הי לכולם!

GoOoOli

New member
../images/Emo32.gifהי לכולם!

במסגרת עבודת פרויקט שנתנו לנו להכין.. נדרשתי לחקור על המוזיקה. רציתי לשאול מהי המוזיקה לפי דעתכם... איך זה משפיעה על המצב רוח, איך זה מתחבר לכם\ באיזה אופן היא סובבת בחייכם. איך לדעתכם המוזיקה משפיעה על האנושות?, והאם באמת מוזיקה יכולה לשנות את חיינו-וכיצד? תארו לכם עכשיו עולם בלי מוזיקה... לפי דעתכם, איך היו מתנהלים החיים? אני אודה לכם מאוד אם תענו.

וואו, נשמע ממש מעניין!

אני אנסה לענות על כל השאלות שלך.. חבל שלא כתבת אותם בצורת סעיפים, ככה היה קך יותר לגשת לזה. בכל אופן: מוזיקה בהחלט מותאמת ומשפיעה על מצבי רוח.. לי אישית יש שירים מאוד ספציפיים שברגע שאני מרגישה שאני מתחילה להיות ממרומרת (מבחינת מצב רוח כמובן..
) אני ישר משמיעה לעצמי אותם ואני ישר מרגישה יותר טוב. מוזיקה בשבילי היא הכל.. ברצינות, לא הייתי שורדת בלי מוזיקה.. אם הייתה לי אפשרות, ולא הייתי צריכה את האוזניים שלי לדברים אחרים\ לתקשר עם אנשים אחרים סביר להניח שהייתי מאזינה למוזיקה 7\24 או עד שהייתי נהיית חירשת או משהו
איך החיים היו מתנהלים ללא מוזיקה? אין לי מושג, הם היו אפורים וממורמרים מאוד אני משערת. מקווה שעזרתי.. ובהצלחה עם זה!

The Cat Woman

New member
מוזיקה= שפה

בחיים שלי- המוזיקה ממלאת חלק מאוד חשוב, אני אפילו מרשה לעצמי להיסחף ולהגיד שבלי מוזיקה זה כמו לחיות בקבר. המוזיקה פשוט עוזרת לי, מנחמת אותי, משתתפת בכל מה שאני מרגישה... לכל תחושה, לכל רגע בחיים, לכל זיכרון ב20 שנים שאני חיה- יש שיר. כל תקופה אצלי מתאפיינת בשירים, סגנונות מוזיקה וכו'... כמו שאמרתי קודם- המוזיקה היא שפה. היא דרך של אנשים פשוט להוציא את כל מה שקורה להם בפנים והיופי הוא שזה לא חייב להיות מסר ברור, המוזיקה, השירה, המילים- לא חייבים להיות ברורים ובטח שלא חד משמעיים. כל אחד מפרש אחרת וזה בעצם היופי והקסם. הלחנים- הם מאוד אישיים, או שהם מוצאים חן בעיניך או שלא. מוזיקה היא מכלול כ"כ גדול, קשה להביע דיעה בקצרה על כך... אני רק אסכם ואגיד שבלי מוזיקה לא נראה לי שהייתי מצליחה לחיות. אני מחוברת לmp3 שלי 24/7 ולפני שהיה mp3 בעולם, היה לי דיסקמן mp3 באופן תמידי בתיק. פשוט בלתי אפשרי בלי מוזיקה... אני חושבת שהבנת את הנקודה- עד כמה מוזיקה חשובה בחיים... נכון?

../images/Emo45.gif גמני ככה..

רק שבתקופת הדיסקמן התיק שלי תמיד היה מכיל 10 קילו יותר בגלל שתמיד הייתי חייבת את כ-ל הדיסקים שלי איתי..

Eagleheart

New member
דעתי

מוזיקה היא כלי ביטוי תחילה ליוצר , וכמי ששומע מוזיקה זה נותן להביא את אותם רגשות שאי אפשר להביא במילים לצלילים וזה משחרר באופן מסוים. אם אני אשמע שיר קיצבי מאוד אז אחרי זה יהיה לי מרץ לא להרבה זמן אבל זה יתן לי בוסט . ולהפך אם השיר הוא עם קצב איטי אז אני ארגע . בכול רגע פנוי שיש לי כמעט אני שומע מוזיקה, עולם בלי ? קשה לי לדמיין את עצמי בלי,איך זה משפיע על האנושות ? זה יוצר תרבויות שונות ואופנות

blacknwhite

New member
וואו, שאלות ממש טובות

לפי דעתי מוזיקה זה דבר שמשתנה מאדם לאדם, אבל בשבילי היא כמו סם (הייתי היום בכל כך הרבה הרצאות על סמים...) אבל רק בהשפעות החיוביות (
)- זה מרגיע, או מעודד, או מכניס אותך למצב הרוח שאתה רוצה להכנס אליו (ובהתאם בוחר את השיר). חוצמזה, מבחינתי כל שיר שאני או ירגיע אותי כשאני לחוצה, גם אם השיר רועש ולא מרגיע בכלל. מבחינתי מוזיקה לא ממש משנה את חיי- היא פשוט עוזרת לי לחיות אותם קצת יותר בקלות. אתה יכול להגדיר את זה כ"משנה את החיים". לגבי האנושות? קטונתי. אין לי מושג. אפשר להגיד שמוזיקה מחברת בין כולם, כל אדם- בלי קשר למין דת ולאום- אוהב מוזיקה. לא משנה איזה מוזיקה. אבל כולם אוהבים מוזיקה. עולם בלי מוזיקה? אמאל'ה. לא יודעת איך הייתי עוברת את היום... מוזיקה מבחינתי זה הדבר היחיד שתמיד יהיה שם, בלי תנאים, ותמיד ירגיע אותי או יעודד אותי או יגרום לי להרגיש יותר טוב. מוזיקה תמיד שם. אם היא לא תהיה שם, זה לא יהיה נחמד... מקווה שקצת עזרתי

Super Alonit

New member
מזה אין לי כוח לענות...

אבל ככה בתכלס, מוזיקה זו דרך ביטוי, זו הרמוניה מקסימה כזו של כלי נגינה ושות' וזה פשוט משפר לי את המצברוח בכל מצב.
אם אני יום אחד לא שומעת מוזיקה אני מתפחלצת. מוזיקה זו גם תרבות, זו אמנות, זה חלק מאיכות החיים של כולנו. עולם בלי מוזיקה? בטח לא היה משהו.

למעלה