חדר ארונות

יעל י

New member
../images/Emo32.gif חדר ארונות

למי יש חדר ארונות? איך סידרתן אותו? כמה מדפים?כמה תליה? ממה המדפים? איך הנעליים? אני ממש לפני סיום שיפוץ הבית וזה גולת הכותרת ואנחנו מתלבטים לגבי העיצוב והסידור...

ענתש

New member
לי.

חדר ארונות מלבני (ארוך וצר יחסית) שהבעיה שלנו איתו היתה שהוא מאד קטן. הלכנו לנגר שעשה לנו שני ארונות זהים, בלי דלתות שנראים ככה (צירפתי תמונה שציירתי בדקה, אז היא קצת עקומה. הסגול זה מגירות, האפור מדפים, האדום תליה) והעמדנו כל אחד מהם צמוד לקיר, אחד מול השני. אחד הוא שלי והשני של הבעל. אצל הבעל השארתי את התליה לחולצות מגוהצות. אצלי החלפתי הכל במדפים, אין תליה. על הקיר האחורי, הקצר יחסית, שמתי שני מדפי רלצו גבוהים מאד מאד (לאחסון דברים כמו שמיכת פוך, ציוד המילואים של הבעל וכאלו) ומוט תליה אחד בגובה הראש שלי, סוף סוף יש לי ים מקום לתליה ואפשר לתות גם שמלות ארוכות בלי שיתקמטו.

אני שמתי בו ארון סגור רגיל

ועוד ארון נעליים, ועוד שולחן ומראה לאיפור.... אני לא אדם שיקפיד על נקיון בארון פתוח- בטח הכל היה מתמלא אבק.

טיפים לסידור חדר ארונות

1. להפריד בין הקיר של התליה לקיר של המדפים. לתליה צריך עומק של 60 ס"מ לפחות. למדפים מספיק עומק של 40 ס"מ (ואפילו 30), וכך לא צריך לשים את הדברים על המדפים בשתי שורות. זה נכון בעיקר בחדר שהוא צר. 2. תליה של חולצות ומכנסיים אפשר לעשות בשתי קומות, וכך הכפלת את מקומות התליה שלך. 3. צריך גם מקום לתליה ארוכה (חצאיות, שמלות, מעילים). 4. לענין ה"כמה" - תמדדי מטר רץ של מדפים שיש לך היום, תמדדי מטר רץ של תליה שיש לך היום (תבדקי כמה ממנה קצרה וכמה ארוכה), וכך תדעי כמה את צריכה (זה נורא משתנה ממשפחה למשפחה). 5. בכל מקרה לעשות מדפים עד התקרה (גם מעל התליה), תמיד יש מה לשים למעלה (בגדים שקטנים על הילדים וממתינים לילד הבא, למשל). 6. מנורת נאון הכי מתאימה לחדר ארונות כי היא צמודה לתקרה. כך פוחת הסיכוי לקבל מכה בראש כשאת מטפסת להוציא שמיכת פוך מהמדף העליון. 7. ובאותו הקשר - לא להתקמצן על האור, זה נורא חשוב. 8. לדאוג שדלת חדר הארונות תיסגר היטב ותהיה אטומה - ייכנס פחות אבק. 9. נעליים - מחוץ לחדר הארונות, אחרת אין לך סיכוי להתגבר על הריח. אני ממליצה על ארונות הנעליים מפלסטיק של איקאה - צמודים לקיר, תופסים מעט מאד שטח רצפה ובחלל של החדר (עומקם 17 ס"מ בלבד), ומכילים המון המון. 10. לא לשכוח מגירות או סלסלות על מסילות - לגרביים, לבנים, צעיפים, גופיות ושאר פריטים קטנים.

dorlim

New member
בעלי בנה את שלנו ממש לאחרונה ../images/Emo9.gif

החדר מסודר בצורת "ר" כאשר יש צד אחד ארוך יותר וצד אחד קצר יותר - על הקצר הכל תליה בגובה שמספיק גם לשמלות ארוכות ומעל 2 מדפים ארוכים לאחסון עונתי. בצד הארוך - בעלי בנה כוורת מלמטה עד למעלה כשהמדף הראשון בערך בגובה של 50 ס"מ מהרצפה, ולמטה מתוכננות שתי מגירות עמוקות לשמיכות וכאלה. אין מגירות, בתכנון המקורי של בעלי סלסלות קש אבל ויתרנו עליהן כיוון שאנחנו מתכוונים לקנות חדר שינה שיכלול גם קומודה ובה נאחסן את הגרבים ותחתונים. החדר בנוי מעץ מלמין - קנינו פלטה שנחתכה בעבורנו לפי התכנון של בעלי. סה"כ יצא הרבה יותר זול והרבה יותר ממצה מכל הצעות המחיר שקיבלנו ואני ממש גאה בבעלי

נונינקה

New member
אנחנו בנינו ארון קיר ענק במידות

מיוחדות בחדר השינה, באמצעות נגר, לפני כחודש. במצד אחד שלו יש מדפים מלמעלה ועד למטה, כשמלעלה הם רחבים יותר למגבות ולמצעים. באמצע יש תלייה עליוננה לכל מה שלא נחוץ כרגע (כמו מעילים)ומתחתיה מדף רחב ושמונה מגירות 4 בכל צד. בצד השמאלי יש מדפים רחבים למעלה ותלייה נמוכה. חסמנו לצורך זה קיר עם חלון קטן שאף פעם כמעט לא היה פתוח (כי השמש הייתה חזקה מדי מכיוונו) וכך ניצלנו את השטח. אם תרצי את השרטוט או המידות, את מוזמנת.

יעל י

New member
תודה כל העצות

עדיין אין החלטה סופית החודר ארונות צר וארוך בחלק הצר נראה לי שנלך באמת על תלייה מעבר לכך הכל פתוח עדיין

חושחושה

New member
איזה כייף! חדר ארונות נראה לי כמו

פנטזיה! כל אחד והפנטזיה שלו כמובן......

למעלה