המכללה לישראל

האם יש הכרה בתואר?

מה שחשוב עם תארים משלוחות זה לקבל אישור מהמחלקה להערכת תארים ודיפלומות במשרד החינוך שלשלוחה יש אישור פעולה בארץ (עדיף אישור פעולה קבוע) ושהתואר שתתחילי ללמוד אכן יוכר לך על ידם ועל ידי המועצה להשכלה גבוהה. אם לא - חבל על הזמן והכסף. הם שולחים מכתב עם שם השלוחה, שם התואר ומחזור הלימוד, ואז זה בטוח. ראי מקרה לטביה ודומיו..

בימבילי

New member
מצטטת מהאתר שלהם:

"אוניברסיטת Clark ותוכניות הלימוד של שלוחתה בישראל מאושרות ומוכרות על-ידי המועצה להשכלה גבוהה של איגוד מדינות ניו אינגלנד בארה"ב. התואר הינו תואר אקדמי של אוניברסיטת Clark מארה"ב ואינו תואר אקדמי ישראלי. שלוחת אוניברסיטת Clark בישראל פועלת על-פי רשיון זמני ומותנה של המועצה להשכלה גבוהה". מה דעתך?

mummy

New member
אמא שלי עשתה אצלם את התואר השני

ועוד כמה אנשים שאני מכירה. זה היה די מזמן (3 שנים נדמה לי או יותר). מוזר שהם עדיין עם רשיון זמני, אבל אולי זה רק עניין פרוצדוראלי. לפי מה שאני יודעת, הלימודים שם יחסית רציניים, זה לא לטביה. כמובן שהשאלה היא מה המטרה של הלימודים - גמול השתלמות (כנראה שלא), עניין, קידום מקצועי (איפה?), או מה. הייתי מחפשת מישהו שלומד שם עכשיו, או ממש לאחרונה, ושואלת אותו. זה נראה לי המקור הכי טוב לגלות על מה שקורה שם מקרוב.

lulyK

New member
יש גם את פורום "ייעוץ קריירה"

בתפוז, הם בד"כ בעניינים.

בימבילי

New member
מה המטרה של הלימודים?

(אני מנסה לענות גם לעצמי). נפלה עלי ההכרה הפתאומית (עבורי) שאני צריכה להתקדם, ובקרוב אפנה לשוק העבודה שוב, לבערך 30 שנים. ואני מרגישה שתואר שני יקדם אותי מבחינת העניין שלי כרגע, ומבחינת ההיצע בטווח הארוך. מה אמא שלך למדה שם? אני תרה אחרי מועמד העונה לקריטריונים שציינת. תודה.

mummy

New member
אוף, איזה שאלות קשות יש לך!

עוד לא הבנת עם מי יש לך עסק? מה אמא שלי למדה שם את שואלת. נדמה לי שזה היה תואר שני בניהול משהו... אני אשאל בשבילך (אם אני אצליח למצוא דרך לעשות את זה בלי שתעלב). אחות של עידן, שהיא אחות במקצועה, השלימה שם תואר ראשון בניהול רפואי. את זה אני זוכרת (מעניין למה באמת...). בכל מקרה, ואת זה אני זוכרת בוודאות, אמא שלי עשתה מסלול של כמה סמסטרים בארץ, וסמסטר אחרון בבוסטון, באוניברסיטת קלארק עצמה. אני מניחה שהסידור הזה פחות מתאים לך... בכל מקרה, מבטיחה לברר עוד פרטים בקרוב. הרעיון של לוליק היה מצוין לדעתי, שווה לבדוק גם שם.

בימבילי

New member
אל תסתבכי עם אמא שלך בגללי...

אני אנסה לאתר סטודנט שלומד שם עכשיו. כל שאר התנאים מאוד אטרקטיביים עבורי, מלבד המחיר, כמובן. ודווקא סמסטר בבוסטון נשמע לי כמו חלום. במצבי ביומיים האחרונים אני מוכנה לשקול להיות בבוסטון לבד גם שנה שלמה. שאלתי בתכנון קריירה אבל הצגתי לא נכון את השאלה והם ענו לי שהם לא נותנים המלצות. אני חושבת על ניסוח אחר. פתאום זה ממש בוער בעצמותי.

בימבילי

New member
רק שאלה אחת לאמא שלך -

(אין לי מושג במה היא עוסקת, מקווה שזה רלבנטי). אני רוצה לדעת אם התואר מהאוניב' הזו פחות נחשב בעיני מעסיקים ישראלים. זו השמועה ששמעתי. את זה את יכולה לברר בלי להסתבך? (זה נשמע כבר כמו התעניינות, לא?)

mummy

New member
שאלה מצוינת, ניסוח מעולה... אני כבר

שואלת. ואל תדאגי, אני לא אסתבך עם אמא שלי בגללך (יש לנו מספיק משלנו בלי קשר אליך...). בוער בעצמותייך זה טוב. זה אומר שאת במקום הנכון. מבטיחה לחזור בהקדם עם כל התשובות. נשיקות!

לדעתי כדאי לך לקבל אישור בכתב

(מתנצלת על החשדנות, פשוט יש יותר מדי אנשים בארץ, שמסתובבים עכשיו עם "תארים", שכל מה שהם יכולים לעשות איתם זה ל... את ה...). מצרפת לך כתובת, שמצאתי באתר של המועצה להשכלה גבוהה, אליה יש לשלוח את הפרטים הבאים: שם המוסד, שם התכנית, מקום הלימודים, תאריך תחילת הלימודים, תאריך סיום הלימודים, שמך וכתובתך. mailto:[email protected] תוך מספר ימים מקבלים אישור בכתב ואז את מכוסה. הרבה הנאה בלימודים
<אמרה א', שלאחר הגשת התזה, נשבעה שכף רגלה לא תדרוך יותר בשום מוסד אקדמי לעולם>

mummy

New member
נדמה לי שעבדתי שם פעם...

כן אני יודעת שזה נשמע דפוק, אבל מצבי כה רעוע שאני אפילו לא מצליחה להזכר אם זה זה או לא. אם את מתכוונת לשלוחה שנמצאת ברח' האוניברסיטה בת"א שמייצגת כמה אוניברסיטאות מחו"ל, ביניהם אוניברסיטת קלארק (זה השם היחיד שאני מצליחה להזכר בו) אז זה זה. זה היה מזמן, ולא בטוח שאוכל לעזור אבל מה את רוצה לדעת? חשוב בעיקר איזה תואר בדיוק, ושל איזה אוניברסיטה מכל אלו שהם מייצגים.

בימבילי

New member
כן. זה זה. אני עדיין בהלם

ממך. לא זוכרת אם עבדת שם???? טוב, לפחות במצבך יש לך את מה להאשים... מדובר על תואר בניהול תקשורת. אין לי מושג של איזו אוניברסיטה, בקושי התחלתי לברר. אבל שמעתי שמעסיקי מדינת ישראל מסתכלים בחשדנות על תארים לא ישראלים. מה דעתך? חוץ מזה - את יכולה לסדר לי עבודה שם? זה אידיאלי בשבילי.

lulyK

New member
הצד האפל של הפעוט המסודר:

היום נפתח לי התיק תוך כדי הליכה וכל תכולתו התפזרה על השביל. יותם העיף מבט אחד בחפציו שנפוצו לכל עבר ופרץ בבכי תמרורים.

lulyK

New member
טעות. תגובה לאמא של גל.

אבל נשיקות, יקירתי. אני רואה שאת מסתכלת קדימה בעוז.

למעלה