לכבוד יום ירושלים

שירנות

New member
יום ירושלים שמח../images/Emo158.gif../images/Emo16.gif

**ככה אומרים?
** היום היה לנו יום חיילים חטופים בבצפר... כולם קיבלו חולצות "אל תתנו לאדישות להרוג אתכם" והיה טקס וכל הבצפר היה כרזות ודגלים על החטופים... "חזרת פתאום, הנה אתה בבית. תן לי רק דקה לנשום באת לי כל כך, כל כך פתאום. היה לי קשה, אני לא מתלוננת כי אני יודעת ש... גם לך היה ודאי לא קל..." **סתם עושה לי אסוציאציה
** רק שיחזרו הביתה...

מדוע אנו

מתנהגים כבנות יענה? מדברים ומדברים, ועושים עצמנו לא יודעים מהי הדרך הריאלית להחזרתם הביתה, וכלל לא מתייחסים אליה

מדריך1

New member
כולנו חכמים,כולנו נבונים

אולי תרוץלראש ממשלה הבחירות קריבות, עדיין לא מאוחר.

תגובתך אינה מובנת לי

גם ראש הממשלה הנוכחי יודע מצוין מהי הדרך היחידה להחזרת השבויים. אבל הציבור יודע רק לזרוק מילים סתמיות לאוויר, ולא לדרוש מהממשלה לבצע מעשית את החלפת השבויים.

Old Cat

New member
די, מספיק עם זה, לא המקום ולא הפורום המתאים

שלא לדבר על הליקוי בשיפוט

שירנות

New member
ושוב סליחה על הבורות...

אבל אין הידברות כבר היום? אין נסיונות למשא ומתן? אז בעצם כל מה שמפרסמים כל פעם שיש ניסיונות להידברות על הנושא ותקדמות וכל הדברים האלה...זה בעצם לא נעשה?

Old Cat

New member
את לא מבינה שיש לו אג'נדה? אז למה לבלבל?

למה לבלבל עם העובדות? ומה זה שייך לנושא הפורום?

שירנות

New member
....

אני ממש לא יודעת מה הקטע שלך... אבל זה נראה כאילו אתה סתם נכנס כדי לעורר מהומות בפורום.... אני לא רוצה להיות מגעילה אבל... על כל דבר יש לך ביקורות מאוד לא נעימה,אתה חושב שאתה יודע הכל... תפסיק עם זה... זה לא נעים...

בטח שלא נעים לשמוע את האמת,

כאשר אנשים מתוכנתים לשמוע רק את מה ש"צריך" לשמוע. הנה מחדשות הבוקר: ישראל מציבה תנאי לרגיעה בעזה - שחרור מוקדם של שליט. בואו נעזוב את "הקטע שלי". האם לפי "הקטע שלך", מדיניות זו תזרז את שחרור שליט? האם לפי "הקטע שלך" מלחמת לבנון השנייה תרמה לשחרור החטופים בצפון? בסדר! אני אשתוק, לא "אעורר מהומות", ואת תמשיכי להאמין שממשלתנו עושה את המירב לשחרור הישראלים השבויים, ואף אחד לא יטריד אותך ולא יבקש ממך להעלות שאלות וספקות, ותוכלי להסתפק בארגון "יום החטופים" בביה"ס ובתפילות לאלוהים שהשבויים איכשהו ישתחררו. אם ככה יהיה לך יותר נעים. אגב, בנוגע ל"תפסיק עם זה", נדמה לי שלא אני "המשכתי עם זה", אלא את ביקשת להמשיך לפַתח את הנושא.

שירנות

New member
לא ביקשתי לפתח את הנושא בצורה הזאת

השאלה שלי הייתה מתוך תמימות ובאמת רצון לדעת כי חשבתי שאולי באמת אני חולמת שמנסים לדבר איתם על ההחברה שלהם או משו,לא יודעת חשבתי שאולי אני לא יודעת משו שאתה יודע,אתה לעומת זאת פשוט נכנסת לפורום והתחלת להגיב בביקורת ובצורה מאוד לא נעימה על ההודעות פה.... הכוונה שלי ממש לא הייתה ליצור פה ויכוח... סתם רצון לדעת יותר חוץ מזה אם אתה כל כך מבין יודע ובטוח למה שלא תלך לנהל קצת את המדינה? אתה הרי בטוח שאתה יודע בדיוק מה צריך לעשות כדי לתקן את המצב... אני בטוחה שאם אתה היית ברשות המדינה היית חושב פעמיים לפני כל צעד שלך... לא הכל פשוט כמו שזה נראה,יש המון דברים שאנחנו לא יודעים מאחורי כל ההחלטות...

אינני מתיימר לדעת משהו

שאולמרט לא יודע. כל מה שאני יודע, הוא יודע מצוין, הרבה יותר טוב ממני. זו ההחלטה שלו לדחות הדברות עם החמאס, ואפילו להתנגד לרגיעה המוצעת. השמאל בארץ מציע להסכים לרגיעה וללכת להדברות עם חמאס. הימין מתנגד לרגיעה. הימין זה הרוב. כלומר, ההחלטה של רוב ציבור הבוחרים בארץ היא לדחות רגיעה עם החמאס, עם כל המשתמע מכך: לדחות אפשרות הפסקת ירי הקסאמים, לדחות הדברות על שחרור שליט. אני לא יוצר כאן שום ויכוח, אלא מצביע על עובדות. כן, כולל העובדה הבלתי-נעימה, שרוב הציבור בארץ אינו מוכן לצעדים מעשיים (ואפשריים!) לשחרור שליט ולהפסקת ירי הקסאמים. את שאלת - אני עניתי. יש לך שאלות ענייניות? אני - אין לי מה להוסיף. אם הרצון היחיד שלך הוא להיטפל דווקא להודעות שלי, בזמן שאין לך מילת ביקורת על "ההודעות התרבותיות" של הגולש "Old Cat", אז בוודאי אין לי מה להוסיף, מיוזמתי.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo88.gif מספיק עם הויכוחים המיותרים

מעניין איך שרשור שבא לציין את יום ירושלים בצורה יפה הפך להתגוששות פוליטית שאינה שייכת לפורום הזה. טלמון, אני מכיר את האג'נדה שלך גם מפורומים אחרים ואין שום מסיבה לפתח אותה כאן. אני לא מוכן ולא אתן לכך שהפורום יהפוך למקום שלא נעים להיות בו.

maya2008

New member
../images/Emo41.gifיחסי דור שלישי- בין יהודים לגרמנים../images/Emo41.gif

שלום, שמי מאיה, ואני סטודנטית העורכת מחקר אקדמי בנושא השואה והשפעותיה, אני בת דור שלישי לניצולי שואה והנושא מעניין אותי במשך זמן רב ואני זוכה להתעסק בו בשנה האחרונה. אבקש עזרה מבני דור שלישי כדי שאוכל להשלים את המחקר שישמש להבנה טובה יותר של טראומת השואה והשפעותיה בקרב בני הדור השלישי. השאלון מורכב מחמש שאלות בלבד - למעוניינים - נא לשלוח למייל: [email protected] בתודה מראש על היענתוכם - לכשיסתיים המחקר, יתפרסמו תוצאותיו ומסקנותיו. מאיה.

למעלה