האם מותר לשאול משהו על פורום

שָׂרָה

New member
../images/Emo32.gif האם מותר לשאול משהו על פורום

אחר, שאני מרגישה שנעשה אי צדק כלפי?

לשאול תמיד מותר

ואם זה קשור לנושא הפורום אז על אחת כמה וכמה, למה לא? את יכולה גם לקשר לשם שנוכל לבוא לעזור לך

debby12

New member
מנהל
ובכל מקרה תני להכל "לעבור ממול"

אל תתני לאף אחד להרגיז אותך בימים אלה - את צריכה אנרגיות חיוביות ללידה - לא קריזה.

אם פי 3

New member
מותר לשאול, רק שימי לב

לא להכפיש. אם יש לך תלונה על גולש/ים - פני במסר להנהלת הפורום, אם יש לך תלונה על הנהלת הפורום, פני להנהלת הפורומים, דרך פורום משוב.

שָׂרָה

New member
בפורום ישראלים בחו"ל

היה וויכוח פוליטי, והבעתי בו דעות פוליטיות אבל כולם נגררו לוויכוח הוקעה נגדי עם כינויי גנאי.. האם זה הוגן שחסמו אותי שם? האם באמת פגעתי באנשים? האם באמת פגעתי בתקנון הפורום? משום מה יצאתי הלא בסדר. אני ממש בעצבים, כי עוברת עלי תקופה קשה מאד. אני בסיכון לאבד את הדירה שליייייי. זה סיפור ארוך ונמאס לי!!!
במשך שנתיים השכן הזקן מעבר לקיר מטריד אותנו ומפחיד את הילדים שלי בצעקות שלו. הוא מתעצבן שהם לא בשקט תעשייתי אחרי שעה 5 בערב. והוא בעט לנו בדלת וטלפן למשטרה וקרא לעובדות סוציאליות נגדינו. כאשר חיפשנו בית לעבור (כמה כבר אפשר לגור בדירת חדר עם 2 ילדים +?) הבכור שלי ממש בעצבים מכל הסיפור, והתחיל להיות עצוב ועצבני בגן.שזה מתבטא בלהרביץ לילדים אחרים. אז מצאנו בית נורמלי, חתמנו על מכירת הדירה שלנו, ובמקביל חתמנו על קניית הבית. ברגע האחרון מוכרי הבית התחילו לעשות ביות ולדרוש מחירים גבוהים יותר ויותר 3 פעמים עד שהוצע מחיר שלא יכלנו לעמוד בו. כאשר ביטלנו את קניית הבית ובמקביל ביטלנו את מכירת הדירה, פתאום מצאנו את עצמינו בפלונטר: החתימו אותנו לגמרי על מכירת הדירה שלנו, בעוד שמוכר הבית לא חתם לגמרי, כך שהוא יכל לבטל, ואנו לא. המשמעות היא שבסוף אוגוסט עומדים לזרוק אותנו מהדירה שלנו... לזרוק אותנו! לא מעניין אותם שאין בית נורמלי, ושהמחירים מאמירים. אז מה נעשה? נעבור לגור בשכירות שתאכל לנו את כל הכסף של הדירה? אנו רוצים לתבוע את מתווך הדירות שלא דאג להודיע לנו שמוכר הבית לא חתם על הכל, והשאיר את הבית שלו למכירה בשוק בנסיון למכור למישהו אחר, והמתווך לא כיבד את רצונינו לשמור על הדירה שלנו כגיבוי שנוכל להשאר בה למקרה שקניית הבית לא הצליחה. אמרנו למתווך במפורש שאנו רוצים להשאר בדירה שלנו ולא למכור אותה אם לא מצליחים לקנות את הבית. והוא התעלם מזה והחתים אותנו על הכל ללא ידיעתינו כדי שלא נוכל לסגת. אני חושבת שהוא רצה להרוויח עלינו. אז אם מישהי מארה"ב יכולה ללמד אותנו על זכויותינו בנושא! אנו רוצים להציל את הדירה שלנו! אם לא נצליח למצוא בית אחר אנו לא רוצים להזרק לרחוב...
אני לא יכולה לישון בלילות. אני מרטיבה את הכרית בדמעות ומרגישה שרימו ושיקרו אותנו. איך אני יכולה ללדת עם כל הלחץ הזה? אני לא רוצה לגור אצל ההורים זמנית, כי מי יודע כמה זמן יקח למצוא בית, והמחירים עולים ועולים בנתיים כאשר חת פיחות בדולר. כל הבתים הנורמלים נחטפים ברגע שמגיעים לשוק, והשאר יקרים להחריד או בשכונות עוני זוועתיות. אז אני בעצבים. נמאס לי מכל העולם!

הילהל

New member
../images/Emo201.gifהלוואי שיכולתי לסייע פרקטית

נשמע שאתם חייבים עו"ד טוב מהר.

debby12

New member
מנהל
אוי ../images/Emo4.gif

עזבי את פורום ישראלים בחו"ל (לא הלכתי לקרוא) ובואי נתמקד *בך*. נשמע לא פשוט בכלל. לא פלא שאת לא יולדת. אני לא מבינה בתחום הזה. הנה משהו שאני כן יודעת. אם הדירה רשומה על שמכם היא כרגע קנייינכם. יכול להיות שאתם מחוייבים חוזית למכור אותה למישהו אחר, אבל מה שבטוח הוא שאם אותו מישהו רוצה לזרוק אותכם הוא צריך ללכת לתבוע אותכם ולהוכיח שהזכות הזו גוברת בסיטואציה הזו. תביעה כזו תיקח לו זמן, הרבה זמן. קשה לי לראות איך מישהו זורק אותכם מדירה ש*רשומה על שמכם*. אף אחד גם לא יכול להכריח אותכם לחתום על העברה קניינית של הדירה (לא הבנתי עד הסוף - אני מניחה שחתמתם על חוזה אבל שעוד לא היה closing?). יש מצב ליישור הדורים עם המתווך הזה? אני מניחה שהוא מעוניין בעמלות שלו (שגם אותן אני מניחה - טרם שילמתם) אז ודאי מעוניין שתהיו מרוצים אני דווקא רואה בזה שיש לך הורים קרובים מזל גדול -- ככה יש לכם רשת בטחון. אולי מישהו מה-JCC יכול להפנות אותכם למישהו מהקהילה שינסה לעזור בהתנדבות?

mise

New member
../images/Emo24.gif שרה!!

עזבי הכל!! את צריכה ללדת אוצר, מה יותר חשוב מזה? הכל יהיה בסדר, הכל בסופו של דבר לטובתכם. מה שדבי כתבה נכון לחלוטין. הדירה על שמכם. איש לא יכול להכריח אתכם לעזוב נכס שבבעלותכם. יש לכם איפה להיות ויש לך איפה ללדת בנחת. אחרי הלידה תקחי זמן לעצמך ולתינוק המתוק והחשוב שאת עומדת ללדת ורק אחרי זמן ההתאוששות שלך וההסתגלות, תתפנו בנחת למצוא את הדירה שמחכה רק לכם. הזמן יגיע, כרגע זה לא הזמן. אפשר לנסות להתייחס לשכן בהומור ולהכניס את שלום בהתייחסות ההומוריסטית הזו? במקום להתרגז, תוכלי להתבדח על כל העניין וגם שלום יקח את הדברים בהומור (ובסופו של דבר, גם את תקחי בהומור אמיתי את התופעה המוזרה). שכנים גרועים זה באמת חתיכת תיק, המשמח שאתם לא מתכננים להשאר בבית הזה לנצח, כך שהשכן במבט לאחור יהיה חלק קטן בחיים הגדולים והמלאים שלכם וכך ראוי להתייחס אליו. רצוי שבבית הבא שאתם רוכשים לבדוק את השכנים מסביב, לאור הנסיון הנוכחי. אבל עכשיו עזבי הכל. תתרכזי בעצמך, תתרכזי באדם שגדל בתוכך, זה החשוב מכל.

אום נטע

New member
../images/Emo24.gif גם ממני

מקווה שתוכלי לנקות את הראש מהצרות בשביל לידה חלקה ושקטה. מצטערת לשא יכולה לעזור בעניין הדירה - אנחנו שוכרים בעצמנו ואין לי מושג קלוש מה קורה כשמוכרים/קונים. גם ממליצה לפנות לעו"ד.
טלילה

../images/Emo24.gif אוי, חמודה...

בטח שעוד לא ילדת - איך אפשר עם כל הלחץ הזה? אין לי תובנות לגבי הזכויות החוקיות שלכם, מצטערת כל כך שזה המצב שלכם... נורא קשה. ולגבי פורום ישראלים בחו"ל - עזבי, חבל על הזמן. הוא כמו "אחיו" פורום להיות הורים בחו"ל. שני פורומים שלא שווים את האנרגיות שלך עכשיו!

שרה יקרה

לי היו כמה התנסויות לא נעימות בפורומים של תפוז ואני ראיתי שאצלי, כשאני מרגישה בודדה במיוחד או רחוקה מישראל או השחברים שלי לא מטלפנים אלי איזה זמן, אני הרבה יותר נמצאת בפורומים האלה, מחפשת איזה קשר עם הארץ, או נחמה. אבל דווקא אז, יוצאות לי הכי הרבה שטויות-מקלדת. והטון שלי נהיה הרבה יותר חריף, או שאני פשוט מוצאת את עצמי מתווכחת עם האדם הלא-נכון על הנושא הלא-נכון. וחוטפת. עזבי. פורומים של תפוז לא נועדו לתקופות מצוקה. אולי חוץ מהפורום הזה
, שבו המשתתפות ממילא "בעדך", ובעיקר מכירות אותך ויודעות מאיזו נקודה את מדברת. כל הפורומים האחרים נועדו אך ורק לגולשים עם מצב רוח סביר, ובלי משברים. אחרת זה פשוט יוצא רע. המדיה הזאת לא מעודדת תקשורת מדויקת, ובטח שלא הבנה רגשית וחום וקבלה. ועוד משהו: המצב בישראל משפיע גם עלינו. אפילו שאנחנו בקצה השני של העולם. אי אפשר שהוא לא ישפיע. וגם את זה צריך לקחת בחשבון, וזה עוד משהו שמגביר מתח ועלול לגרור אותנו לסיטואציות של תקשורת "תוקפנית". את צריכה לראות כמה פעמים אני צרחתי על בעלי באי צדק גמור בשבוע שעבר. ובחיי שהוא לא היה אשם!!! זה היה רק בגלל המצב. קחי נשימה עמוקה, תעשי את מה שאת יכולה כדי להחזיק מעמד, ותגלשי רק במקומות שאוהבים אותך.

טוב, הצצתי עכשיו בפורום ההוא

וזה חיזק את דעתי במה שאמרתי. את כתבת שטות, ובאוירה השוררת שם היא התעצמה והתנפחה והכל יצא מפרופורציה. הפורום הזה מנקז אליו את כל המתח שישראלים שיושבים בחו"ל מרגישים לנוכח המצב בישראל, ולא יודעים מה לעשות אתו. שומרת נפשה תרחק. את צריכה (סליחה, לדעתי כל אדם צריך) להסתובב בפורומים קטנים יותר שמכילים יותר הקשבה ומאפשרים יותר מרחב למחשבה. לקרוא לפורומים מהסוג ההוא "תקשורת", זה כמו לקרוא ללידה בתל השומר "טבעית", רק כי היא לא נגמרה בקיסרי. אז אנשים שם כותבים זה לזה. אז מה. אין שם תקשורת אמיתית. אין שם הקשבה. אין שם יכולת להקשבה. פשוט אין שם מקום. ואם תרצי (אחרי הלידה ואחרי משכב הלידה ואחרי שייפתרו הבעיות עם הבית) לשפר את מיומנויות התקשורת האינטרנטית שלך - בכיף. אבל גם אז, אל תעשי את זה שם. תעשי את זה בפורום שבו יוכלו לכבד אותך ולהקשיב לך ולבקר אותך בוזמנית, ובצורה פרודוקטיבית ותומכת.

למעלה