הפעם בתור הבת :

רותי ע

New member
../images/Emo32.gif הפעם בתור הבת : ../images/Emo53.gif

זקוקה דחוף לרעיונות למתנת יומולדת לאבא שחוגג יומולדת עגול (60). הוא לא מעשן
הוא קורא הרבה
שומע מוזיקה קלאסית
ומת על הנכד (בינתיים היחיד) שלו
אני נואשת..כל רעיון יתקבל בברכה..

היי רותי, מזל טוב קודם כל

לפני חודשיים אבא שלי חגג יום הולדת 70 (טפו טפו טפו) וקניתי לו סידור שעל הכריכה שלו הוטבעה באותיות מוזהבות הקדשה אישית במקרה שלנו "לאבא, לשמרך בכל דרכיך" בנוסף אפשר לעשות לו מנוי בהוצאת עם-עובד, מנוי לפילהרמונית מסגרת יפה עם התמונה של עידן וזה כל מה שעולה לי כרגע יום הולדת שמח

מזל טוב ../images/Emo65.gif

אפשר לעשות לו מנוי בספריה הציבורית - שיבחר לעצמו חומר קריאה. כשאני הייתי בחו"ל אבא שלי צייד אותי ברשימה ענקית של מוסיקה קלאסית שהוא היה רוצה שיביאו לו משם (בגלל המקוריות) והוא כל כך שמח במה שהבאתי לו. ולמה סיפרתי לך את זה - כדי שתשאלי אותו אם יש דברים שהוא רוצה ואין לו ואז תוכלי לקנות או לצייד אותו בסכום כסף שיקנה לעצמו. ושוב המון מזל טוב לגבורות.

דיאנה1

New member
כמה רעיונות:

גם אבא שלי אוהב מוסיקה קלסית, וליומולדת 60 קניתי לו רמקולים רצפתיים איכותיים למערכת סטראו שלו, שיוכל לשמוע את הקונצרטים שלו בפול ווליום באיכות טובה (העיקר שינמיך כשאני באה לבקר
) וזו היתה מתנה מאד מוצלחת. הוא גם אוהב לבנות ולתקן דברים, אז שנה אחת קניתי לו לדרמן (מין אולר משוכלל שהוא בעצם תיבת כלי עבודה ניידת) ושנה אחרת משהו דומה עם כלי עבודה עדינים יותר לעבודות חשמל ואלקטרוניקה. מתנה שחשבתי שתהיה מאד מוצלחת היתה מנוי לנשיונל ג´אוגרפיק בעברית, אבל הוא קצת התאכזב מהעיתון הזה וטען שהרמה שלו לא מספיק גבוהה. משהו שקשור לנכד - אם הוא עובד במשרד, אולי סט משרדי יפה של כלי לעטים, מכתבים, ומסגרת לתמונה מאותה סדרה עם תמונה של הנכד.

רעיונות משלנו

אצלנו בד"כ קונים ספרים ותמיד מי שמקבל שמח מאוד. דיסקים כבר המליצו. אם אביך שותה שתיה חריפה - אז אולי סט כוסות מיוחדות למשל. מנוי לאינטרנט?? אם הוא גולש,אז נהדר, ואם ולא - אז הגיע הזמן. וכמובן - המון מזלטוב

רותי ע

New member
תודה על הברכות וההמלצות ושאלה נוספת

יש המלצות על ספר ספציפי? רצוי ספרות ישראלית. ומישהו מכיר ספר שעוסק בחווית הסבאות? חיפשתי ולא מצאתי.. רק הורות..

דיאנה1

New member
../images/Emo45.gif איזה ספר נפלא. וגם "מישהו לרוץ

איתו" של אותו סופר, למרות שהוא יותר על "אחאות" ולא סבאות.

iris and ben

New member
לרותי מס´ רעיונות ל-../images/Emo77.gifות

1) ליום ההולדת האחרון של הבעל הזמנתי לו דיסק מ"שיר במתנה" - הרעיון הוא שכותבים שיר במיוחד לחוגג ע"פ תאורו ותחביביו וע,פ המוסיקה שתבקשי-את יכולה שיכתבו שיר וילחינו אותו בסגנון קלאסי. מומץ מאוד ומרגש מאוד וזה עלה לי 200 ש"ח. 2)דבר נוסף שעשיתי-לקחתי מסגרת שניתן לשים בה מס´ תמונות-ואכן שמתי תמונות מתק´ שונות ותמונות של המשפחה וכן שמתי במקום תמונה אחת ברכה שאני רשמתי והדפסתי-גם זה היה מאוד מרגש 3)את יכולה לקנות לו מנוי לאיזה מזין מענין בנושאים שהוא אוהב 4)תלושי קנייה לסטימצקי+סמנייה יפה 5)תמונה של הנכד בתוך מסגרת יפה 6) לא יודעת אם קיים בארץ אבל כאן ניתן להדפיס על ספלים תמונות-את יכולה לעשות סט כוסות עם תמונות שונות של אביך וכמובן של הנכד מקווה שעזרתי ושיהיה במזל טוב

אורית ג.

New member
הנה מה שאנחנו מכינים כמתנה להורי

בעלי שנולדו שניהם בתאריכים סמוכים בעוד כחודש. שעון קיר (קניתי לוח שעון עשוי עץ בחנות הובי. הילדה ציירה עליו "רקע" ועל זה הדבקנו המון תמונות בכל מיני גדלים ומצבים וגילאים של הילדים (גזרנן רק את דמויותיהם מתוך התמונות. הדבקנו , תקענו מחוגים ומנגנון וכו´ וכו´. בתי הוסיפה גם "שירים" קטנים שהיא המציאה על הזמן שעובר ולא חוזר (היא ממש מוכשרת ...
) לאבא שלך אפשר לחסוך´ את השירים והרמז הדק על הזמן שעובר , כמובן. אצלינו זו הפואנטה כי הם כבר שנה ורבע (כל חייו של בני ) לא ראו את הנכדים (הם עוד כועסים על עניין האין-ברית-מילה) ו... הם פשוט מפסידים. אולי זה יעזור? בכל אופן מכיון שזה יוצא ממש מקסים - החלטתי שגם אמא שלי תקבל ליום הולדת (ויש לה כבר הרבה נכדים גם מאחי - אז זה בטח ישמח אותה) אולי זה יתאים גם לאביך. והמון מזל טוב - גם לגדל הורים זו משימה לא פשוטה

רותי ע

New member
הוא קצת קטן אולי לשעון אבל נעשה

יחד ברכה..עם הקישקושים של עידן.. וחבל שהסבא והסבתא של הילדים שלך מפסידים את המתנה הגדולה מכולן..

חוה 1

New member
"לגנוב" לו תמונות מאז היותו קטן

ולהכין לו מעין סלט תמונות במסגרת מהודרת עם הקדשה מכל הילדים והנכדים. את התמונות כמובן להחזיר לו אחרי שסרקו אותם בתוכנת מחשב.

או זה מצריך הפקה גדולה!

קודם כל מזל טוב לסבא המאושר! עד 120! אני חושבת שמסיבת הפתעה לכבוד האירוע תהיה מתנה נחמדה בתוספת של תלוש שי מסטימצקי ו/או תקליטורים של מוסיקה קלאסית.

לאה_מ

New member
איך יכולתי לשכוח, רותי?!

אנחנו עושים בכל יום הולדת עגול "הפקה" שלנו. ביום ההולדת של אבא שלי, למשל, הכנו לו סרט עם קטעי ראיונות עם כל מיני חברים שלו, כולל חברים מהתיכון ומהצבא שהצלחנו לאתר. אנחנו מצלמים במצלמה ביתית ועורכים באמצעים שלנו, וזה יוצא מרגש ומדליק. ביום ההולדת האחרון של אמא שלי (60) עשינו לה משחק "חפשי את המטמון". מצאנו 7 תחנות שקשורות לחיים שלה (הבית שבו נולדה, בית הספר היסודי שלה, הקן של התנועה, הדירה שבה גרה עם אבא שלי כשהתחתנו, וכו´), הכנו כתבי חידה שמפנים לכל אחת מהתחנות. כל פעם נתנו לה כתב חידה אחד, וכשהיא הצליחה לפתור אותו, נסענו לתחנה הרלוונטית. בכל תחנה הכנו לה מתנה סמלית שקשורה למקום (תמונה ישנה מהתקופה, מכתב שמצאנו, וכו´). הכנו גם רמזים שיעזרו לה לפתור את כתבי החידה. לא את כולם היא הצטרכה. עשינו את המשחק ביום שישי בבוקר, כאשר השתתפו אמא שלי, אבא שלי, שני האחים שלי ואחותי, סבא וסבתא שלי, ואנחנו (אני, בן זוגי והילדים). אחת התחנות היתה מעגן הקישון, ומשם הפלגנו ביאכטה לעכו (חוויה כיפית ביותר) ואכלנו באורי בורי. כל הסיפור לקח יום שלם, אבל היה מדהים ומרגש וגם חוויה משפחתית מגבשת. צילמנו הכל בוידאו וסטילס, ואחר כך הכנו לה סרט ואלבום של הארוע. מומלץ בחום רב לכולם! זה אמנם דורש הרבה השקעה, אבל הכיף אדיר, והחוויה לא תשכח.

למעלה