החלטת אלון מנדל להשתתף באולימפיאדה

../images/Emo32.gifהחלטת אלון מנדל להשתתף באולימפיאדה

(כן שמתם
הוספתי OFF כי זה לא שייך לנושא של הפורום..) למרות מות האב, אלון מנדל ישתתף בתחרויות יום חמישי, 7 באוגוסט 2008, 7:28 מאת: דני בורשבסקי, מערכת וואלה! ספורט אסון כבד. מנדל (ברני ארדוב)תאונה טראגית לקחה את חייו של קוסטה מנדל, בנו השחיין קיבל את הבשורה המרה בבייג'ינג, והחליט להישאר ולהתחרות באולימפיאדה עוד בכתבה: "הוא יעשה הכל להגשים את החלום של אביו" » אסון פקד אמש (רביעי) את משפחתו של השחיין אלון מנדל לאחר שאביו, קוסטה, נהרג. מנדל קיבל את הבשורה המרה מאימו רינה, כשהוא מלווה בראשי המשלחת האולימפית של ישראל לבייג'ינג, יו"ר איגוד השחייה, נעם צבי, מאמן הנבחרת, ליאוניד קאופמן, ורופאת המשלחת, הד"ר לובה גליצקיה. מנדל בחר שלא להגיע לארץ להלוויה, על מנת להגשים את חלומו של אביו ולייצג את ישראל באולימפיאדה למרות החדשות הטרגיות. האב קוסטה, בן 51 במותו, נהרג לפנות ערב כאשר סולם עליו עלה כדי לתקן דבר מה בחצר ביתו בנתניה, קרס וכתוצאה מהנפילה נפגע בראשו ונהרג במקום. איגוד השחייה הביע היום צער עמוק ושלח תנחומים לשחיין ולבני המשפחה. אחותו של מנדל יצאה לבייג'ינג על מנת לחלוק איתו את הטרגדיה, והיא צפויה לנחות בבייג'ינג אחר הצהריים. ראשי המשלחת הישראלית שכרו עבורה חדר במלון בעיר, אך ייתכן ובעיות בהשגת הויזה עבורה ימנעו ממנה להצטרף לאחיה לתקופה ממושכת. מנדל בן ה-20 התברג למשלחת האולימפית ברגע האחרון אחרי פסילתו של שחיין יווני והמשחה המרכזי שלו במשחקים האולימפיים אמור להיות 200 מטר פרפר, ביום שני הקרוב. מנדל לא הגיע למסיבת העיתונאים המאולתרת שערכו ראשי המשלחת בעקבות האירוע, אך השתתף עם יתר חבריו בטקס הנפת דגל ישראל בכפר האולימפי, בסיומו סיפר על קבלת ההחלטה להישאר בבייג'ינג, ועל הלילה הנורא שעבר עליו. "אני מתכוון להמשיך להתחרות בשביל אבא שלי", אמר מנדל. "כולם חושבים שאני צריך לחזור הביתה, אבל יש עוד שתי בנות ובן במשפחה, ואני אתמוך במשפחה שלי כשאחזור. אמא שלי חזרה והדגישה באזני את הצוואה של אבא שלי, שאני אמשיך להתחרות ואגשים את החלום. אבא ואמא שלי היו ההורים האידיאלים, בזכותם אני כאן. הייתי מאוד רוצה לחזור הביתה, אבל משאלת הלב היא להמשיך". על קבלת הבשורה אמר מנדל: "זה היה שוק רציני. הלכתי להסתובב בחוץ עם שני המאמנים הלאומיים, ובעצתם לקחתי כדור שינה. הצלחתי לישון עוד שלוש שעות, אבל השינה לא משכיחה את הכאב עימו אני מתמודד עכשיו" "הוא יעשה הכל להגשים את החלום של אביו" "ליווה אותו לכל תחרות". מנדל (במרכז) עם אביו (שני מימין) פרסומתאפרים זינגר, ראש המשלחת הישראלית, סיפר הבוקר במסיבת העיתונאים על השתלשלות האירועים: "בשתיים בבוקר קיבלנו טלפון מאימו של אלון שבישרה לנו מה קרה. היא ביקשה שלא נעיר אותו בינתיים, ושעתיים לאחר מכן היא התקשרה שוב וביקשה שרופאת המשלחת תעיר אותו ובמקביל שייקשרו אותה איתו. מנדל קיבל את הבשורה, וכבר באותה שיחה התבקשר על ידי אמו להישאר ולהתחרות באולימפיאדה, כפי שאביו היה רוצה". גילי לוסטיג, ראש היחידה לספורט הישגי, התייחס להחלטתו של מנדל להישאר בבייג'ינג: "הוא החליט שהוא רוצה לעשות את הכל כדי להגשים את החלום של אביו, שליווה אותו מינקותו לאורך כל הקריירה שלו, והגיע לכל תחרות. אלון חושב שהדרך הטובה ביותר לכבד את זכרו של אביו היא להישאר ולעשות את הטוב ביותר. טרגדיה איומה כזו יכולה להוביל להתרסקות בתחרויות, או לקבלת כוחות מחודשים ואיזו רוח גבית כדי להצליח מעל המצופה". ג'ון אורבנצ'ק, מאמנו האמריקאי של מנדל במכללת מישיגן, שהגיע עם המשלחת האמריקאית: "הטרגדיה מצערת מאוד, אני מכיר טוב מאוד את אביו של אלון, ואמרתי לו שאני בטוח שאבא שלו היה רוצה שהוא ימשיך, וצריך להקדיש את המשחקים לאביו. אלון הפך עכשיו לגבר במשפחה, ובתור התחלה הוא צריך להוכיח את עצמו בבריכה. אני בטוח שמבפנים תהיה לו מוטיבציית יתר כדי להמשיך". עדכון ראשון: 6.8.08 23:55 עדכון אחרון: 7.8.08 7:28 ********************************************************************** מה דעתכם בנושא?

vardit00

New member
מצד אחד כואב הלב

מצד שני זה מאוד מרגש, אביו נפטר אבל הוא נשאר כדי להגשים לאבא שלו את החלום. אני בטוחה שהוא ייצג את ישראל בכבוד ואולי אפילו הוא יקבל כוח מאביו ז"ל.

למעלה