כבר 10 שנים

../images/Emo32.gifכבר 10 שנים ../images/Emo16.gif

כבר עברו 10 שנים מאז שרבין נרצח 10 שנים מאז שבנאדם לקח חיים של מישהו לידיים שלו, אני זוכרת את היום הזה, הייתי בכיתה ב', המשפט הראשון ששמעתי אחרי שאמרו לי: "מעיין קומי" היה "רבין,נרצח בלילה" עדיין הייתי ילדה, לא הבנתי מה הולך שם לא באמת רציתי להבין. וזה אפילו לא משנה, שמאלני, ימני, מדבור על רצח אדם שייצג שלום שייצג אולי חיים אחרים היום.. "רצחו שלום בכיכר ראיתי מול עיניי איך הוא נגמר והתברר שאיש דתי בלי אלוהים ראה יותר מידי סרטים ועוד חייך במעצר מתי אתם תבינו כבר" אביב גפן-מרד הדמעות <אומנם זה היה צריך להכתב לפני כמה שעות, אבל עכשיו רק שמתי לב שאין שרשור כזה, והרגשתי צורך לפתוח אותו, מצטערת אם זה פגע במישהו..>

ny34

New member
בדיוק פתחתי את הדף של הפורום

כדי לראות אם מישהו פתח שרשור על זה, ואם לא אז שאני ארשום.. אני מאוד שמח שמישהו כן פתח, אני את האמת הייתי בגן טרום חובה כשזה קרה, עוד לא הבנתי מהחיים שלי.. אבל כשההורים שלי אמרו לי "ראש הממשלה נרצח אתמול" הבנתי שזה לא משהו טוב.. ואני זוכר שכולם היו נורא נורא עצובים.. עכשיו 10 שנים אחרי, שכבר יש לי דעה משל עצמי.. הרצח הזה היה די נוראי, לא רק בגלל האיש (שאני מאוד מעריך), אלא בגלל כל מה שנרצח איתו.. בעיקר השלום. שלום, חבר.

talba3

New member
יאללה 10 שנים

אני זוכר את היום הזה כלכך טוב למרות שהייתי בן 6 בערך, אני זוכר שנה אחריי זה הלכנו לכיכר רבין וזה היה אחד הימים העצובים שראיתי במדינה שלנו זה היה בלתי יאומן איך כולם היו מחוזקים ועצובים ביחד... חבל שבנאדם כמו יגאל אמיר לקח בנאדם שכל כולו היה להביא את השלום לא משנה איזה דעה יש לכל אחד אבל הבן-אדם הזה באמת רצה שיהיה שלום לישראל יהי זכרו ברוך! ושיבואו עוד מנהיגים כמוהו!

mory89

New member
זוכרת טוב מאד ת'יום הזה..

הייתי בשוק!! למרות שהייתי ילדה קטנה בכיתה א' נראלי... אבל רצח של ראש ממשלה, זה כ"כ קשה לתפוס! ועזבו את זה שזה היה בנאדם דתי (לא מבינה איך הוא מסוגל לקרוא לעצמו ככה..) עצם זה שזה היה בנאדם יהודי, איך הוא מסוגל לרצוח?! כואב! לא נשכח ולא נסלח

ny34

New member
אני חושב שיותר נכון לנסח..

עצם זה שהוא היה בן-אדם, איך הוא יכל לרצוח... כל שפיכות הדמים האלה כל כך מיותרות!!, אם אנשים באמת היו רוצים שלום, כבר היה שלום.. הבעיה שיש יותר מדי אנשים שלא רוצים, ואם מישהו חושב לא כמוהם, הם יכולים אפילו לרצוח אותם.. ולא, אני לא מדבר רק על מחבלים פלסטינאיים.. אני חושב שבמשך השנה האחרונה אפילו היהודים עשו גם מספיק דברים נוראיים

Lovley bla bla

New member
וואי....

אממ קודם כל אחלה הודעה וניסוח ואחלה של דברים.באמת. זה נושא די חזק ועמוק כזה. הייתי בכיתה א' אני חושבת וגם לי היה בוקר כזה של :"יונית קומי..." ואחר כך אני זוכרת רק "רבין נרצח......." ואת השידורים בטלוויזיה ואת הימים האפורים אחר כך. את הביקור בכיכר רבין אני לא ממש זוכרת אבל זה היה די קרוב לרצח. זה פשוט לא יאומן..וכבר 10 שנים עברו??...פייי הזמן טס.וזה עדיין לא נתפס. יהי זכרו ברוך

Lovley bla bla

New member
רק רציתי להוסיף

שבאמת הוא היה אחד ה-אנשים!...אין הרבה אנשים כאלה טובים ובעלי כבוד כמוהו. הוא באמת היה בנאדם מקסים ואני זוכרת כל סיפור וסיפור עליו. העולם הזה ממש לא צודק...אבל מה חדש? ונ.ב אני מצטרפת לכל הדברים שאמרתם פה.

אמנם כבר עברו יומיים

אבל אני גם רוצה.. אני זוכרת את הערב הזה די טוב. הייתי בכיתה ב' ולבד בבית עם אחי הגדול.. היה אסקימו לימון בטלוויזיה ואז רצה כתובית כזו שתיכף משדרים מהדורתחדשות.. ההורים שלי חזרו באמצע השידור הביתה, וכל מה שאני זוכרת זה שקמתי בבוקר ואמא שלי אמרה לי שראש הממשלה נרצח.. מאז אותו בוקר שידרו המון את הודעת הפטירה שלו.. אני זוכרת שם איש אחד מחוץ לביה"ח שדפק לעצמו מכה על הראש מההלם והוא כמעט התמוטט.. אני זוכרת את הנאום של נועה כמעט בע"פ, כי הוא ממש נגע לי.. זה נשמע מטומטם אבל לפעמים חבל לי שהייתי ילדה קטנה אז בשביל להבין את המשמעות של הרצח הזה.. אני זוכרת שאף אחד לא באמת ידע איך לעקל את מה שקרה שם ואני חושבת שגם עד היום לא מעקלים את מה שהרצח הזה עשה לחברה שלנו..

למעלה