הסתיים הטור דה פראנס!

../images/Emo32.gifהסתיים הטור דה פראנס!

במרכז פריז, במזג אויר סוער הסתיים מירוץ האופניים והאירוע הספורטיבי הקשה והתובעני ביותר בעולם - הטור דה פראנס! 21 ימים של רכיבה. סה"כ מעל 86 שעות על האופניים למקום הראשון. מעל 3000 ק"מ שכללו טיפוסים מטורפים באלפים ובפירנאים ואפילו ביקור חטוף בגרמניה. היה מצויין. מדהים לראות את האתלטים האלה מותחים את גבול היכולת הפיסית לקוים אדומים חדשים. אתרים שלמים שמוקדשים רק לנתונים הפיסיים של הספורטאי-על האלו שמתחרים בטור. לראות, ולא להאמין. מגיעה תודה לכמה שמות שעשו את הטור השנה למעניין מאוד: וינוקורוב, אלוף קזחסטאן, פייטר רציני שהכניס הרבה מאוד רוח למפרסי הטור דה פראנס. איבן באסו הספרדי, היחיד שקרא תיגר על ארמסטרונג בהרים וסיים מקום 2 בניקוד כולל. יאן אולריך, שאם הוא לא היה נולד ארמסטרונג לא היה מתאמן כ"כ קשה. אולריך, אגדה ספורטיבית בפני עצמו, מגיע כבר כמה שנים במספר 2 בטור אחרי, כמובן, ארמסטרונג הבלתי יאומן. השנה הוא סיים מקום 3, עדיין על הפודיום. פופוביץ האוקראיני, בן קבוצתו של ארמסטרונג שחוץ מחובותיו ללאנס גם לקח את החולצה הלבנה(הרוכב הצעיר הטוב ביותר בזמן כולל בטור). רסמוסן, מי שהיה אלוף העולם לרכיבת אופני שטח ועבר לכביש והרבה לכל העולם שהוא מטפס פשוט מדהים ולקח את החולצה המנוקדת(המטפס הטוב ביותר) בצורה חד משמעית ואפילו ניצוח קטע השנה. חבל מאוד מה שקרה לו בנג"ש ביום שבת, אין צדק. וכמובן, תודה עצומה ללאנס ארמסטרונג, האחד והיחיד שבזכותו(כן כן, בזכותו) נוספו מיליוני מעריצים לתחום הרכיבה על אופניים. אדם שהוא עילוי בפני עצמו ויש האומרים(ואני אחד מהם) שהוא האתלט הגדול ביותר שידע העולם ולא רק ברכיבת אופניים. היום אחרי הזכיה השביעית(!!!) שלו בטור דה פראנס הוא פרש מרכיבה תחרותית על אופניים, אבל הוא כמובן לא יפסיק את פועלו למען מציאת תרופה לסרטן. אישיות ענקית, אדם שהוא לא פחות מאגדה ומודל לחיקוי. תודה לך לאנס ארמסטרונג על שנים מדהימות. למי שלא מכיר את לאנס ארמסטרונג, אני אספר בקצרה: הבחור אתלט מגיל צעיר. התחרה בתריאטלון אבל לקראת גיל 20 כבר הבין בבירור שהצד החזק שלו זה רכיבה על אופניים. היה אלוף ארה"ב ואח"כ נכנס לספרי ההיסטוריה ברוכב הצעיר ביותר שלקח את אליפות העולם. באמצע שנות ה90 אובחנו אצל לאנס גידולים סרטניים חמורים. 7 במספר אם אני לא טועה. כולל 2 בראש. אמרו שהסיכויים שהוא יחייה קלושים, עקב מספר וסוג הגידולים. הוא עבר ניתוחים וכמובן כימותרפיה בטירוף. הרבה מאוד תופעות לוואי כולל ניוון שרירים מוחלט בפלג גוף עליון(תזכרו - הבחור היה אתלט שהתחרה גם בריצה ושחיה). הוא התגבר על המחלה והתחיל 'להרכיב' את עצמו מחדש. (את כל אלו הוא מתאר בשני ספרים שהוא כתב). מהרגע שהוא חזר לרכיבה על אופניים הוא ניצח את הטור דה פראנס 7 פעמים ברציפות. השיא הקודם היה 5 פעמים, לצורך השוואה. במשך השנים האחרונות השם שלו חדר לתודעה העולמית יותר מכל אתלט אחר כנראה. בעיקר בגלל שלאנס, מעבר לרוכב אופניים בחסד עליון, הוא גם אדם מיוחד. הוא אינטיליגנט(יודע כמה שפות), הוא כתב ספרים, הוא הקים עמותה על שמו ובתיקצובו ששמה לה למטרה למצוא תרופה למחלת הסרטן. בקיצור, אם תשמעו את הבן אדם מדבר תבינו לכמה שניות את הגדולה שלו. אז תודה על 3 שבועות אדירים ובכלל על 7 שנים גדולות. מעניין מה יהיה שנה הבאה. נחכה בסבלנות. ועכשיו...צריך לחזור ללמוד לפסיכו'. איזה שביזות. (ההודעה נכתבה במקור בפורום 'חיפה והקריות' אבל אולי גם פה זה מעניין מישהו).
 
חיב להגיב...

על כל ההתלהבות שלך... הוא רחוק מלהיות הספורטאי הכי גדול... כי הספורטאי הכי גדול צריך לבוא מהספורט הכי גדול או לפחות בין ה3 הגדולים.. שזה אומר אן בי איי או כוכב מונדיאלים ואליפויות אירופה או איגרוף.. שלא נדבר על פוטבול טניס שחייה מירוצי מכוניות.. הוא רחוק מלהיות הכי גדול.. לדוגמא אתה מכיר את השחקן הכי גדול בהוקי קרח בכל הזמנים..?.. זה אותו חארטה.. אתה מבין.. זה רוזצקי נראה לי אגב.. קיצר הוא טוב כן.. אבל רחוק מהכי גדול.. רחוק ביותר..
 
כמה שאתה טועה.

הטור דה פראנס הוא האירוע הספורטיבי הכי מתוקשר בעולם. הכי נצפה בעולם. הכי הרבה כסף מושקע בו ומגולגל סביבו. כן כן, אני לא אומר לך סתם אתה מוזמן לבדוק אותי. הוא יותר גדול מכל אולימפיאדה או מונדיאל ואפילו נצפה הרבה הרבה יותר מכל משחק גמר של הNBA בכל הזמנים, כולל בתקופת ג'ורדן. אתה אפילו לא מעריך כמה אתרי אינטרנט קיימים רק על הטור דה פראנס. כמה כסף מושקע בכל קבוצה שמתחרה שם. כמה מיליוני אוהדים עומדים מסביב למסלול כל יום. כמה רשתות טלוזיה משדרות את המירוץ כל יום וכמה כסף הם משלמות על הזיכיון הזה. כמה מאות מיליונים אם לא מיליארדים של צופים רואים את המירוץ כל יום. אין לך מושג. ואני כבר אומר לך שזה פי כמה מכ-ל תחרות ספורטיבית אחרת שתביא. בלי קשר הטור נחשב לתחרות הספורטיבית הכי תובענית בעולם ובכלל רוכבי אופניים מקצועיים ברמה הזאת נחשבים לאתלטים ברמה הגבוהה ביותר שנמצאים בכושר פיסי גבוה בממוצע מאתלטים בכ-ל תחום ספורט אחר, כולל תריאטלוניסטים. מעבר לכל זה - הוא זכה בטור 7 פעמים רצוף. אתה לא מבין בכלל מה זה אומר כנראה. זה הישג עצום ולא סתם כמעט כל עיתון ספורט שמכבד את עצמו כתב שמדובר בהישג הספורטיבי החשוב ביותר בכל הזמנים. ושוב אני אומר - אולי זה לא נשמע לך אמין אבל רכיבה על אופניים הוא בין ענפי הספורט החזקים בעולם מבחינת כל נתון אפשרי. בישראל, כמו הרבה דברים אחרים, אין מודעות גבוהה מדי לספורט הזה אבל באירופה ובארה"ב הספורט הזה מאוד פופולרי ולא סתם הוא גורף הרבה יותר הכנסות מכדורגל/כדורסל וכו'. מבחינת כל ערומי הספרו החשובים הטור דה פראנס קודם בפריים-טיים על כל דבר אחר. ולא סתם בישראל יכלת לראות את הטור ב4 ערוצים שונים.
 

BMpire

New member
אולי הכי גדול , אך ...

אולי זה הספוטאי הגדול בכול הזמנים , אבל מה שבטוח זה שלא הוא ולא ההישג שלו הם הכי משמעותיים בהיסטוריה . אני בטוח שהוא בחיים לא יגיע לתודעה האנושית כמו פלה או מוחמד עלי . אם תשאל אותי מי הוא האמסטרונג הזה , אני יגיד לך שהוא סתם אחד שרוחב על אופניים .
 
זה כי אתה חי בישראל.

סע לצרפת ושם אנשים יודעים יותר על ארמסטרונג מאשר על ראש הממשלה שלהם. בארה"ב הוא בכלל אליל ואחת הדמויות האהודות שיש להם. הוא סמל ואתם תראו שהוא יהיה סמל למשך דורות על דורות. הרבה הרבה מעבר לעוד רוכב אופניים. הוא דמות ומודל לחיקוי. לדעתי האישית הוא הספורטאי הגדול בכל הזמנים. יש עוד כמה עשרות כתבי ספורט שחולקים את דעתי זאת. אותם כתבים גם מתיחסים למה שהוא עשה בהישג הגדול בתולדות הספורט. שוב, זאת סה"כ דיעה כי אין באמת פרמטר להשוואה בדברים האלה אבל כשגדולי פרשני הספורט אומרים אותו דבר - כנראה שיש דברים בגו. אני חושב שעוד כמה שנים הוא יהיה מוכר לכולנו לא פחות מפלה או מוחמד עלי.
 
אין פה שום הגזמה.

מאות מיליונים זה בטוח. בלי ספק. בכל יום ממוצע בטור יש לך מיליוני צופים בטלויזיה. בהרים העריכו את האוהדים בצידי הדרך בכמה מיליונים טובים. אם אני לא טועה לפי הערכה בימים החשובים של הטור יש מספר עם 10 ספרות של צופים, ואני לא מגזים בכלל. אני אומר שוב - זה האירוע הספורטיבי הנצפה והמתוקשר ביותר בעולם. יותר מכל מונדיאל, אולימפיאדה או אליפות עולם כלשהי.
 

Beyond Time

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

ב-ה-י-ס-ט-ר-י-ה! כבר מחכה בקוצר רוח לטור 2006, שבמידה ועד אז ארמסטורנג לא יחזור בו מפרישתו יהיה הרבה יותר מעניין, ויפתחו בטור עולמות חדשים....(כבר לא יהיה לנו "טור דה לאנס"
) וינוקורוב - היה חלש לדעתי השנה, ואני לא ממש הרגשתי בנוכחותו...מקווה שיצליח יותר בטור של שנה הבאה אולריך - תמיד היה בשבילי מספר 2 (אחרי ארמסטורנוג כמובן), אני שוב ושוב מצטער לראות אותו כמעט זוכה, ושוב ושוב ניצב בנפני מפלה ומתקבע לו על המקום השני...מה חבל :-\ השמועות אומרות שגם הוא פורש, יש בהן אמת? באסו - לדעתי הוא היורש. אמנם התואר יורש קצת גדול עליו, כי עדיין לא הוכיח את עצמו כמו ארמסטורנג, אבל לדעתי הוא הולך לככב בטורים של השנים הבאות. ראסמוסן - He's my man! פשוט קנה אותי הבחור. מטפס שכזה מזמן לא זכור לי...מקווה בשבילו לקמום בפודיום בטור הבא. אין מילים
לסיכום, ב-3 מילים: מה, כבר נגמר?!?!?!
 
אולריך לא פורש.

אישית אני לא מבין איך אתה אומר שוינוקורוב לא היה מורגש. לדעתי הוא היה הרוכב שעשה הכי הרבה 'רעש' השנה. הוא היה בולט, הוא היה טוב והוא גרם להרבה שדרנים להגיד 'וואו' בכל מיני הזדמנויות כולל ביום האחרון שהוא נלחם כמו נינג'ה על המקום ה5. אולריך ימשיך להיות כמו מנוע של טנק גרמני. אני לא חושב שהוא מכיר מקום אחר מעבר ל'שני הכי טוב'. באסו, למרות המקום השני, היה חלש לדעתי. כלומר, הוא יכל להיות הרבה יותר טוב ממה שהוא הפגין. הבחור מטפס בפירנאים, ארמסטרונג מאחוריו, אולריך 50 מטר אחריהם ולבאסו יש מבט מת. כאילו הוא ויתר והבין שהוא מפסיד. וזה לא מתאים לבאסו...פעם בוואלטה הוא היה נראה כמו שד בהתקף אמוק. רק השנה הוא נראה כאילו ירו לו בכלב ביום הראשון של התחרות. אני מקווה שעד שנה הבאה הוא ישנה גישה ויחזיר לעצמו את הניצוץ לעניים ויתן בראש כמו שרק הוא יודע. בהחלט כוכב עולה. רסמוסן...נתן הופעה, אין ספק. כ"כ כאב לי לראות אותו בנג"ש בשבת. איזה אכזבה. לילה טוב.
 

Cobe Anan

New member
וואו.. כשאתה מנסח את זה ככה..

זה נשמע ממש מרתק.. מרתק כמעט כמו גולף, או לפחות כמו בהייה ממושכת בכדור שמונח על הדשא...
 
צפוי.

מי שלא אוהב את הספורט או רוכב בעצמו - כמעט בטוח לא יבין מה מרתק אנשים לראות כל יום שידור של כמה שעות ואח"כ תקצירים וראיונות על כמה עשרות אתלטים לבושים בגדים מצחיקים שנוסעים ממקום למקום. ברור לי שיש אנשים שמוצאים את התחרות הזאת משעממת בערך כמו אליפות אירופה בביליארד לנשים, שזה כמובן משעמם טילי-טילים פצצות וכו'. אבל עובדה שיש אנשים שחודש יולי עוברם הוא אירוע. ואני אישית מבטיח לך שאם פעם אחת תנסה לראות יום שלם של הטור ותשמע פרשנויות וגם תנסה להבין את הכל - אתה תאהב את זה. אתה תראה את הקסם שבעניין. זה הרבה יותר ממה שזה נראה.
 

Cobe Anan

New member
מצטער,אבל אני לא מתחבר לדברים האלה.

תחרויות לא מעניינות אותי. לא כדורגל, לא כדורסל, לא בדמינגטון, ולא מרוצי אופניים.. אם אני נהנה ממשהו, זה מהאקשן הויזואלי. אני יכול לצפות במשחק אקטיבי במשך שעות, ולא יהיה לי אכפת מהניקוד או מי מנצח ומי פחות מנצח (אבל העיקר שהשתתף). תסתכל על הטור, ותבין: אקשן על המסלול- אין! ואם מאבקי כוח מעניינים אותך, ההקדמות לקרבות של הWWF הרבה יותר משעשעות (`אני אפתח לך את הצהרה, ואז אתה תצטער על היום שבו נולדת!` / `לא, א-ני אפתח ל-ך את הצורה, ואז א-תה תצטער על היום שבו א-תה נולדת!`) אין מה לעשות, אני חוליגן בנשמה- אני עושה, לא צופה! ג€!!!Merd A`lor
 

Cobe Anan

New member
או לשמוע שירה ווגונית...

צריך לקרוא את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה כדי להבין..
 

TheWhiteTigris

New member
"ביד חזקה ובזרוע נחושה".

Arm Strong... וברצינות - מדהים איך שהספורטאי הזה לוקח את המירוץ אופניים הכי קשה בעולם - פעם שביעית ברציפות! ניצח את הסרטן, ועכשיו וניצח את הטור. כל הכבוד מגיע לבן אדם הזה.
 
למעלה