החמות...

../images/Emo32.gif החמות...

אני 3 שבועות אחרי הלידה והיא מטריפה אותי...איך מורידים אותה ממני בלי לפגוע בה??? זה התחיל כבר בבי"ח...היא באה לבקר בשעות מטורפות, בלי להתחשב בכלל... איך שהיא מגיעה, עוד לא אומרת שלום וזה מתחיל: "אולי תתני לי להחזיק אותו קצת"..."אולי הוא רעב"...(טוב, אז תני לו אותו שאני אוכל להאכיל אותו...) הילד בידיים שלה, בוכה, אני רוצה להחליף לו/להאכיל והיא פשוט לא משחררת.. הגעתי הביתה, התנחלה פה שעות, כמובן שהגיעה בידיים ריקות (למה לעזור אם אפשר גם לא??) ושוב אותם הערות... הגיע הזמן לברית...שוב השתלטה על כל העניין, הזמינה 20 אנשים (הלללו, רצינו רק משפחה קרובה...) אליה הביתה וציפתה שגם אנחנו נישאר לשון שם (הלללווו, הילד בן שבוע, גם לנו מגיע פרטיות, את לא חושבת???) ועכשיו, היא רוצה לבוא לבקר כל שני וחמישי ודווקא כשבעלי בעבודה ואני כבר מותשת ואין לי כח לארח...אז היא מתקשרת לנייד ואם אני לא עונה אז הביתה ושוב הביתה ושוב הביתה ושוב הביתה ושוב הביתה ושוב הביתה ....

אנידס

New member
ממש לא אוף

לדעתי את לא אמורה להתמודד עם החמות. זוהי אמו של בן זוגך וכדאי שתתיעצי עמו כיצד לנהוג ולהסביר לו שאת מבינה שכוונותיה טובות מאוד, אבל כרגע המתכונת הנוכחית של הביקורים לא נוחה לך. בהצלחה ומזל טוב

ornaok

New member
אוי ויי...ומזל טוב!../images/Emo65.gif

קודם כל מזל טוב להולדת הבן, שתרווי ממנו אושר ונחת! לגבי החמות - נשמעת זוועה. אני ממש קיבלתי צמרמורת מהתיאורים שלך על הקרציתיות וחוסר ההתחשבות! מה בעלך חושב על המצב? איך הוא מגיב? אולי הוא יוכל לדבר איתה בעדינות ולהסביר לה שקשה לך? אולי תקבעו ימים/שעות שבהם היא באה אליכם,ותשתדלו שזה יהיה כשבעלך גם בבית, כדי שלא תצטרכי להיות בכוננות ספיגה כל הזמן? אם בעלך לא יצליח או לא יסכים אולי תעני לה לטלפון בפעם הרבעית או החמישית בקול של מי שהרגע התעוררה משינה ותתלונני בפניה שאם זה לא מקרה חירום שלא תתקשר מליון פעמים, כי זה זמן המנוחה היחיד שלך....או שתסבירי לה בכנות ובעדינות שפשוט קשה לך כרגע להתמודד עם הכל ושתוריד קצת לחץ
לא יודעת אם הועלתי במשהו, אבל מקווה מאוד שהמצב ייפתר כי זה לא נשמע לי זורם לכיוון הנכון
בהצלחה ושוב מזל טוב!

ליצה

New member
אוי מסכנה...

נשמעת ממש קרציה החמות. גם חמתי הטריפה אותי בהתחלה אבל ממש לא ברמות כאלה. לידה היא מלאך והיום 4 חודשים אחרי היא ממש בסדר מאוד מתחשבת, לדעתי דברי עם בעלך שידבר איתה שתרד ממך קצת ותיתן לך פרטיות וחופש, תמיד יש לך את התירוץ שאת עייפה והקטן לא נותן לך לישון, פשוט תגידי שאתם ישנים ושזה לא מתאים עכשיו. בגדול אני לא יודעת איך לעזור ומקווה שהיא תרגע ותשתנה.

nubi

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב

וזה ממש לא אוף! באסרטיביות מודיעים לה חגיגית שאת 3 שבועות אחרי לידה (היא כנראה לא שמה לב
) ושאת ממש זקוקה למנוחה. תגידי לה שאין לך בעיה שהיא תגיע, אבל מתי שנוח לך. אם תשתקי יותר מדי בסוף זה יתפוצץ בבום גדול (מנסיון רע מאוד). חוץ מזה, שאת הטלפונים אפשר לנתק.

אילת27

New member
קודם כל מז לטוב לכם

ודבר שני אם את ישנה והיא מתקשרת תגידי לה שתתקשר יותר מאוחר כי את ישנה וכך גם הילד ואם היא באה להתארח אצלך שתעזור לך ואם היא לא רוצה לעזור לך אז שלא תבוא ותגידי לבעלך לדבר איתה שתפסיק להציק לך כל הזמן

משוש30

New member
טוב זוית קצת אחרת...

דווקא מכיוון שאמא שלי הציקה מאד אחרי לידה. את לא מאמינה לאיזה רמות של התרגשות ההורים שלנו מגיעים כשהם הופכים לסבים. תנסי להבין גם אותה. מה שכן נורא נורא חשוב לדבר. רצוי שההסבר יבוא מבעלך אבל גם את יכולה להסביר בעדינות שאת צריכה קצת מרחב שאין לך כח לארח ושתמחי לעזרה ממנה אבל בדרך מסוימת שתעזור לך בצורה הטובה ביותר. תנסי גם להראות לה שאת מבינה את הצד שלה. אולי תקבעו לפעם בשבוע או משהו. גם עם החמות צריך לקבוע גבולות (וגם עם ההורים) כך שכולם יבינו את מקומם ויהיו מרוצים.

כפי שבטח ראית, אני חסרת נסיון עם

חמות, אז אני רק אשלח
עידוד. במצבי כיום, הייתי משאירה בידיה את התינוק עם הוראות להעיר אותך כשהוא רעב, והולכת לישון. אבל אני זוכרת איך הייתי בתור אמא טריה ולא היה סיכוי שמישהו יוציא את לוטן מידי ליותר משתי דקות...

נטע 123

New member
אני איתך בבעיה הזו...

קודם כל מזל טוב! גם חמותי מגלה דפוס התעלקותי במיוחד מאז הלידה (חודש). רמיזות דקות ועבות לא עזרו ובגלל שאני לא ממש אסרטיבית וגם לא רוצה לפוצץ את היחסים איתם אז המצב נמשך לא מעט זמן. מה שכן, עכשיו יש שיפור לאחר שהיו מספר פעמים שהם שאלו אם הם יכולים לבוא ואני אמרתי שעדיף בפעם אחרת
לדעתי חשוב לשמור על איזון: מצד אחד לא להסכים לכל גחמותיהם - כי את אחרי לידה וזקוקה לכוחות שלך ולשקט שלך. ומצד שני לא לנפנף אותם לגמרי - כי הם עדיין ההורים של בעלך, ופשוט כי את מאוד תזדקקי לעזרתם בהמשך (וזו עצה שקיבלתי מאחיותיי הגדולות והמנוסות בענייני סבא וסבתא...). בהצלחה!

ו שתי

New member
קודם כל מזל טוב!

ושנית- חמות, הנושא האהוב עלי מכל
... הבנות שענו לפני נתנו לך כמה עצות טובות, שמנסיוני ממש פשוט ליישם אותן: תודיעי לבעלך שאת מכבה טלפונים כשאת ישנה, וכשלא בא לך (או כשאת באמת ישנה) פשוט אל תעני. לנו יש שיחה מזוהה גם בבית (לא תאמינו מה זה מקל על החיים)- זה זול, וזו מסננת יעילה. דברי איתו על מה שמפריע לך אצלה, למרות שזה לפעמים קצת לא קל, היות ויש להם נקודה רגישה לפעמים בענין המשפחה "שלהם", והיות והן (החמיות שלנו) לפעמים באמת מנסות להיות בסדר... דברים אכן מתפוצצים אח"כ ברעש גדול עם פוטניציאל נזק, וחבל (ועל זה נאמר- מנהמת ליבי). לגבי הציפיות הלא ראליות שלה (שתשנו שם אחרי הברית, נו במת)- כמי שלחמותה יש ציפיות סופר לא ריאליות, כגון ששני הבנים שלה על משפוחתיהם יעזבו את העבודות שלהם ויעברו לגור לידה בב"ש, ועוד כהנה פנינים, וכמי שנשואה לבן שכן נעתר לבקשות הפסיכיות שלה, אני נאלצת לעיתים לחסום שור בדישו ולהיות הסיכול הממוקד של כל התכניות הבלתי- יישימות האלו. תעמדי על שלך, תקבעי לעצמך קוים אדומים ואל תחרגי אלא במקרי חירום- אח"כ זה מצטבר ועל הנזק כבר דיברנו. כל זה, מהגישה החכמה של נטע ואחיותיה. זו משפחה, אילו יחסים ארוכי טווח ואסור לפוצץ את הבלון אלא במקרים של מים עד האזניים. ושוב ברכות על הלידה!

נטע 123

New member
שיחה מזוהה?

איך מפעילים את הפלא הזה? זה דורש מכשיר טלפון מיוחד או שזה שירות של בזק?

new mermaid

New member
../images/Emo127.gif בזק, ב-199 אבל מה תעשי כשהיא

תגלה שיש לך?
פתאום היא תבין איך זה שאת ישנה 24 שעות ביממה... סתאאאם, מצטרפת לקודמותי: בעל למגעים ישירים אסרטיביות כשהיא רוצה לבוא בזמנים לא נוחים וללכת להניק בחדר או לישון כשהיא אצלך

מזל טוב ../images/Emo65.gif וברוכה הבאה!

לשלוח את הבעל - במידה ואת לא יכולה לנהל איתה שיחה שכזו - ולהציב לה גבולות ברורים, בהתאם ליכולתך ולרצונך. בנוסף, להטיל עליה משימות, אם היא לא יוזמת בעצמה: להביא מאכל X או מצרך Y וכו'. הסבירו לה שאת מותשת ומנסה לנוח כשהתינוק ישן, והצלצולים מעירים אתכם. שתצלצל פעם אחת ותשאיר הודעה (אצלנו זה עובד). בקיצור, נדרשת כאן יותר אסרטיביות. בהצלחה

למעלה