לקראת שבת (שוב חורף..)

noa128

New member
../images/Emo32.gif לקראת שבת (שוב חורף..)

חשבתי על עוף.. אבל יש משהו יותר טוב, יותר מתאים - זה מתחיל כמרק שעועית סמיך, עם הפוטנציאל הברור להפוך לנזיד מחמם בטן ונפלא: זה מתחיל עם שעועית - חומה או לבנה גדולה - אני מעדיפה את החומה. רצוי להשרות ללילה, אפשר גם פשוט להרתיח עם סודה לשתייה במקום ההשרייה. בסיר עם מכסה טוב ואטום - 2 בצלים בינוניים קצוצים גס, לטגן בשמן. שום - לכתוש לתוך הסיר - לפי הטעם - אנחנו אוהבים הרבה - 4-5 שיניים לפחות. כשקצת מזהיב מוסיפים פנימה רסק עגבניות - 2 קופסאות כפולות - מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, פפריקה (חריפה למי שאוהב, אנחנו מסתפקים במתוקה), כמון, כוסברה ביד רחבה. לתוך כל זה שופכים את השעועית המושרה/מורתחת ותפוחי אדמה חתוכים לגודל בינוני. נותנים לכל הסיפור לבעבע עם עצמו איזה 5 דקות על אש בינונית - שלא יישרף, מכסים הכל במים ונותנים לכל הסיפור להתבשל על אש קטנה כמה שעות טובות. אפשר להגיש כמרק, אחר כך מחממים ומצמצמים בכל פעם עוד קצת עד שיוצא נזיד חם וטוב. התבשיל הזה הוא למעשה הבסיס של צ'ילי קון קרנה המקסיקני (רק בלי הפלפלים האדומים החריפים והבשר) - אלא שכאן זה מותאם לחיך האשכנזי העדין שלי..
, וקצת פחות "יציקה" - אבל בהחלט מחמם את הלב והבטן.. שבת שלום (חייבת לעוף..) נועה.
 

לא ליטה

New member
וגם ../images/Emo32.gif אחד לנשמה

כל אחד והתחום שלו ואצלי זה לא המטבח
אבל קצת קולטורה, כמו שאומרים אצלנו בוורשה, זה כבר סיפור אחר. לכאורה זה סרט - "דוגוויל". "לכאורה", כי האיש שאיתי טען שזה בכלל תאטרון מצולם ואני הרגשתי קצת כמו בקריאה של ספר. מכירים את הסידרה הזו של "אגדות עמים" עם ג'ון הארט? אני חושבת שזה הכי נותן את התחושה. והבפנוכו... ניקול היפה קידמן מגיעה לעיירה שכוחת אל בהרים לבקש מקלט אצל התושבים שאף אחד מהם לא צריך כלום, לא ממנה ולא מאף אחד בכלל. אבל אוי כמה שהם צריכים ואוי כמה שהכל רוחש ומבעבע מתחת לציפוי האידיליה. ועוד אוי אחד, כמה שהסרט הזה מכווץ לי את הבטן ויחד עם זה מרחיב את הנשימה מעצם העובדה שהוא עושה לי לחשוב. ועוד איך לחשוב. בקיצור, לא כולם יאהבו אותו, אני יודעת, אבל אני הייתי מהופנטת.
 
למעלה