דיני עבודה

shutter

New member
שאלה בנושא פיצויים והודעה מוקדמת

פוטרתי מעבודתי לאחר עשרה חודשים ו-7 ימים בדיוק. מהי תקופת ההודעה המוקדמת שהמעסיק חייב לתת לי? האם מגיעים לי פיצויים במקרה זה? לתשובתכם אודה.

showsh25

New member
רוצה לעזוב אחרי שנה...

מישהו יודע כמה זמן, על פי החוק, אני צריכה להודיע מראש? האם מגיעים לי דמי הבראה מהמעסיק? תודה!

../images/Emo32.gifדיני עבודה

פורום יחסים בעבודה כשמו כן הוא. בעיניני דיני עבודה נא לפנות לפורום דיני עבודה. הקישור לפורום נמצא בצד השמאלי בדף הפורום.

אני

חושבת שמבחינת דיני עבודה זה קצת בעייתי. כדאי שתבדוק שם. מבחינת יחסים אישיים זה לא תמיד מצליח מבחינת יחסים בעבודה זה גם לא תמיד מצליח. לא כל זוג מתפקד אופטימלית בלעבוד ביחד. למרות שיש גם מקרים כאלה שמצליחם בגדול.

דלמטית

New member
מניסיוני האישי...

זה כייף לתקופה מסויימת, אבל אם בן הזוג יעזוב יכול להיות שאת כבר לא תמצאי שם את עצמך.. אחרי חצי שנה של עבודה בחברה עם בן הזוג (וגם עוד כמה חברים קרובים שלי מהבית עובדים פה), כשבן הזוג עזב, כך גם החשק עזב. ניסתי להמשיך ולא הכי הלך.. למרות שמקום העבודה הוא בניין של 4 קומות ושנינו עבדנו בקומות שונות הוא עדיין חסר... אבל כל מקרה לגופו אני מניחה.. בהצלחה

sivan120

New member
בקשר לשעות עבודה-עד מתי....

במסגרת עבודתי אני עובדת משמרות במקומות המרוחקים לפחות שעה נסיעה ממקום מגורי. הנסיעה נעשית על-ידי מוניות שמארגנת החברה. בעבודה מתעקשים שאנשי החברה יעבדו שתי משמרות רצופות על מנת לחסוך בעלויות של המוניות שלא יחליפו משמרת באמצע (משעה 8 בבוקר ועד שעה 10 בלילה- בתוספת הנסיעות זה יכול להגיע ל-7 בבוקר ועד 11 , 11 וחצי בלילה- מעל 16 שעות עבודה כמעט ללא מנוחה ותוך לחץ עבודה גדול מאוד). טענת החברה שמי שלא מסכים לעבוד ככה, יכול לעזוב. מאחר שאין מקומות עודפים של עבודה בשוק, העובדים נאלצים להישאר ולהגיע כמעט לסף אפיסת כוחות. האם זה חוקי? האם אפשר לתבוע את החברה לאחר פיטורין על אופי עבודה שכזה שפוגע בבריאות?

כמה זמן צריך להודיע מראש על התפטרות

אחרי עבודה של חודש וקצת? האם התחייבות חוזית להודעה של חודש מחייבת יותר מהחוק? מה קורה אם לא עומדים בהודעה כזו?

סולי27

New member
שינוי בשעות העבודה

שלום, אני עובדת מזה כשנתיים במקום עבודה - לאורך כל התקופה עבדתי 4 ימים בשבוע וכל יום עד השעה 3 וחצי - כך סוכם עם המנהל אשר קיבל אותי לעבודה. לאחרונה התחלפו המנהלים ואמרו לי שמצפים ממני שאעבוד יום נוסף - כלומר 5 ימים בשבוע - וכמו כן לעבוד מעבר לשעה 3 וחצי בהתאם לצורך. מכיוון שהתקבלתי לעבודה בזמנו מתוך ידיעה שאלו הם ימי ושעות העבודה אמרתי שאם הם רוצים שאעבוד יום נוסף או שעות נוספות עליהם לשלם לי תוספת בהתאם. דרך אגב בחוזה העבודה שחתמתי עליו לא מצויין בפירוש את שעות או ימי העבודה אלה כתוב 100% משרה ומצויין שם שהעובד ידרש לעבודה בהתאם לצרכים ולדרישות שיציבו לו מנהליו - משהו כזה - לא נשמע לי בכלל ניסוח הוגן וחוקי!!! רציתי לדעת האם מבחינת החוק הם יכולים לחייב אותי לעבוד יותר ימים ושעות מאשר הוסכם על כך בתחילה? במידה ואני אסרב לדרישתם האם עזיבה תחשב כעילה מוצדקת לתשלום לפיצויים? תודה מראש

למעלה