לאבא ואמא

../images/Emo32.gif לאבא ואמא

שרשור על תרומת איברים והקשר האפשרי בינה לפונדקאות: אפשר לחלץ החוצה מנבכי לוח המודעות?

איפשר לחלץ ../images/Emo4.gif

הטכניקה הזו בוטלה בתפוז. אבל בהחלט אפשר להמשיך מ-כאן.

פרח כתבה:

לדעתי, מכירת כליה מרצון לא שונה בהרבה מפונדקאות (השכרת רחם). בשניהם יש פגיעה מיידית בגוף שאיבריו נמכרו/הושכרו. בשניהם יתכנו סיבוכים שיתפתחו בשלב מאוחר יותר. רוב מי שמוכר/משכיר עושה זאת מתוך מצוקה כלכלית. אחד ההבדלים, כליה ניתן לקחת למישהו גם בניגוד לרצונו. והשאלה הגדולה יותר... אם הכשרת מכירת כליה, האם לא בעקיפין הכשרת גם סחר באיברים אחרים?

ערבה כתבה:

רק שבמכירת כליה, מדובר באירוע טראומטי חד-פעמי (לתורמ/ת), שאחריו אין בד"כ נזק מתמשך (בהנחה שהכליה השניה תקינה, והניתוח עובר בשלום.) לעומתו הריון הוא אירוע של 9 חודשים, אחריו אירוע בסדר-גודל של ניתוח (עם סיכון יותר גבוה מניתוח רגיל) - של הלידה, ואחריו התשה כללית של הגוף, שהשלכותיה רבות ומתמשכות. ככה שתרומת כליה נראית לי הרבה יותר. אני מכירה אישית שני מקרים של קרובי משפחה שתרמו כליה לקרוביהם, ואין לי ספק שהייתי מוכנה לעשות זאת למען (כמעט) כל מי שאני מכירה ואוהבת. לגבי הכרחה לתרומה - יש גם לא מעט מקרים של הכרחה לפונדקאות...

טוסברהינדא כתבה:

מלבד היות פונדקאות תהליך בעל פוטנציאל הפיך. לפונדקאית יש 9 חודשים להתחרט, לתורם איבר לא. הפונדקאית מודעת יותר לתהליך שעומדת לעבור (שכן כבר ילדה ילדים), התורם לא (כרגע יש לו איבר מקביל תקין, אין לו מושג איך זה להיות בלי). אני בעד פונדקאות וגם בעד תרומת איברים, אם נעשים מבחירה אישית. הבעיה היא, כמובן, ששני התהליכים מועדים ל abuse שהוא מסוכן לא רק לתורמים עצמם, אלא למוסריות החברה כולה.

פונדקאות היא בלתי הפיכה....

אמנם יש לאשה הפונדקאית אפשרות תיאורטית להפיל מרצונה, אבל - א. היא מחוייבת בחוזה לשמור על ההריון ככל יכולתה. לכן אם תפיל, לא רק תאלץ להפרד מהתשלום עבור הפונדקאות, אלא גם תחוייב בפיצויים... וזה , לגבי מי שמראש כל הסיכויים שנכנסה לתהליך בגלל מצוקה כלכלית - לא ממש אופציה. ב. מבחינה רפואית - כניסה להריון והפלה - לא בדיוק שקולים להתחרטות רגע לפני ניתוח כריתת הכליה. ג. לתורמ/ת כליה אין הבדל מבחינה קלינית בין חיים עם כליה אחת לחיים עם שתיים.

טרודי

New member
ואני כתבתי

גוף האישה בנוי כך שתוכל ללדת מספר פעמים. יש הטוענים אפילו שהריונות משפרים את הבריאות במידה מסויימת - שהורמוני ההריון וההנקה (או החוסר בהורמוני המחזור החודשי הרגיל) עוזרים למנוע כל מיני דברים החל מסרטן השד או הרחם, וכלה באיבוד סידן. לא שזו סיבה להיכנס להריון, כמובן. ולכן כשאישה (שכבר עברה הריון ולידה ללא קושי מיוחד) בוחרת לשאת הריון נוסף, רמת הסיכון שהיא לוקחת היא "בתוך המעטפת", כמו שאומרים בחיל-האוויר. לעומת זאת, הגוף האנושי לא בנוי לעבודה עם כליה אחת. הוא מסוגל לזה, אם קורה חלילה משהו לאחת מהן, אבל זה לא "התכנון". ולכן מי שתורם כליה, מעביר את הגוף שלו לעבוד כל הזמן במצב ש"מחוץ למעטפת", מוד חירום שהוא מסוגל לו, אבל לא ברור לכמה זמן ובאילו השלכות. ובסופו של דבר אני מסכימה לגמרי עם טוסברהינדא: אם זה נעשה מבחירה אישית, אין לי בעיה לא עם זה ולא עם זה. אבל הפוטנציאל לשימוש לרעה (abuse) הוא גדול מידי.

תמותת נשים בלידה ראשונה

לא עולה על תמותת נשים בלידה שניה או שלישית. ככה שהריון ולידה ראשונים לא מקנים הבטחה שהלידה הבאה תעבור בשלום. לעומת זאת רוב בני האדם הבריאים , יכולים קלינית, לחיות ללא חשש עם כליה אחת. זו נכות תיאורטית בלבד.

אבא גאה

New member
מהי בחירה אישית?

אם יש אדם שאומר "אני רוצה למכור כליה ב 50,000$ " או אשה שאומרת "אני רוצה להיות פונדקאית תמורת 50,000$ " האם אלו בחירות אישיות? כי סביר להניח שבשני המקרים מדובר על מצבים די עצובים של א/נשים שנמצאים במצוקה כלכלית ומדובר על האוכל של ילדיהם. האם זה נראה לכם בחירה? לדעתי בני אדם שיש להם כסף ורווחה כלכלית לא היו עושים אף אחת מה"בחירה האישית" הזו.

הכל עניין של מידה. א/נשים עם כסף

ורווחה כלכלית.. גם לא יהיו קופאים בסופרמרקט, או פועלי בניין.. רוב הא/נשים שאני מכירה, אם היה להן כסף דיו, היו משנים את חייהן, ולא עושים כל מני דברים שהיום הם עושות בשביל כסף. השאלה היא איזה דברים, צריכה מדינה לאפשר לאזרחיה לעשות למען כסף.

אורי 0

New member
ב"סקס אחר" האחרון

היתה מישהי שהרצתה על הקשר בין פונדקאיות לאימהות. היא הציגה תמונה אידילית, של נשים שנוצר ביניהן "קשר דם", עם צלילים חזקים של "הזדהות נשית" (women identification) -האבות לגמרי מחוץ לתמונה. התשלום הוא חובה חוקית, כך אמרו לה מרואיינותיה - אבל בעצם מדובר בנתינה מכל הלב, בנשים שרוצו לעזור לנשים אחרות. התשלום שולי או לא קיים בתור מניע. היא טענה שבעיות כגון סרוב למסור את הילדה נדירות ביותר. אפשר בלי ספק לבקר את זה, ואני נוטה להיות ספקן - אבל אין לי כלים ואין לי נסיון בענין.

אבא גאה

New member
מה לגבי תרומת זרע?

הרי אנחנו לא באמת חושבים שהתהליך הוא קשה נפשית וכואב פיסית....כמו הריון ולידה או ניתוח להוצאת כליה....נכון?

hurix

New member
"אנחנו" חושבים שהתוצאה זהה...

ילד, צאצא גנטי, מסתובב כאשר היא אינה קשורה לאדם שבחר לתת, לא ניתנת להגנה על ידיו, לא לחינוך, לא לראות אותה גדלה. אז התהליך פיסית אולי כואב יותר, לגבי התהליך הנפשי - אני לא בטוחה, לא למי שבאמת מודע למעשיו. ומה לגבי תרומת ביציות?

אורי 0

New member
חבר'ה חבר'ה רגע רגע

לא הכל וירטואלי. כניסה להריון. פיקוח, טיפולים. זוג הורים שמתעניין בגוף שלך מפני שהוא השאיר שם משהו שלו. כל הבלגן של הריון -הקאות, סימני מתיחה, כאבי גב וכו'... ואח"כ לידה בייסורים (או בהתעלות) או ניתוח קיסרי, ותינוק חמוד שאת רואה אותו, יודעת שהוא גדל בגוף שלך ושהוא הולך עכשיו לחיות אצל שני אנשים אחרים (אם כי לפי המחקר האמור בד"ג בארץ הפונדקאית שומרת על קשר) - ואין לך אפילו זכות לראות אותו... ולעומת זאת - כמה דקות של אוננות לתוך שקית בחדר בבית החולים, וידיעה שילד עם הגנים שלך מסתובב איפשהו בעולם. אם זה היה בעיה אני מניח שאף אחד לא היה עושה את זה תמורת מאתים שקל. אני יכול לחשוב על כך כאגו-טריפ מצ'ואיסטי קטן. ב"מחול אחרון ופרדה" יש גניקולוג שפותר כך בעיות של פוריות... עם הזרע שלו. כשדיברו על בעיות בהשגת תרומת זרע, חשבתי אפילו על האפשרות להקים בנק זרע קהילתי עצמאי, במקרר כלשהו. הייתי בהחלט מוכן לתרום (כגרוש אסור לי ברגיל). אין לי מושג על מגבלות מעשיות וחוקיות כמובן.

פרח7

New member
../images/Emo45.gif טרודי ../images/Emo45.gif טוסברהינדי

אבל... איך מוודאים שזה נעשה מבחירה אישית? ובכלל... מה דעתכםן להפוך את מכירת הכליות לחוקית? מי שירצה לקנות ומי שירצה למכור, יוכל להפגש ולהסכים בינהם על המחיר ללא מתווכים. המוכר יעבור וועדה אשר בה פסיכולוג, נפרולוג, עו"ס... ואז תתבצע התרומה. רק כליות של אנשים שעברו ועדה יושתלו... רציתי לבקש אם אפשר (כיוון שאני העליתי את הרעיון לראשונה), הפעם כאשר יחוקקו חוק המאפשר לקנות איברים... ירשו גם להומואים וללסביות לקנות. בניגוד לפונדקאות שאינה זמינה חוקית בארץ לשימוש ע"י ההומאים/לסביות שמחוץ לארון...

אבא גאה

New member
מותק, את תיזהרי לך עם ההצהרות

של "אני מוכנה לתרום כליה למען (כמעט) כל מי שאני מכירה ואוהבת" לעולם אינך יודעת מי עלול לקרוא את ההודעה הזאת
ו..........כן זה היה עוף צלוי.

../images/Emo23.gif

לא נזהרת. כן מתכוונת. שלא נדע ולא נצטרך... אבל ...... (אתה יכול לשמור את העוף הזה).

למעלה