יעוץ בעניני טרמפים (ארוך)

../images/Emo32.gif יעוץ בעניני טרמפים (ארוך)

העבודה שלי מרוחקת ממקום המגורים ב20-35 דקות ברכב לעומת כ-45 דקות באוטובוס + 10 דקות הליכה מהתחנה. בבוקר יש לי טרמפ קבוע עם מישהו מהעבודה שקיבל לשם כך מטעם העבודה רכב גדול. הוא איש עם סבלנות של ברזל, אוסף 8 אנשים במקומות שונים בעיר ולעיתים מחכה לכל אחד מהם 2-3 דקות ותעשו לבד את החשבון. בחזור מהעבודה רוני בא לקחת אותי. יש לי 2 בנות מהעבודה שיוצאות בשעה שלי וזה נהיה ריטואל קבוע שאנחנו לוקחים אותן טרמפ. בתחילה הן שאלו אותי אם זה מפריע לנו וכמובן שאמרתי שלא, אח"כ הן הציעו תשלום וסרבתי מתוך נימוס. (כנראה שלא רציתי שתרגשנה נוח מדי לבוא כל יום..) היום הן רק שואלות אם אנחנו נוסעים הביתה ואם מותר להצטרף. באחת הפעמים הן ישבו שתיהן מאחורה ודיברו בטלפון בקול . יצא שרוני ואני, שיום שלם לא בילינו יחד, לא יכולנו להחליף מילה. רוני כעס ואיים בפני להפסיק עם ההסעה . אזרתי אומץ ובקשתי מהן שלא לדבר בטלפון באוטו. השבוע אחת מהן לא היתה מוכנה בזמן ונסתה לסיים כמה דברים לפני היציאה. מצאתי את עצי מתעכבת איתה כדי שרוני לא יראה שאני כבר באוטו ואנחנו יושבים וממתינים לה. אבל בפנים רתחתי. לאחר הנסיעה הזו רוני הודיע לי רשמית שהוא מעונין לבלות את הנסיעה הזו עם אשתו בלבד ולדבר איתה בלי לחשוש שישמעו מה שיאמר או לחכות דקה מיותרת לחברות העבודה שלי שכן אין הוא משמש כהסעה. והוא צודק! רק מה, איך אפשר לאמר להן כרגע שזהו זה? שמעתה והלאה תנסנה לדאוג לטרמפ אחר או לאוטובוס? אני מתלבטת ואיני מצליחה אפילו לרמוז להן. קיבלתי אורכה של שבוע מרוני אבל אין לי פיתרון. מה עושים?

מאז

New member
לדעתי תגידי בגלוי

תגידי להם את מה שרוני אומר, שיש לכם מעט מאוד זמן ביחד לבד, ולכן הוא רוצה לנסוע איתך לבד. אולי אפשר להוסיף גם איזה שקר לבן שיש לכם גם סידורים בדרך (והכי טוב אם בפועל תבצעו סידורים וזה בכלל לא יהיה שקר)

משוש30

New member
לא יודעת...לי די ברור שהייתי ממשיכה

לתת להן טרמפ אבל זה מסוג הדברים שלא מפריעים לא לי ולא לבעלי (לפני הילד תמיד עצרנו לטרמפיסטים. מכיוון שזה לא המצב אצלכם ולבעלך זה ממש מפריע לא נראה לי שיש לך ברירה אלא להגיד להן שבעלך רוצה את הזמן הזה לשניכם ושאין לכם זמן איכות ביחד בכלל (אתם או בעבודה או בבית עם הילדה) ואת נורא מצטערת. בכל מקרה אין דרך קלה לצאת מזה זה לא נעים

lulyK

New member
גם להגיד את זה וגם להשאר איתן

בקשר טוב? לא נראה לי שאפשר. אפשר להמציא איזה סיפור שיוציא אותך מזה. אפשר להגיד לרוני שאת בעצמך מוותרת על הטרמפ שלו (אני מבינה שממילא אם לא תצליחי להגיד להן משהו, הוא מפסיק לבוא לקחת אותך). אפשר לשכנע את רוני שזה לא סוף העולם. קשה, נכון, אבל תחשבי כמה אתם עוזרים להן כשאתם נותנים להן את הטרמפ הזה.

זה לא ככה-

גם לי די נמאס לחפות עליהן ולשמור דברים בבטן כי אני לא רוצה שישמעו אותם. בתחילה חשבתי שאני מציגה את רוני כאיש רע וזה כל כך לא נכון! הוא יעצור בשמחה לטרמפים קצרים אבל נסיעה כזו שהיא זמן איכות לשנינו בלבד בלי ששירי תזמר ברקע , אין לנו הרבה. מצאתי את עצמי מתלבטת המון כיון שזה נשמע אכזרי, אבל מקום העבודה שלי עובר בשבוע הבא למקום שהתחנה נמצאת מתחתיו, אז 10 דקות ההליכה כבר נחסכו. ומלבד זאת, תארנה לעצמכן לדוגמא מצב השבוע שהייתי צריכה להוציא תוצאות בדיקה בקופ"ח ורציתי לעצור בדרך. מפני כבוד הטרמפיסטיות וסתם מפני שלא היה לי נוח לעכב אותן באוטו לבד עם רוני, עשינו סיבוב, הורדנו אותן בבית וחזרנו. אני יודעת שהן מוכירות ומעריכות ואני יודעת כמה זה שונה להסחב באוטובוס או בטרמפ, ואין לי בעיה מדי פעם. אבל לא באופן קבוע! ולא, אני לא מתכוונת לשקר או להמציא סידורים שאין לי ובטח שלא להסתכסך אתן. מה עדיף? שאסתובב עם בטן מלאה על מי שמעכבת אותנו 10 דקות (באיזו זכות?) כי היא לא גמרה לעבוד? אני הרי לא מקבלת פרוטה על ההסעה , וגם אין לי ענין לקבל.

lulyK

New member
אז נשאר לנקוט רק בגישה הישירה,

ולקוות שהן יבינו

swann

New member
מה דעתך על יום כן יום לא?

פשרה טובה לשני הצדדים. חוצמזה זה ירגיל את הטרמפיסטיות למצוא דרכים אחרות לנסוע במקרה ולא תוכלי לקחת אותן יותר, או כל מקרה אחר (סידורים). את עדיין עושה מעשה טוב, ורוני מקבל אותך נטו יותר מבעבר... אפשר בהדרגה להפסיק את הטרמפים בכלל אבל זה לא נראה לי יפה.

מאז

New member
אז יש אולי אפשרות ביניים

וזה לחזור למצב שבו את אכן נותנת טרמפ, אבל רק אם זה מסתדר. כלומר- אם הבחורה מתעכבת - אז נוסעים בלעדיה. אם יש לך סידורים לעשות בדרך - מעדכנים אותן לפני, והן צריכות להחליט אם הן עדיין מוכנות להצטרף. אם הן מדברות בפלאפון בקול - מבקשים מהן באסרטיביות להפסיק. ואת כל זה אפשר להציג באמת בנחמדות, והסביר להן שאת מבינה את חשיבות הטרמפ ולכן את רוצה להמשיך לקחת אותן, אבל לא בכל מחיר. השאלה אם רוני יאשר את זה....

רוני הבוס ../images/Emo47.gif

מצחיק אותי לחשוב לפי התגובות שלכן שהוא הקובע היחיד מה יקרה. נכון, אלו לא חברות שלו אלא שלי, ויש לי בהחלט מילה בענין. אף פעם לא דובר למשל, כמו שהציעה לוליק , שהוא לא יבוא יותר אם הן תצטרפנה.. המסור שלי בא לפעמים כשיש לו יום חופשי מהבית לקחת אותי מהעבודה רק כדי שלא אסחב. כך שאין לי שום תלונות ולא מדובר בבוס קשוח אלא במישהו שאוהב את אשתו ולא כל כך את עמיתותיה לעבודה (ישנן סיבות נכונות וישנן שלא כל כך) . זהו. סליחה אם הצטייר אחרת.

lulyK

New member
הגבתי למה ../images/Emo13.gif

(לגבי הארכה שהוא נתן לך - להודיע להן תוך שבוע. מה קורה אם לא תודיעי להן תוך שבוע? הנחתי שהוא יפסיק לבוא.... טעיתי. סליחה). אני מבינה אתכם, זה נשמע מבאס לאללה, אבל כנראה שאין דרך נעימה לצאת מזה.

חושחושה

New member
בוקר טוב מאיה! מנסיון שלי אין כמו

האמת, פשוט לומר להן שזה הזמן היחיד שיש לך ולרוני בלי הפטפטת מאחור (אפשר להשתגע מהילדים באוטו) ושאת נורא מתנצלת אבל רוני רוצה אותך לבד באוטו וזהו! אולי יכעסו קצת, אבל בסוף יבינו, ואת לפחות לא תהיי עם בטן מלאה, תאמיני לי זה הכי חשוב! וחוץ מזה לא תמיד אפשר להיות הכי נחמדה בעולם ולרצות את כולם, נכון?

Arfilit

New member
קודם כל -

בימים בהם יש לכם סידורים - תודיעי שיש לכם סידורים ואתם לא נוסעים ישר הביתה - ובזה תפטרי עצמך מזה. בימים בהן אחת מהן מתעכבת - תגידי לה בנימוס אסרטיבי שאת לא יכולה להמתין משום שרוני מחכה לך ומשום ש... (כל סיבה שרלוונטית מבחינתך) - ופשוט באמת תלכי בזמן. לשאר הפעמים - אם את לא רוצה לשקר, ואת לא רוצה להמשיך - אז נשאר להגיד את האמת. תשתדלי הכי בנימוס והכי בעדינות, אבל קחי בחשבון שהן עלולות להיפגע. ורק הערה קטנה - אני לא מבינה את המשפט האחרון שלך - "הרי אני לא מקבלת פרוטה על ההסעה" - זה נשמע שאת כועסת על זה - אבל מצד שני את אומרת שאין לך ענין בזה ואת גם מציינת שאין לך ענין לקבל. למרות זאת - נשמעת תרעומת כלשהי בהערה הזו.

רות י

New member
אם היא היתה מקבלת תשלום, אז היתה

לה מחויבות, כזו או אחרת, להסיע אותן. אבל כשאין שכר בצד זה, אז היא מרגישה דוג של פראיירית, ככל הנראה.

רות י

New member
נכון. ניסיתי להסביר לך את העניין דר

ך נקודת הראות שלה. הסירוב היה בהתחלה, כשהם עוד לא ידעו שזה יהפך למעיק, מטריד וכיו"ב.

אביטלתל

New member
הוא באמת צודק

אתם לא חברת הסעות תראי, אתם צריכים להחליט מה טוב לכם אם אתם לא רוצים להסיע בכלל אז תגידו שהסידור הזה כבר לא מתאים לכם וזהו רק תזכרי שזה משהו שהולך לשני הכיוונים, אם תצטרכי מהן טובה יום אחד... אפשר גם לחזור למצב של טרמפ וטרמפ אמיתי כלומר, את יוצאת מהעבודה מתי שאת יוצאת אם יכולה ליידע מראש לגבי השעה, מי שמגיע אז שיצטרף אבל לא מחכים ולגבי דיבור בטלפון בקול - זה פשוט חוסר נימוס בסיסי

אמברון

New member
בתור נהגת הסעות מדופלמת

שכבר הצליחה להתנער מטרמפיסטית מאחרת כרונית, יכולה להגיד לך שה"שירות" הזה יכול אמנם לעלות על העצבים, אבל חשוב לעין ערוך למי שנוסע איתך. כשחברה שנסעה איתי היתה מגיעה לנקודת האיסוף עליה הסכמנו 5 או 10 דקות אחרי הזמן שקבענו, הייתי מתפוצצת. בהתחלה חיכיתי לה או נסעתי אליה הביתה, אבל בשלב מסויים פשוט נסעתי והשארתי אותה שם (אחרי אין ספור טלפונים ללא מענה). היא הבינה שאם לא תגיע בזמן תיאלץ לנסוע באוטובוס או במונית לעבודה). זה עזר. אני המסיעה לכן אני היא זאת שקובעת את הכללים (נשמע רע, אבל ככה זה). אם לרוני מפריע שהן מדברות בטלפון בקול רם, אפשר לבקש מהן להנמיך את הקול או לא לדבר. זה עדיף על לא לאפשר להן להגיע אתכם הביתה. מזמן איכות עם בן הזוג אפשר להנות גם בבית. הנסיעה יחד אמנם נעימה אך יש לה חלופות. להן לא תמיד יש
. אני (ורק אני, ללא טיפת ביקורת) הייתי ממשיכה להסיע למרות חוסר הנוחות. אגב, עכשיו אני גרה בעיר אחרת ויש לי הרבה יותר טרמפיסטים (שיש להם רכב פרטי, אבל עלות הדלק גבוהה להם). לא תמיד זה נוח, אבל המחשבה שהם צריכים להשקיע אנרגיה בלחפש דרך מהירה להגיע הביתה מטה את הכף לכיוון של להמשיך.

ו שתי

New member
תתחילי לדלל:

להגיד שאתם נוסעים לקניות ישר מהעבודה נוסעים לאסוף את שירי מהסבתא ולא הביתה (עוד שלל תירוצים) או פשוט להגיד שאתם ממהרים להוציא את הילדה מהגן/תור לרופא/פגישה חשובה ואם היא לא מוכנה בדיוק בזמן, תאלצו בצער רב לנסוע. אני מבינה אתכם כל כך. אני מחסידי הקאר-פול, והיו לי מסביב לזה כל מיני ענינים והתנסויות- חלקם נפלאים וחלקם מאכזבים ומרגיזים. תנסי להסביר לרוני שגם את תלויה בבוקר באותה סוג של טובה. שיגלה קצת אורך רוח.

למעלה