אוקיי אז ככה..
המאמר הגדול מתחיל בתמונה של הפלויד בניו יורק, 27 בספטמבר 1970, וליד רשום: "זה התחיל בשנת 1968, סיד בארט "עזב את כדור הארץ" ופינק פלויד החלה במסע "מוזיקה מוזרה" שנמשך חמש שני, עד ליציאתו של אלבום הפרוג הגדול בכל הזמנים, הצד האפל של הירח". (ואז מתחיל ראיון עם ארבעת חברי הלהקה) בגלל שאין לי כל כך כוח לכתוב את כל הראיון אני אתן את המשפטים המרכזים מהראיון: ניק מייסון: ''האמת, העזיבה של סיד הייתה הקלה בשבילנו בגלל שהיא גרמה לנו לנסות לעבוד כלהקה בלי להשמע יותר מדי כמו המאנקיז". רוג'ר ווטרס: "כאשר היוצר הראשי של הלהקה עוזב, נשאר רק דבר אחד לעשות וזה להתחיל לכתוב שירים". פיטר ג'נר (עוזר מנהל): "שסיד עזב הייתי בטוח שריק רייט הולך להיות המנהיג, אם היית אומר לי אז שרוג'ר הולך להיות זה שמנהיג, הייתי צוחק אבל אני שמח להודות שטעיתי לחלוטין. דיוויד גילמור:"הם קראו לי להחליף את סיד כי ידעתי גם לשיר וגם לנגן על גיטרה, האופציה השנייה שלהם הייתה ג'ף בק". פיטר ג'נר:"אני זוכר שמישהו פעם אחת אמר באבי רואד לדייב:" קדימה דייב, תעשה הנדריקס!", והוא עשה את זה בצורה עוצרת נשימה, הוא יכל לנגן כמו הנדריקס, ולשיר כמו סיד". ריק רייט:"דייב היה יותר נגן בלוז, ונגן מצויין, זה בעצם מה ששינה לנו את הכיוון המוזיקלי". גילמור: "אני לא חושב שהייתה לי השפעה על הלהקה בהתחלה, כי כשהגעתי בקושי נחתתי על הרגליים והתפקיד שלי היה לתת יציבות והרמוניה למוזיקה". מייסון:" לסיים את האלבום "צלוחית מלאה סודות" בלי סיד הייתה חוויה הרבה יותר טובה, שירים כמו שיר הנושא, ו"STCFTHOTS" היו שירים נפלאים והרגשנו שאנחנו יכולים למתוח את עצמנו באולפן". רייט: "אני לא חושב שרק השירים שאני כתבתי לאלבום הזה היו לא טובים, LTBML שהיה שיר של רוג'ר, הוא גם גרוע". גילמור: "הלחץ הראשון הגיע מנורמן סמית' שרצה שנעשה שירי פופ יפים וקצרים, אולי הוא חשב שהוא מקבל עוד ביטלס מאיתנו". מייסון: "אחרי שהוצאנו שני סינגלים לא מוצלחים (תפוחים ותפוזים, PMATS) EMI אמרו לנו שאם נהיה להקה שמוציאה אלבומים טובים ללא סינגלים היא תשמח, וכך הפכנו ללהקת אלבומים בגלל שהציבור הבריטי הנחמד לא קנה את הסינגלים המזויינים שלנו". גילמור: "אני יודע שזה יישמע טיפשי עכשיו, אבל חשבנו על סרטים כפתיחת דלת לעתיד, ואז הגיע בארבט והציע לנו לעשות מוזיקה לסרט "MORE". גילמור: "אומהגומה היה רק נסיון, הוא הוקלט בצורה גרוע, אני לא כתבתי שום שיר לפני זה בחיים שלי, והתקשרתי לרוג'ר באיזשהו שלב וביקשתי ממנו שיכתוב לי מילים, הוא פשוט אמר לא". גרג לייק (בסיסט של קינג קרימזון וסולן):"כל להקות הפרוג היה שונות אחת מהשנייה, אף פעם לא הרגשתי תחרות בינינו לבין פינק פלויד,אהבתי אותם, מאוד פירגנתי להם". מייסון בקשר לסיבוב הופעות:"עוגת האפרסק הייתה טעימה, וגם הרגל טלה צלויה..מבושלת עם רוזמרין או קרפ סוזה, או שניהם.." חחח אני מת עליו. מייסון:"חברת התקליטים האמריקאית הייתה חסרת אונים, לא היה להם מושג מה אנחנו עושים עם הכלים". האמת היא שאני קצת עייף, אני מבטיח אמשיך מחר.