למה אני מרגישה מטומטמת במלחמה

../images/Emo32.gif למה אני מרגישה מטומטמת במלחמה

נשים יקרות, נכון שאנחנו מכורות לאהבה כאן , בטירוף. נכון אולי שכמה מאיתנו לא ממש מתעניינות במלחמה הזאת. אני רוצה לקדם את השאלות של שרון ניב במאמר שלה לכלל שיח נשים מעניין ומתקדם. אם נמאס לכן להיות לא רק מכורות לאהבה אלא גם הנושאות העקריות של מדיניות שמעולם לא לקחתן בה חלק, ואולי כמה מיכן סבורות שהיא רחוקה ולא שייכת לכן, אשמח מאוד שתקראנה מה ששרון ניב כותבת אחרי שהיא מנהלת כמה שבועות קריאה והקשבה מסיבית לתקשורת .... תודה לכן.

מלחמת תרבויות

תחושות "הטמטום" שמלוות את שרון ניב יכולות ללוות עשרות נשים וגברים ללא קשר לעברם הצבאי או מגדרם. מדובר הרי בידע או בתפיסה כללית של המצב. לא חושב שצריך להיות גנרל כדי להבין מה קורה, ולראיה, שר הבטחון שלנו אינו גנרל והיו לנו כאלו גם בעבר: לוי אשכול ומישה ארנס, האחרון נחשב לאחד הטובים, אם לא הטוב ביותר. לדעתי, ושרון רומזת על כך , המלחמה הזו היא הקרב הראשון במערכה של איראן מול המערב. אינני יודע אם איראן שמה לה למטרה לכבוש את המערב או להשמידו, אבל יתכן וזו באמת האג'נדה. סמואל הנטיגנטון בספרו "התנגשות הצביזליזציות" מדבר על כך: קרב בן תרבויות על דרך חיים, אמונות וסמלים. התבטאויותיה של איראן לא היו מעולם רציונליות אך זה לא הפריע לה להמשיך בייצור פצצות גרעיניות. יתכן והיא יודעת שהיום מנסים לפתור בעיות בדרכים דיפלומטיות? הכלב שנובח אינו נושך? לי אין תשובה על כך. מה שאני יודע זה שהמשטר האירני מנסה להוכיח לבסס מעמדו ולהוכיח לעמו מי השליט.דומני שהמערב, ובמיוחד אירופה, לא מבינים עדיין את משמעות נשק גרעיני בידי מעצמה כזו. אם זה הקרב הראשון במערכה גדולה, ישראל "נבחרה" לייצג את המערב. אפשר לומר שהיא יזמה את המלחמה הזו, יזמה עקב פרובוקציות מצד החיזבאללה. קשה לנתק את הקשר עם האמריקאים, מה גם שהם תמכו בנו לאורך כל הדרך, שוב, איפה שהוא אנו נלחמים את מלחמתם. שאלת השאלות היא מי נפל ופח ופה נצטרך לחכות לסיום המערכה. וזה מתקשר לשאלה הקשורה ביציאה למלחמה: מה רצינו להשיג והאם הישגנו אותו? אם תיפסק הלחימה באיזה שהוא שלב ונחזור למצב הקודם- לא עשינו דבר וזה עלה לנו בדם יקר. אבל אז משוכנע אנוכי שיגיע אותו פוליטיקאי שבמכבסת מילים (עם מרכך) יצליח לשכנע אותנו שניצחנו.

פורץ יקר לתודעה

אני לוקחת לעצמי את הזכות לעשות קט אנד פייסט לתגובה הזאת ולהכניס אותה למאמר עצמו. ואענה לך שם. תודה ...

למעלה