חשוב, אני זקוקה לעזרתכן!

דניאL

New member
../images/Emo32.gif חשוב, אני זקוקה לעזרתכן!../images/Emo3.gif

אני מנסה לעלות במשקל ולא מצליחה! תמיד הייתי רזה, וכשהייתי בהריון אפילו לא ראו עליי עד חודש שביעי. אחרי הלידה ירדתי מאוד במשקל ואח"כ הצלחתי לעלות קצת. אבל עכשיו ירדתי שוב ואני לא מצליחה לעלות בחזרה. אין לי תיאבון רב הזמן ואני מאוד פעילה עם שירה ובכלל ולכן מוציאה הרבה אנרגיה. כשאני כבר אוכלת, אני נסתמת ישר ולא מצליחה לאכול יותר מארוחה אחת או שתיים קטנות וזהו. איך מגבירים תאבון? יש לכן מושג? אני בגובה 170 ושוקלת כרגע 52 ק"ג. אני לא אוהבת איך שאני נראית מלבד הרזון אני גם חיוורת וחלשלושה.

טאש

New member
הי דניאל

את בסך הכל צריכה להוסיף 5-8 ק"ג. אני במקומך הייתי פונה לדיאטנית. אם את מרגישה חלשלושה - תבדקי את רמת ההמוגלובין שלך. אולי את צריכה כדורי ברזל שוב. בהצלחה

עמית@

New member
קודם כל לבדוק באמת ברזל וB12

גם אני ירדתי די הרבה מאז הלידה ומצבי לא רחוק משלך (אני רק יותר גבוהה
) תאכלי הרבה שקדים ואגוזים- גם ברזל וגם אנרגיה וגם סתם טעים. טחינה- שקדיה (ממרח שקדים שטעים להוסיף ליוגורט או לסלט פירות) אולי כדאי להתייעץ עם תזונאית?

dafgol

New member
אני יותר מאשמח לתת לך כמה ק"ג ../images/Emo77.gif

אבל מכיוון שזה לא מעשי....לצערי.....שווה לבקש הפנייה מהרופא לדיאטנית.

דניאL

New member
תודה אתן מקסימות, הייתי מעדיפה

להימנע מללכת לדיאטנית וכל הפרוצדורה הזאת, בדיקת המוגלובין אני בטוח חייבת לעשות כי תמיד הברזל נמוך אצלי, אבל אם יש לכן עצות שימושיות נוספות, אשמח! ושוב תודה,

ענתש

New member
דניאל ../images/Emo26.gif חשוב שתקראי:

לכי לרופא ותבקשי לעשות בדיקות של בלוטת התריס ! ההורמונים בהריון ובהנקה (לא זוכרת אם את מניקה) משפיעים על בלוטת התריס ויכולים להוציא אותה מאיזון... זה עלול לגרום ל"התקפים" של הרזיה קיצונית או השמנה קיצונית (תלוי איזה מהשניים "נפל" עלייך) מלווים בעייפות גדולה. יש תרופות שיכולות לאזן את זה וחבל לסחוב כזו בעיה, אם זו הבעיה. ולגבי האכילה - את חייבת אם ככה פשוט ללמוד לנשנש. תאכלי כל הזמן ודברים קטנים - קחי איתך חטיפים (יש חטיפי אנרגיה של ספורטאים עתירי קלוריות שאפשר לקנות בסופרפארם), שוקולד (עתיר בשומן) דברים שכיף לאכול ומכיךלים הרבה קלוריות. את יכולה גם לשתות משקאות אנרגיה (כגון איזוסטאר)... בהצלחה (הלוואי עליי כאלו בעיות).

שוגי13

New member
לי נוצרה בעיה בבלוטת התריס אחרי

ההריון, ובהחלט מסכימה עם ענת לגשת ולהיבדק. גם אני ירדתי המון במשקל בגלל ההנקה, אבל מה שהדליק אצלי נורה אדומה בעניין היה צוואר טיפה נפוח ובצקתי (אני מודעת לבעיה כי לאמא שלי הוציאו את הבלוטה בעקבות המון בעיות מהן סבלה) ובאמת קיבלתי טיפול תרופתי שהחזיר את הבלוטה לתפקוד נורמאלי. המלצה שלי- תגשי לרופא המשפחה והוא יפנה אותך לבדיקת ההורמון TSH או יתן לך עצה או טיפול אחרים.

26יפעת

New member
דיאטנית

אני ממליצה על ייעוץ של מומחה שיבדוק יחד איתך מה את אוכלת ומה אפשר לשנות ולהוסיף, בדר"כ יש ייעוץ של קופ"ח בהשתתפות די סימלית. חוץ מזה בפורום הורים לפגים היה לא מזמן דיון על מה אפשר להוסיף לפגפגים, אולי תכנסי ותבדקי אם משהו רלוונטי לגדולים (לצערי אני לא יודעת לעשות קישורים כמו שצריך)

tonti

New member
../images/Emo10.gifאוף. גם אני.

אני שונאת מה שאני רואה במראה. אז אני פשוט לא מסתכלת. זה מה שיש לי להציע לך כרגע. ולעידוד אספר לך שאני קצת יותר גבוהה ממך ושוקלת פחות (הרבה פחות). ואין לי כח לדבר על זה. זה מדכא מדי. (ואת יודעת מה הכי מעצבן? שאנשים חושבים שאת סתם מתבכיינת. כמו אלה שקיבלו "רק" 95 במחבחן. לא מבינים שזה קשה בדיוק כמו להיות שמנה מדי).

אני חברה בפורום שכן..

אבל ראיתי את ההודעה הזאת ואני מגיבה. בזמנים טובים אני שוקלת 48 קילו (גובה 170) אני אוכלת המון והמון דברים משמינים ולא משמינה (ככה זה היה מאז הילדות). בהריון הראשון (עופרי נולד לפני שנה וחמישה חודשים) העליתי 20 קילו והגעתי ל 69 קילו בשבוע 35, ואז עופרי נולד פג.. (אחרי כל המשקל הזה) מציינת כי זאת הייתה תקופה נפלאה, ההריון, סופסופ קניתי בגדים בלי הפסקה עם אושר שיש קצת "בשר", כמובן שהתפללתי שישאר עלי משהו וכמובן שלא נשאר עלי כלום... ואחרי חצי שנה (הנקתי עד גיל 8 חודשים) חזרתי למשקל הקודם. כרגע אני בשבוע 35, ושוב שוקלת כ 70 קילו.. אולי הפעם ישאר משהו על העצמות. ולכל אלו שחושבות שזה בעיות של "עשירים" או של "פינוק" זה לא!!! זה מאוד מתסכל, ולא במיוחד נשי. כל היום וכל יום יש הערות על "את צריכה להשמין, מה זה את לא אוכלת?" או ליחשושים על אנורקסיה, או שאת הולכת לקנות בגדים והכל יושב עליך כמו שק.. ויש בגדים שלחלוטין לא באים בחשבון (אצלי חצאיות מעל הברך, כי אחרי שהחצאית נגמרת מתחילים שני מקלות שנגמרים בנעלים מידה 40...) בקיצור בהחלט מבינה אותך, ולאחר שעשיתי בעבר את כל הבדיקות, אז תשובת הרופאים הייתה "מבנה גוף כזה.. תגידי תודה...) אמא של עופרי

דניאL

New member
מסכימה עם טונטי ואמא של עופרי -

ממש לא צרות של עשירים ! אני אומנם לא עד כדי כך רזה שאנשים יחשדו באנורקסיה, אבל מי שמכיר אותי שם לב שעכשיו אני כבר קצת רזה מידיי. ומי שמציץ קצת יותר עמוק עליי, רואה שאני ממש חיוורת רב הזמן והתזונה שלי ממש לא מאוזנת! אני גם לא אוכלת בשר סתם כי קשה לעכל את זה וכאלו...

מבינה אותך מאוד

גם אני פעם היית במצבך. אני 167 ס"מ והתגייסתי לצה"ל 48 ק"ג. לא הייתי אנורקסית, מעולם לא הקאתי - אבל אוכל אף פעם לא היה משהו מעניין עבורי. תנשנשי פירות יבשים, גם בריא וגם עם הרבה קלוריות, תשתי מיצים, פופקורן, בייגלה, ביסלי (אצלי זה עבד). תאכלי צ'יפס, ג'חנון, מלוואח. היום אני 54 ק"ג ומאוד מרוצה. בהצלחה

ב ה י ר

New member
גם אני לא!

הבגדים היום בנויים לאנורקסיות כמה שיותר רזה יותר יפה. אני הייתי בכיף מתחלפת איתכן

למעלה