דיני עבודה

הילית111

New member
ערב טוב

ערב טוב לכולן אני עובדת במשרה 9 שעות. תלמ שלי 16/2 . במידה והרופאה שלי תיתן לי מכתב המורה על הפחתת שעות עבודה למשל במקום 9 שעות ל-7 שעות בלבד האם זה ישפיע על דמי הלידה שלי לרעה או שאני אמורה לצרף לטופס דמי הלידה את המכתב הזה ואז לא תהיה פגיעה? בנוסף, יש לי כ-100 ימי מחלה שלא ניצלתי אז האם את הקיצוץ הזה בשעות אני יכולה לבקש מהעבודה שינכו לי מימי המחלה שלי ? האם הם חייבים להסכים לזה לפי חוק? כי אם לא זה ירד לי מחופש ואין לי כל כך ימי חופש אז זה למעשה ירד מהמשכורת... בנוסף, בנושא שמירת הריון אם אני הולכת לרופא נשים מומחה, ליעוץ, והוא מורה לי על שמירת הריון וממלא את החלק בטופס שמירת הריון האם זה קביל מבחינת מקום העבודה ומבחינת ביטוח לאומי או שעל מכתב השמירת הריון חייב להיות חתום הרופא המטפל שלי בלבד מקופת החולים ? תודה וערב קסום לכולן

../images/Emo32.gifדיני עבודה

הפורום כשמו כן הוא, עוסק ביחסים בעבודה ולא בדיני עבודה. אנא פנו לפורום דיני עבודה.

VicMackey

New member
פיצויי פיטורין

שלום, רציתי לשאול, איך אני מברר, האם המעביד שלי מפריש את כל מה שהוא צריך לפי השכר שלי, עבור פיצויים לכשיגיעו. תודה

../images/Emo53.gif ביטוח מנהלים

שלום לכולם המעסיק שלי מעוניין לעשות לי ביטוח מנהלים הגיע אליי נציגה מטעם הביטוח, הציגה לי על דף טיוטה פוליסה אטרקטיבית ומיהרה להחתים אותי אלה שהתחלתי לקרוא וגיליתי שהדברים שונים מימה שהציגה לי אז למען הסדר אני מבקש את עזרתכם הפוליסה מורכבת 5% תגמולים מהשכר מצד העובד(שזה אני) + עוד 5% שהמעביד מפריש + 8.33% שהמעביד מפריש לטובת פיצויים. סה"כ מופרש 18.33% תקנו אותי אם אני טועה עכשיו באה הסוכנת ואומרת לי שהחברה שלי עשתה דבר יפה ונותנת לי את הפיצויים גם במידה שאני יתפטר אבל !!! גובה הפיצויים הוא הסכום שהצטבר בפועל (ז"א החלק היחסי של 8.33% שהפריש המעביד לא כולל התגמולים) עד כאן הכל נישמע אחלה אלה שהיא באה להחתים אותי על טופס סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים ששם רשומים דברים אחרים ואין איזכור לגבי הפיצויים גם במידה ואני יתפטר מיוזמתי מישהי מכיר את הטופס ויכול לעשות לי סדר בבלאגן???????? האם זה נכון מה שהיא אמרה? ואם כן איך אני מושך את החלק של הפיצויים ללא ניכוי מס? זה קצת דחוף לי והם רוצים את זה לקראת סוף השנה פליז אשמח על שיתוף פעולה אורן

רונןקי

New member
העברת זכיות במגזר הציבורי

אני בן 39 שרתתי בקבע בצה"ל במשך כ 17 שנים רצופות בתאריך 31/7/04 פוטרתי מצה"ל במסגרת שחרור גלאי הבניים בתאריך 14/7/05 התגייסתי לשרות בתי הסוהר שאלותי : א) האם אני יכול לגרור את הזכיות הפנסיה שלי למרות שעברו כמעט שנה? ב) במסגרת שחרורי קיבלתי פיצויים של 160% ו3 חודשים הסתגלות, לא קיבלתי פיצוי על אי ניצול ימי מחלה , במידה ואין ביכולי להעביר את זכיות הפנסיה שצברתי בצה"ל לשב"ס למה אני לא קיבלתי פיצוי על א יניצול ימי המחלה אשר נצברו לי במשך שרותי בצה"ל או לחלפוין לי ניתן לי להעביר את הצבירה לשב"ס? בברכה

crow43214

New member
שאלה בקשר לימי מחלה..

אני חולה והבוס שליע לא "מאמין" בימי מחלה שהרופא נתן ודורש שאני אגיע לעבודה (אני בקושי מסוגלת לדבר ובלי יכולת לדבר אין לי מה לחפש בעבודה) רציתי לדעת האם זה חוקי לדרוש מעובד להגיע לעבודה למרות ימי המחלה? או לאשר רק את היום הראשון על מנת לא לשלם ימי מחלה? אשמח לתשובה :)

למעלה