לגביי הטיפול
יש את אלה שעושים את הטיפול ברפואה משלימה, שזה מה שעשיתי בהתחלה (הטיפול אצל הנטורופת) אבל בעיקרון מי שיש לו כאבים בגלל אבנים בכיס מרה, זה לא עובר אז או שהטיפול האלטרנטיבי עובד (שזה בעקרון שיטה למוסס את האבנים) או שעושים ניתוח לכריתת כיס מרה. לרוב ישר הולכים לניתוח כי זה ניתוח מאוד פשוט שלא דורש אשפוז ועושים אותו בהרדמה מקומית. (זה ניתוח לפרוסקופי מה שאומר שלא צריך לפתוח את הבטן) החסרונות בטיפול האלטרנטיבי רבים כשהחיסרון העיקרי זה קודם כל- זה לא עובד על כל אחד (עליי למשל זה לא עבד), בנוסף זה מאוד מאוד יקר! מדובר באלפי שקלים מידי חודש. זה המון המון כדורים לבלוע וצריך לנהל את סדר היום שלכם מסביב לכדורים האלה. במקרה שלי זה היה 17 כדורים ביום! וזה לפני אוכל, אחרי אוכל, יחד עם האוכל, איך שקמים, חצי שעה לפני השינה וכו'. רק לעמוד בקצב שלהם בלי אפשרות לסטות מסדר היום הביא לי עצבים. וכמובן שהכדורים עצמם לא עובדים לבד לכן צריך לשמור גם על התזונה מה שאומר ששוב כל הדברים שאני לא אוכלת כרגע כדי למנוע כאבים - אסור לאכול גם בזמן הטיפול וצריך לעשות ספורט בנוסף ולשתות איזה חצי כנרת כל יום כי אם לא הכדורים האלה יכולים לייבש את הכבד וגרום לנזק תמידי (ותזכרו שמדובר בכדורים טבעיים שכביכול לא אמורים להזיק) קיצר כל זה לעומת ניתוחון פשוט שאחריו חוזרים לאורך חיים תקין ורגיל וניתן לאכול מה שרוצים בלי לדאוג לכאבי תופת שיגיעו אח"כ. אגב. עכשיו אני לא נמצאת בטיפול כי אני לפני ניתוח אבל כדי שלא יהיו לי כאבים אני צריכה להימנע ממזון שומני (שלא מדובר אגב בדברים ששוחים בשמן דווקא אלא בכל קבוצת המזון שנכנסת לקטגורית שומנים. כלומר, גם כפית אבוקודו מסכנה לדוגמה יכולה לגרום לי להתפתל מכאבים), ממזון חריף (שזו לא בעיה כי אני לא אוכלת חריף בכל מקרה) או מזון מתובל מידי. וכמובן שחצי שעה הליכה ביום תעזור לי להקל על הכאבים. מה שאומר שאותו הדבר שעשיתי בזמן שלקחתי את הכדורים רק שכאן אני חוסכת אלפי שקלים ולא מכתיבה את סדר היום שלי עפ"י הכדורים. מה שכן מידי פעם אני כן סובלת מכאבים אבל יאללה. עוד שבועיים בדיוק זה נגמר!
איף חפרתי