יש עורכת דין בפורום ?

sipi1

New member
../images/Emo32.gif יש עורכת דין בפורום ?

אני יודעת שיש כאן כמה וכמה, ולכן מבקשת עזרה כאן ... אני לקראת השלב הסופי בתביעה מול ביטוח לאומי, ששילם לי דמי לידה מקוצצים. כדי להסביר את מצבי, אני מחפשת סיטואציה משפטית מיוחדת - מצב בו איש/ה עובד/ת בשתי משרות שונות (ימים שונים, מקומות שונים, עבודה שונה...) זכאי/ת לגמלה מחליפת הכנסה באחת המישרות, גם כאשר הוא/היא ממשיך לעבוד במשרה השניה. מצבים שחשבתי עליהם : טלפנית שעובדת גם כמנקה, ושברה רגל בעבודת הניקיון. זכאית לדמי פגיעה בעבודה, גם אם היא ממשיכה לעבוד כטלפנית במקום אחר ? או, אשה עובדת שבמשרה נוספת מבקרת תוכניות טלביזיה /רדיו. נשלחה לשמירת הריון, אך יכולה מבחינה פיזית להמשיך ולצפות בטלביזיה ולכתוב ביקורת. זכאית לגימלה ? אם מישהי מכירה פס"ד בסגנון - מאד אשמח אם תעבירו לי, ואם לא (וסביר להניח שאין, חיפשתי כבר די הרבה בעצמי) - גם זו תשובה. אולי אני אהיה התקדים
למי שהסתקרנה - זה הסיפור שלי : אני עובדת בשני מקומות. באחד מהשניים חזרתי לעבודה אחרי 6 שבועות (פיצלתי את חופשת הלידה ובעלי לקח את החצי השני), וכך איבדתי את המחצית השניה של דמי הלידה במקום העבודה השני... ביטוח לאומי טוענים שאם אני עובדת במקום אחד - אני לא זכאית לדמי לידה במקום השני. מכיוון שהחוק לא מתייחס למצב כזה, והכל פתוח לפרשנות - אני מקווה שאצליח. אז אם מישהי תוכל לתת לי רעיון יצירתי - תעזרו לי מאד. אפשר (אולי אפילו רצוי?) במסרים - הפחידו אותי שאף פעם אי אפשר לדעת מי עוד קורא את ההודעות...

sipor

New member
רגע .

אם אתם פיצלתם את החופשה אז עכשיו בעלך זכאי לקיצבה כי הוא נשאר בחופשת לידה. (אומנם זה תעריף מופחת - אבל פה כבר היו תקדימים ויש פסיקה). אני לא מבינה מדוע את תובעת הרי הוא מקבל דמי לידה, הם הרי לא ישלמו פעמיים?

sipi1

New member
הסבר :

כי חזרתי רק לעבודה אחת מהשתיים, בשנייה היתה לי מחליפה לכל 12 השבועות. כשעבדתי בשתי משרות ושילמתי פעמיים ביטוח לאומי, אף אחד (כולל אותי) לא חשב שזו כפילות. בעלי החליף אותי רק במקום עבודה אחד. בשני גם לא עבדתי, וגם קיבלתי רק חצי מדמי הלידה. כשאני חוזרת לעבוד רק במקום אחד, ובשני ממשיכה את חופשת הלידה (ימים אחרים, שעות אחרות, אין חפיפה) - למה אני מאבדת את הזכות הזו ? לא ביקשתי שישלמו לי פעמיים. ביקשתי שאת הקיצבה ממקום אחד יחלקו ביני ובין בעלי, ולקבל במלואה את הקיצבה מהמקום השני. ולגבי התעריף המופחת - ידוע לך על פסיקה ? אם כן, בבקשה שילחי לי לינק !!! אני יודעת שהוגש בג"ץ והבטיחו לשנות את החוק, אבל לא ראיתי שהנושא תוקן. (זה החצי השני של התביעה... ואם היו משלמים לו כמו שמגיע לו, הייתי שותקת. הצירוף של שני הדברים ביחד גרם לנו להפסד רציני, ולכן החלטתי לתבוע).
על העזרה !

sipor

New member
אני חושבת שהבנתי.

בגלל התעריף המופחת של בעלך את תובעת את הקיצבה על המקום השני. לא פה בפורומים אמרו שמשהו כבר זכה שהוא תבע אותם שהוא לא קיבל את מה שמגיע לו , אלה רק עד תקרה של 14 אלש"ח. לא נראה לי שמותר ל- 2 בני הזוג להיות בחופשת לידה . ושאת מבקשת על המקום השני את אומרת בעלי בחופשת לידה ואני בחצי חופשת לידה שזה כבר יותר מקיצבה אחת. אם הם לא שילמו לך על החצי הראשון של החופשה שהגיע לך את הקיצבת לידה המגיעה משני המקומות, נראה לי שאז יש מקום לתביעה שכן כפי שאמרת, בהחלט שילמת כפול בשני המקומות. בכל מקרה, קטונתי מהבנה במשפט וצדק, רק ניסתי להבין, מחזקת את ידיך והלוואי שתצליחי אולי תוכלי לתרום לפחות בקטע של האפליה הנוראית הזאת שגוררת נשים רבות לקחת את כל החופשת לידה ואת הגברים להמשיך לעבוד בגלל הבדל הקיצבאות. ותסלחו לי כולם שאני אומרת גוררת כי בעיני לכל הורה יש זכות שווה להנות מילדו באותו מידה, ואם לא מניקים שכן בעיני אין הבדל לאיזה מבין השניים יהנה מחופשת הלידה עם הילד. אני אישית מאוד נהנתי מהחופשת לידה והיום בדיאבד לא הייתי נותנת אותה לבעלי, בגלל האגואיסטיות של רק אני וביתי ביחד בכייף שלנו, אבל לפני שידעתי מה זה, מאוד רציתי להתחלק ולתת לבעלי גם חויה כזאת שמגיעה גם לו.. קצת נסחפתי.. אבל מה שרציתי לאמר .. ב ה צ ל ח ה !

sipi1

New member
מנסה להסביר טוב יותר

קודם כל, בעלי היה מאושר בחופשת הלידה שלו. זה באמת רעיון מוצלח, ובאמת התשלום המקוצץ הוא מה שגרר את התביעה.זה היה הקש ששבר את גב הגמל, כי לפני כן עוד הבלגתי. חשבתי שאם ישלמו לפי השכר של בעלי, זה יוצא סכום די דומה למה שהיה מגיע לי על חופשה מלאה. (התקרה לגבר היא 14,000 ש"ח ברוטו לחודש, כולל כל התוספות כמו שווי רכב וארוחות. התקרה לאשה גבוהה פי שתיים וחצי. רק בגלל שהיא אשה. אם זו לא אפלייה - מה זה כן ?) אבל אני תובעת משהו אחר : עבדתי משרה ורבע, שילמתי ביטוח לאומי במשך שנים על משרה ורבע, ואני זכאית לחופשת לידה של משרה ורבע. עד כאן אין בעייה. אבל אם בשלב מסויים בעלי מחליף אותי, ומשלמים לו רק לפי מישרה מלאה (מקוצצת בתעריף, מלאה בהגדרה) אני מאבדת את הרבע מישרה הנוספת שלי ??? אני לא מנסה לבקש מה שלא מגיע לי. אני שונאת את המצב שבו כשאת צריכה לשלם מיסים זה בסדר שאת עובדת ביותר ממשרה אחת, אבל כשאת מבקשת לקבל את הזכויות - מתחילים להתחכם. טוב, תודה על הנסיון וההתייחסות, עזרת לי להגדיר טוב יותר את הדברים. מקווה שגם מישהי מעולם המשפט (וחוסר הצדק ?) תוכל לסייע, כי מדברים איתי בשפה של תביעות ותיקים ותקדימים, ולא בעברית פשוטה...

sipor

New member
הצעה הקטנה.

אני הייתי תובעת על החלק של בעלי שמגיע לו. דרך אגב הטענה של ביטוח לאומי זה שגברים משקרים יותר בפועל לוקחים מטפלת ועובדים ולכן הקיצבה הנמוכה. בכל מקרה, היה כבר משהו שזכה ומכאן נראה לי שיהיה לך יותר קל עם זה. עוד משהו, כל הכבוד לך !

למעלה