השתקפות החיים בקולנוע ובספרות

שלום לכולם .. יש לי שאלה מסקרנת

היי, .. ראית במוצאי שבת סרט בערץ 2 על שני אמהות אשר כל אחת גדלה את בנם עד גיל 3-4 .. או יותר . אז התברר ע"י בדיקת דם של אחת מהנשים ששני התינקות החלפו (שני הנשים היו באותו חדר) הם פשוט נפגשו כמובן אחר ההלם והחליפ תינוקות .. אי לי מושג אם זה היה כזה מהיר .. לא ראיתי עד הסף הסרט.. אבל ממש ממש ממש ממש מעניין אותי מה באמת צריךלעשות במצב כזה ? אשמח לקבל תשובה.

לב אם

New member
../images/Emo32.gif השתקפות החיים בקולנוע ובספרות

השאלה שהועלתה קשורה ולא קשורה לעיסוק הישיר שלנו בפורום בטראומות - אך היא מאד מעניינת. איך החיים והטראומות שבחיים משתקפים בספרות ובקולנוע (כולל טלנובלות כמובן)

0 אור 0

New member
פייטון פלייס ועוד

המון ספרים מבססים את ההתנהגות של אדם על הטראומות שעבר בילדות - הכי בולט זה פייטון פלייס (שראתי ממש מזמן), אבל אפילו השבוע קראתי רומן (ששכחתי את שמו) שבו עיתונאי גורם בכתבה להרוס את חייה של מישהי, ולאחר שהיא נכנסת לחקור את המניעים שלו - בעצם נכנסים לעבר של כל אחד מדמויות המפתח ורואים איך מה שקרה לו בילדות משפיע על איך שהוא היום (ילד מוכה, ילדה שנידו וביישו אותה וכד') גם אם נתעלם מהשטחיות של רומנים, זה בהחלט מאד מדאיג לראות עד כמה טראומה בילדות יכולה לקבוע את כל מהלך החיים של האדם הבוגר. צריך להיות מאד חזקים ולזכור שהפריבילגיה שלנו כבני אדם היא לבחור מי אנו רוצים להיות, ולא לתת לצלקות ישנות להרוס לנו גם את העתיד.

לב אם

New member
מתכון להתנהגות

כמובן שאין, ולכן הנושא מרתק כל כך, ועל פי מה שידוע לי היה יותר מסרט אחד על הנושא. ככל שזכור לי ראיתי סרט על מקרה הרבה יותר כאוב, בו אחת הילדות שהוחלפו נשאה מחלה תורשתית, ורק כאשר חלתה והתחילו בטיפולים, עלו על כך שאין שום התאמה גנטית בינה לבין ההורים. אם אני לא טועה, לקראת המציאה של הילדה האמיתית שלהם, הילדה המוחלפת (שגדלה אצלם) כבר מתה או שגססה .. זה כמובן מקצין את הדילמה - שהיא נוראית. ממבט מבחוץ הפתרון הנכון נראה לי ליצור קשר בין המשפחות, כך שלכל אחד מן הילדים יהיה קשר עם שני זוגות ההורים - אבל כאשר יש הבדל גדול בין המשפחות בתנאים כלכליים, ביחס לילד (למשל אם הילד הביולוגי שלי גדל אצל הורים מכים) וכד' זה מקשה גם על פתרון כזה. מה גם שמן הסתם לכל זוג יש עוד ילדים. אין ספק שאם לי היה קורה דבר כזה הייתי רוצה לשמור על קשר עם שני הילדים - גם עם הביולוגי שלי, וגם עם ילד שגידלתי, הנקתי וחינכתי, למרות שהסתבר שהוא הוחלף. למרות שסימנתי את הדיון הזה כ OFF - אין ספק שלילדים , כמו לכל שאר המשפחה, זהו ארוע טראומטי ממדרגה ראשונה. אובדן של העולם המוכר והמובן.

למעלה