דיני עבודה

bhmi100

New member
מותר לנכות שכר אחרון עקב חוב בימי חופשה?

אני עובד שנה וחצי במפעל פרטי בראשון לציון לאחרונה פוטרתי מהעבודה . בעת הפיטורים אהיה בחוב של 9 ימי חופשה. האם למעביד מותר לנכות מהשכר שלי או מפיצויי הפיטורים עבור ימי החופשה שאני בחוב למעביד?

xor123

New member
שאלה בנוגע לסיום עבודה - חוק חברות כוח אדם

שלום לכולם, עד לפני שבוע עבדתי דרך חברת כוח אדם ,בפרוייקט קידום מכירות בבנק גדול סהכ תקופת עבודתי עמדה על כשנתיים וחצי. בגלל חוק חברות כוח האדם החדש שנכנס לתוקף - החלה חברת כוח האדם לגייס מישהי אחרת שהחליפה אותי במשמרות בבנק, והפסיקו לשבץ אותי למשמרות. למרות זאת חברת כוח האדם מסרבת לתת לי מכתב פיטורים - בתואנה שהם מציעים לי עבודה אחרת (להיות טלרית) דרכם - במקום אחר. האם זה חוקי? מה אני יכולה לעשות? יש לי את כל תלושי השכר של השנתיים וחצי האחרונות - האם אפשר לתבוע אותם בבית דין לעבודה? -ואיך עושים זאת? הם לפי דעתי מנסים להמנע מלתת לי פיצויי פיטורין האם אפשר לקבל יעוץ לדוגמא בהסתדרות או בקו לעובד? וכן האם יש מקום שנותן ליווי ותמיכה משפטית בחינם? האם ביינתים בלי מכתב פיטורין אני יכולה לחתום בלשכת אבטלה? אודה לכם אם תענו כי אני די נואשת.... בברכה דיקלה

yaron903

New member
פיצויים עקב מכירת החברה

אני עובד בחברה שנמכרה לחברה אחרת. ניתן לי הסכם עבודה חדש עם חברה חדשה שפרטיו לא ממש נראים לי. הודעתי על חוסר התעניינותי בהסכם ושאני מעדיף לעזוב. האם יכולים ,לא לתת לי פיצויים בגלל סירובי להסכם החדש. כבר נאמר לי שאם אני מודיע על התפטרותי אז אני עוזב מצידי ולא מגיע לי פיצויים.

אי תשלום משכורת

אני עובדת בעמותה, והתפקיד שלי הוא להנחות בנות ש"ל שמעבירות שיעורים בבתי ספר. אני כבר חצי שנה בעבודה וכל חודש המשכורת נכנסת בין ה 25- 29 לחודש במקום תחילת החודש. החודש הגדיל לעשות המנכ"ל ואת משכורת חודש אוגוסט לא שילם כלל!!! איך אני יכולה לדרוש ממנו את המשכורת בהקדם כולל דמי פיגורים והלנת שכר? תודה רבה ושנה טובה....

מיקלול

New member
כמובן שהחוק מצחייב לשלם מקסימום עד 10 לחודש

מעבר לכך אני חושבת שכדאי להתעץ עם קו לעובד או בפורום דיני עבודה.

שאלה בקשר להחזרי נסיעות

מקום העבודה של חבר שלי משלם לו נסיעות רגילות- החזר של מחיר כרטיס חופשי חודשי 200 ש"ח.. הוא נוסע ברכב והוצאות הדלק יקרות בהרבה. בערך 600 שקל. רק עכשיו הוא גילה שיכולים לשלם לו יותר אם הוא רק יבקש. (הוא החליט ליסוע אולי ברכבות כדי לחסוך את הדלק) הוא גילה שאחד העובדים גר ממש לידו ומקבל 600 שח על נסיעות. מהיום חבר שלי יקבל סכום כזה גם. השאלה אם לא מגיע לו לקבל כסף גם על כל התקופה שעברה ובה הוא הפסיד כל חודש 400 שקל עבור נסיעות. מדובר על כמעט שנה. תודה...

מיקלול

New member
המקסימום שמעסיק חייב לשלם ע"פ חוק הוא

21.4 ש"ח ליום. כך שהמעסיק לא חייב לשלם יותר מזה. אבל אם נהוג לשלם בחברה לפי נסיעות בפועל וזה יוצא יותר, הוא יכול לפנות למנהל משאבי אנוש שיאשר לו פיצוי גם בגין התשלום רטרו. לא יקרה כלום אם ינסה.

electra3

New member
תלוש

שלום, אני עובדת דרך כוח אדם. קבלתי תלוש ובו הם מחייבים אותי עבור מס ארגון (בסך 30.47) וקרן רווחה(בסך 3.08) וגם עבור ביטוח קולקטיבי (בסך של 23). הם מוסיפים למשכורת שלי סכומים עבור כלכלה (בסך 193.70). אני רוצה לשאול למה הם צריכים לחייב אותי על מס ארגון ועל קרן רווח ועל ביטוח קולקטיבי? למה הם מוסיפים לי כל חודש דמי כלכלה? אודה על התשובה

דמי אבטלה

1. אני התפטרתי מעבודתי ומיד התחלתי לחתום בלשכת התעסוקה אני מבינה שעבור 90 יום הראשונים לחתימתי בלשכה אני לא זכאית לקבלת דמי אבטלה אבל אני לא מצליחה להבין עד הסוף?! 90 יום האלה שחתמתי יורדים לטמיון או שבתום 90 יום אני אקבל עבור מה שכבר חתמתי?! תודה מראש

שושה

את יכולה לנסות ב-גוב ב-ביטוח לאומי (באתרים) ולשאול פה אולי יהיה אפשר לעזור.

מיקלול

New member
מציעה שתתקשרי לקו לעובד. יוכלו ליעץ לך כיצד

לפעול. צריך לבדוק אם יש הרעה משמעותית בתנאי העבודה שלך

למעלה