואה בין ברצפי הגנים של בע"ח קרובים אבולוציונית, ואף בין פרטים שונים של אותו המין. כיום ידועים חלק מהמנגנונים שמסבירים את הבדלים, המשמעותיים מאוד לעיתים, אפילו בין תאומים זהים (שנושאים מטען גנטי זהה בבסיסו). כמובן שכל קוף שהוא, מהשימפנז או הבונובו ועד לרזוס והמקק שהם חביבי החוקרים, רחוק מכל אדם שהוא הרבה יותר, גם ברצפי הגנים - אך מעבר לכך, בבקרה על ביטויים של הגנים הללו. להבדלים הללו יש השלכות לא צפויות, שמונעות מאתנו את האפשרות לחזות בצורה אפקטיבית תוצאה באדם על בסיס ניסויים במינים אחרים, כולל קופים. וניסוי שאינו בעל כושר חיזוי או מהימנות, לא רק שאינו אפקטיבי, אלא גם עשוי להיות מסוכן - כפי שהתגלה במקרה של TGN1412, ובמקרים רבים אחרים.

סגירת החווה - אימפקט הסברתי חשוב

דעתי היא שהמאבק למען סגירת החווה, בד בבד עם קידום הצעת חוק שתאסור על ייצוא בעלי חיים למטרות מחקר מהארץ, יסייע מאוד בהנחלת התפיסה שבעלי חיים אינם מוצר ואינם כלי בשירות האדם, אלא יצורים חיים (מרגישים, סובלים). הסברה אפקטיבית בנושא זה היא ללא ספק, לטווח הארוך, לתועלת הקופים.

fnord0

New member
קופים נלכדים בטבע בכל מקרה

גם חוות רבייה מסחריות חייבות "לייבא" מדי פעם קופים מהטבע. רבייה בתוך החווה בלבד (in-breeding) גורמת לאחר כמה דורות לבעיות גנטיות קשות ולכן חייבים להכניס לחווה קופים חדשים (מהטבע) אחת לכמה שנים. סגירת החווה בפירוש תצמצם את התופעה של ניסויים בקופים בישראל ובחו"ל משום שלכידה ישירות מהטבע כלל אינה אופציה עבור מעבדות רבות שמעוניינות רק בבע"ח "עם תעודות" (מסמכים המעידים על העדר מחלות מסוימות וכיו"ב). סגירת החווה אולי לא תהיה מכת מוות לתחום הניסויים בקופים, אבל כמו האיסור על פיטום אווזים בישראל, צעד כזה יהווה מסמר נוסף בארון המתים של התעשייה המחרידה הזו, ומעבר לתועלת הישירה שהמהלך יביא לקופים במזור ובמאוריציוס, יהיה לו ערך הסברתי והוא יהווה השראה לאחרים לפעול באורח דומה במקומות אחרים בעולם.

ira87

New member
../images/Emo207.gifדרושים מתנדבים מסורים לצב"ח

כלבים וחתולים מקסימים באגודת צער בעלי חיים חיפה. בואו להכיר את עשרות הכלבים והחתולים המשוועים לבית חם ומשפחה אוהבת ויד מלטפת בצער בעלי חיים חיפה. אני בטוחה שבדרכם המיוחדת של כל אחד, יעניקו לכם בתמורה לבית חם המון אהבה ונאמנות. בנוסף, אנחנו תמיד זקוקים לחבר'ה מסורים ורציניים שיגיעו לאגודה בזמנם הפנוי ויעזרו לצוות העובדים הקטן ולשאר המתנדבים, להמשיך בעבודת הקודש של האגודה הזו. אנחנו נשמח לכל עזרה מחבר'ה רציניים שיוכלו לבוא בשעות הפעילות להתנדב. אנחנו ארגון מתנדבים שמפעיל בית מחסה לכ-300 כלבים, חתולים ולפעמים אחרים... מידע נוסף ומעמיק יותר ניתן למצוא באתר האגודה. גיל ההתנדבות המינימלי הוא 16. רוב התחומים שבהם דרושה התנדבות הם נקיון של המכלאות ושל של שטח האגודה, עבודות תחזוקה שונות באגודה עצמה (בלעדיהן האגודה לא תוכל לתפקד),טיולים ארוכים עם הכלבים כדי שיוכלו להוציא אנרגיה, האכלה של הכלבים והחתולים, טיפול בגורים הקטנים ועוד. המקום יחסית קטן ולכן אנחנו מנסים להעניק לכל כלב יחס אישי, ויש כלבים שהופכים להיות כבר חלק מהמקום ולחברים הכי טובים של המתנדבים. האגודה נמצאת בדרך "משה דיין" במפרץ חיפה ליד בית הספר הטכני של חיל האוויר. בנוסף לכך ניתן ליצור קשר במספר דרכים דרך אתר האגודה. שעות הפעילות הן: ראשון עד חמישי- 8:00-15:00 שישי ושבת- 8:00-13:00 הטלפון של האגודה הוא: 04-8729696 הכלבים והחתולים יגידו לכם תודה ענקית על הטיפול והאהבה שתעניקו להם...

למעלה