לא יודע אם זה מעניין אתכם אבל

יערהא

New member
כתבה

אלי שלום למה בחרת לפרסם את הכתבה דווקא כאן? אני מניחה שתקבל תגובות רבות מכל הכוונים, אני מניחה שלקחת בחשבון.

אלי פלס

New member
יערה, בוקר טוב

היכרות וירטואלית רשמית עדיין לא ערכנו אז, שלום לך. קראתי אותך כאן קצת ואני יכול בהחלט לומר, לפחות מבחינתי, נעים מאוד. כן. אני לקחתי בחשבון מראש שאני יכול לקבל כאן תגובות נזעמות מכמה כיוונים. לא רק מהכיוון ההומופובי המוצהר ובכל זאת... לעובדה שבחרתי לפתוח פורום ליוצאים בשאלה ולנהל אותו בשמי, יש אמירה אישית, לכיוון אליו אני מנווט את הפורום גם לו יש אמירה אישית מסויימת. בין היתר, אני רוצה שהפורום הזה יצטמצם מצד אחד לנושא שלשמו התכנסנו. נושא ה"יוצאים בשאלה" מהמובן הפילוסופי-אידיאולוגי, מהמובן הפסיכולוגי -אישי ועוד... אני גם רוצה להפוך את הפורום, מעבר להיותו "יוצאים בשאלה" לפורום של חברים בו, החברים הקבועים יוכלו לשתף את המשתתפים בדברים משמעותיים עבורם, בדילמות יומיומיות שהם חווים (לאו דווקא בהקשר ליציאה בשאלה). כחלק מה"אמירה האישית מאוד" שלי בחרתי להביא את הקטע הנ"ל. ירצה מי שירצה בכך - יקרא. לא ירצה - לא יקרא. ו...כן. מותר גם להגיב. כל תגובה שלא תהא מתלהמת וסותמת פיות, רעיונות, דרכי חיים וכו´.

יערהא

New member
אלי בוקר טוב מאד

בשביל הכרות וירטואלית רשמית צריך ללבוש חליפה ועניבה או שמלת ערב ארוכה? בכל מקרה עד כמה שאני מציצה מדי פעם על מה שנכתב פה אני רואה תגובות ענייניות והעלאת נושאים בנושא המעבר מהעולם הדתי - חרדי לחילוני... רוב הכותבים ( אני מניחה שיש גם כאלו שנמחקים עוד לפני שיוצאים לאור) נאים לי לעניין - מגיבים בצורה חכמה, אמפתית ואוהדת. ואני רואה בחיוב רב את קיומו של הפורום הזה ואם יש כאלו שנעזרים בו - תבורך על היזמה והבצוע. ומכיוון שמהמעט שאני קוראת פה אתה לא נראה לי כאדם ללא שקול דעת ( נהפוך הוא...) ברור לי שגם הכתבה שהבאת - והיה והיא תביא לתגובות כלפיך - תדע איך להתמודד איתן, אמנם אני לא בדיוק חרדית לא בעבר לא בהווה וכפי הנראה גם לא בעתיד.... אבל בכל זאת הנושא קרוב ללבי לכן מדי פעם אני מרשה לעצמי להוסיף תגובה. תבורך על היזמה יערה

עצוב, עצוב מאד.

לא במובן האפור של המלה, אלא במובן הלבן ביותר שיכול להיות. וגלגל-הסנאים הזה מוכר לי מאד, גם אני רצתי בתוכו, עד שהבנתי שזהו גלגל-סנאים ושחבל לי על כל דקה שאשאר בו. כמו שאני מעז לשער- המערכת הזאת מוכרת לרובא דרובא של הדתיים והיוצאים. לא יודע איך הדתיות והיוצאות. יונה

ועוד ../images/Emo32.gif שיכול לעניין ולהוסיף

אתם מוזמנים לקרוא שני מאמרים מעניינים שהעליתי השבוע בפורום בליינדייט, לקראת אירוח של מומחית בנושא.. תהנו, ואם על הדרך תרצו גם לשתף אותנו באיזה סיפור בליינדייט משלכם.. אתם מוזמנים

Yarik N

New member
מדוע אתה מקנה בילד הזה?

הוא נשמע לי קרוע בין שני עולמות, מצד אחד הוא מצא את האומץ ל"געת באושר" אך לגעת בלבד. הרי למרות שהוא הומוסקסואל הוא לא רואה את עצמו במערכת יחסים אוהבת ותומכת אמיתית, אלא רק בסטוצים במושב האחורי של הרכב בתוך יער חשוך. אני מקווה בשבילו שהוא יכיר אדם שיאהב אותו באמת ושהם ישכילו לאהוב ולהתעורר אחד ליד השני במשך כמה עשרות השנים הבאות.

Ludwig

New member
אני מאוד לא מקנא בו...

הבחור באמת קרוע בין שני דברים שאינם מתיישבים יחד ויתכן ויגרמו לו יסורים כל חייו. מצד אחר הוא הומוסקסואל ומצד שני יהודי מאמין (כהלכה אני מניח). מההומוסקסואליות שהיא תכונה טבעית שלו הוא לא "יגמל" וכל עוד הוא מחזיק באמונתו הדתית שזה חטא הוא יחיה כחוטא. אם ישכיל לעזוב את האמונה שפוסלת את נטייתו הלגיטימית ובעצם מזיקה לו נפשית עוד יש סיכוי שיחיה חיים מאושרים, אולם אם לא הוא צפוי ליסורים רבים (אני אפילו נוטה להניח שעם הזמן כשההומוסקסואליות מקובלת כדרך לגיטימית יותר ויותר בקרב כלל הציבור הסתירה אפילו תגבר).

רחלב.

New member
אתה מקנא בגלל?

מה שעוד מחכה לו? לזה התכוונת? בכולופן, זה יפה אלי, את "לפניך ברעדה" ראית? מה חשבת עליו?

אחר

New member
מה משמעות ההתלבטות?

בחור ישיבה השוכב עם כחורה למרות שהוא יודע שהדבר אסור ואף מאמין בכך יחוש רגשות אשמה ויתכן שגם יקרע מבפנים אם הוא מרגיש שאינו מסוגל להימנע מזה.האם המצוקה של בחור ישיבה הומו שונה באופן מהותי ממצוקתו של אותו בחור? האם בגלל שהוא יודע שאין שום אופציה מותרת שבה הוא יוכל לממש את העדפותיו גורמת לו לתסכול עמוק יותר? אשמח להתייחסות.

Ludwig

New member
יש הבדל עקרוני בין השניים...

אולי בשני המקרים מדובר במשהו שאיננו מקובל אצל הדתיים, אולם ההטרוסקסואל הדתי יעבור את שלב "אי הנעימות" ויוכל לחיות חיים שלמים מבחינה נפשית בזמן שההומוסקסואל הדתי לא יוכל ליישב את הסתירה וצפוי לחיים של חוסר סיפוק (לא רק מיני אלא של קשר רומנטי מלא בכלל) או של חיים בחטא על-פי אמונתו (אלא אם כן ינטוש את האמונה הדתית האיומה שפוסלת את נטייתו הטבעית).

judyr

New member
פלס.... חזק... עמוק.... כבד.....

ומשאיר מחשבות....

למעלה