חזרתי ממסע פולין

yaakii

New member
../images/Emo32.gif חזרתי ממסע פולין ../images/Emo160.gif

הייתה חויה גדושה ומדהימה. המסע היה 8 ימים. התחלנו בטיסה ביום ראשון ב23:00 וחזרנו אתמול ב 7:00 לארץ. מעט פירוט על מה שעברתי: יום שני: 1. סיור בתי-כנסת בקראקוב 2. ביקור ביער זבילטובסקה גורה בו הוצאו להורג המוני אנשים, חלק גדול מהם ילדים. עשינו שם מעין טקס לזכר הילדים. 3. ביקור במספר עיירות יהודיות לשעבר. יום שלישי: 1. נסיעה ללובלין. ביקור בישיבת חכמי לובלין. 2. מחנה הריכוז מיידאנק. 3.ביקור במספר עיירות יהודיות לשעבר. יום רביעי: 1. ביקור במספר עיירות יהודיות לשעבר. 2. מחנה ההשמדה טרבלינקה 3. וארשה. בית-הקברות שם ועוד. יום חמישי: 1. לודג'. בית-הקברות שם. 2. ביקור במספר עיירות יהודיות לשעבר. (כמו-כן קברים של גדולי ישראל). יום שישי: 1. נסיעה למחנה ההשמדהחלמנו. 2. יער ויגודה. יער בו הוצאו להורג יהודים, חלקם בצורה כימית אכזרית בצורה לא נתפשת. שבת: 1. סיור באזור גטו לודג'. ראשון: 1. מחנה ההשמדה אושוויץ 1, מחנה ההשמדה אושוויץ 2 (ביקרנאו). 2. נסיעה לקרקוב לסגירת מעגל וסיור קברים שם. חזרה הביתה. למדתי על השואה באופן שאי-אפשר ללמוד ללא ביקור במחנות. שמעתי סיפורים, שרתי שירים, ראיתי מראות מזעזעים. יגון תקף אותי לא פעם, אך אין ספק שקיבלתי כוחות נפש מהמסע. אני שמח שהפורום עדיין פעיל..
חייבים להחיות אותו ולהחזירו לקדמותו.

yaakii

New member
2. מספר מהאבנים המוצבות בטרבלינקה

כל אבן, לזכר קהילה יהודית.

yaakii

New member
3. אנדרטה לזכר יאנוש קורצ'ק

בבית-העלמין בוארשה.

yaakii

New member
אם רוצים תמונות ממקומות מסויימים-אשמח לשים.

רק תבקשו...

yaakii

New member
יש גם יש.

יש לי תמונות מתאי הגזים, תמונות מהקרימטוריום (מקום שרפת הגופות), בורות השמדה ועוד.. אשים תמונות בשמחה כשאהיה בבית.

טעות, אלו אכן מקלחות , אך לא גזים

תאי הגזים הם בהמשך . מי שהיה נשלח לחיים היה נכנס למקלחות הללו (שאין להן גם פתחי יציאה נוחים לשליפת גופות , וכן הצינורות הללו לא יכולים להעביר את גז הציקלון בי (שבא בכגבישים ופשוט נזרק לתוך החדר). חדרי הגאזים הם בצידו השני של המבנה , יש זוג חדרים ומהצד השני, החוצה, דלתות הפלדה עם חור ההצצה לנאצים).

yaakii

New member
ווי, נכון..! איזו בורות הפגנתי.!

התלבלבתי. תודה על התיקון.

yaakii

New member
2. בור ביער ויגודה שנמצאובו שרידים

של סיד ספוג בDNA. כאן היו ממיתים יהודים ע"י כילויים בחומצה שפשוט ממיסה את הגוף. אכזרי למדי.

באופן כללי היה לנו מסלולים

טיפה שונים משלכם אבל אני בטוח שעוצמת החוויה ומה שהמסע נותן לך , לא שונה בין מסלול למסלול. אבל זה רק אני או שלא מרגישים שם בחו"ל ? לפחות לא בהתחלה .. אני רק אחרי איזה יום וחצי קלטתי שאני בחו"ל.. בטח בגלל ההכנה הארוכה לפני היציאה.

yaakii

New member
כמוך-כמוני..

בנסיעה בהסעה שאירגנו לנו מנתב"ג לכותל המערבי אמרתי במילים האלו לחבריי: "אני לא מרגיש שהייתי בפולין לפני שעות ספורות". וכשאני חושב על זה, כשהייתי שם גם לא הרגשתי את זה. אולי רק בשבת כשהסתובבנו מעט ברחובות ראשיים וראינו חנויות, אוטובוסים וכו' אז קיבלתי מאוירת המקום. לא יותר. לנו לא הייתה הכנה. מלבד ביקור של יום אחד ב"שם עולם" אם אתה מכיר. בית-הספר הודיע לנו על זה שיהיה מסע (לא כל שנה יש) ועל התאריך שלו רק חודש וחצי לפני. לפעמים הכנה מוגזמת עלולה להוריד מערך החוויה, כך אמר לנו המדריך בשיחת ההכרות שהייתה לנו בארץ. היה לנו אחלה מדריך. אורי פגל שמו. הוא ידע לוחמר בפולנית איזה משפט שהמשמעות שלו היא משהו כמו: אל תסתפק בקשר לספקנות כי..." שאין לו משמעות נשגבה באמתף אבל בפולנית זה נשמע שיא המצחיק.

ד.א הזכרת את ישיבת חכמי לובלין

זה היה אחד הרגעים הכי מרגשים במסע שלנו. אנחנו הגענו לבית המלון ביום שישי בשעה 4 בערך, התארגנו במלון ונסענו לעשות קבלת שבת בבית כנסת בישיבה . נאמר לנו שאנו הראשונים מאז שתלמדי הישיבה והיהודים מהאזור נלקחו-שמקימים קבלת שבת במבנה שהיה מכובד בפולין (ועוד כשרואים את כל התמונות במסדרון וכו') . עוד אין שם ספר תורה בארון , אבל הכל מרוהט כבר ומאוד מרשים . בקיצור , לקבוצה חילונית שכמונו ששרים "מלאכי השלום" ושאר תפילות ומזמורים של שבת , זה היה אחד הרגעים הכי יפים במסע ..

yaakii

New member
אכן ארוע מרגש.

לצערי אנחנו היינו בישיבה למשהו כמו עשרים דקות במהלכן התפללנו תפילת מנחה ולמדנו מעט גמרא מדף שצילמו מראש. זה היה לימוד עם טקסיות, בגלל שתוכנית ``הדף היומי`` (=מדי יום ישנו דף גמרא מסויים אותו לומדים בכל העולם. כך מתקדמים ופעם ב-7 שנים מסיימים את כל ששת סדרי הגמרא) מקורו מהישיבה. חבל שמקום כה יפה- ריק..

tamaguchi girl

New member
../images/Emo45.gif גם אצלי זה היה ככה :ם

גם העובדה שהיינו 2 משלחות מבתי ספר בחולון וגם דיברנו בינינו רק בעברית תרמה לחוסר תחושת חו"ל, לפחות בהתחלה..

למעלה