טעם מתכתי בפה

../images/Emo32.gif טעם מתכתי בפה

אומנם לא קשור לילדי אבל חשבתי אולי לנסות לשאול פה. לאחרונה (כבור שבוע +) יש לי טעם מתכתי בפה. ניסתי לגגל קצת את הנושא , ואם הבנתי נכון אז יש לתופעה כזו קשר לבין עודף ויטמין D, (בהחלט יתכן שלא הבנתי נכון כי יש שם עוד כמה מושגים"מקצועיים" שלא כ"כ הבנתי) האם מישהו מכיר את התופעה? ואם הבנתי נכון, מה צריך לעשות? בנוסף בתקופה האחרונה אני מאוד עייפה (אבל אני לא יודעת האם זה קשור או זה כבר כן קשור לילד
) תודה מראש על התייחסות

טעם מתכתי בפה- יכולות להיות סיבות שונות

שלום לך, יכולות להיות כמה סיבות לטעם הזה- תרופות שלך שלקחת או נמצאות בשימוש אצלך, סתימות ישנות שמתפוררות, מצב המעי, אוכלוסיית חיידקי מעי בעייתית, עודף של חשיפה סביבתית לרעלים, או דרך מזון מרוסס (לרוב ירקות ופירות), מחסור באבץ ואנטיאוקסידנטים, שתיית משקאות מפחיות אלומיניום, ועודף של ויטמין D יכול להיות רק אם לקחת אותו. גם שתיית משקאות עם אספרטיים, הממתיק המלאכותי הנפוץ בקולה ספרייט ודומיהם, יכול לגרום לכך כי אספרטיים יכול להיקשר למתכות. יכול להיות גם חשיפה למתכות ורעלים במקום העבודה שלך - דרך צבע, ריסוס או שיפוצים. אבל מאד סביר שהבעייה קשורה לשיניים ולתזונה. עומס רעלים גורם לעייפות. כדאי מאד לחפש את הגורם או הגורמים, לטפל ולא להזניח.

תודה ../images/Emo20.gif תלמה על התשובה המפורטת

מכיוון שתרופות אני לא לוקחת, למרפאת שיניים אגש בשבוע הבא ובינתיים אני "אגנוב" אבץ ופרוביוטיקה מהנסיך, שיהיה להזיק זה לא יכול במינונים קטנים נכון?

שכחתי את האופציה של קנדידה בפה ובמעי

היי, אבץ ופרוביוטיקה זה תמיד טוב. כדאי גם אנטי אוקסידנטים. שכחתי להזכיר אופציה של קנדידה במעי ו\או בפה שגורמת לריח רע וטעם מתכתי בפה. גם דלקת חניכיים, יכולה ליצור את הריח ו\או הטעם הזה. אגב דלקת חניכיים, מעידה על מחסור בקואנזים Q10 וכדאי לתסף. לגבי קנדידה: בדיקה ביתית הכי פשוטה לקנדידה בפה - לירוק 2-3 יריקות לתוך כוס מלאה מים. סליחה על התיאור, אך אם יש קנדידה, הרוק יוצר מין שרוך או חוט כזו לתוך הכוס ואיננו מתמוסס "סתם". אם יש שרוך אחד כזה, או יותר, אז זו קנדידה וחשוב לטפל בה אצלו ואצל הילד, כי היא מדבקת ועוברת במשפחה. גם בפיברומיאלגיה למשל, יש תשישות ובעיות קנדידה, בגלל מערכת החיסון הפגועה. כך שתשישות יכולה ללוות עוד תהליכים, אך מוכרת מאד עם חשיפה לטוקסינים. אגב, גם טוקסינים של הקנדידה יכולים להחמיר סימפטומים.

למעלה