מבצע ארצי למציאת תורם מח עצם

ליאתו

New member
../images/Emo32.gif מבצע ארצי למציאת תורם מח עצם

מירב קלרטג, אחות של חבר קרוב, זקוקה להשתלת מח עצם. עמותת עזר מציון עורכת ביום ד' מבצע ארצי של בדיקת הציבור הרחב ללא תשלום, למציאת תורם למירב, לילד בן שש בשם עומר ולאישה (ואם לילד קטן) בשם סבטלנה. מבצע ההתרמה יתקיים ביום רביעי הקרוב, 24 למאי 2006 במספר מרכזי התרמה ברחבי הארץ. התהליך פשוט. לוקחים מכל אחד תרומת דם קטנה, שאותה שולחים למעבדת סיווג רקמות. את הבדיקה הזאת צריך לבצע רק פעם אחת בחיים, וכך נכנסים למאגר העולמי. תרומת מח עצם מורכבת רק במעט מתרומת דם, ויכולה להציל חיים. פרטים בקישור המצורף. תודה.

רבקה6

New member
כל פעם כזו מביאה לי את הסעיף!

לא בגלל ההתרמה!!! זו מבורכת. אני, שמוגדרת כחולת טרשת נפוצה למרות שכבר 13 שנים לא היה לי התקף - מוקצה מחמת מיאוס ע"י מד"א בכל הקשור לתרומת דם או מח עצם. ולא משנה העובדה ששנתיים לפני שהתגלתה המחלה, למרות שכבר הייתי חולה בה!!! תרמתי מח עצם לנער שהיה אז בן 17 והין הוא חי ובריא ואבא לשני ילדים. אחרי שאיבחנו אותי - פתאום הפכתי לטרפה בעיני המערכת. אז אני תורמת כסף - ואוכלת את הלב כי לכו תדעו כמה חיים יכולתי להציל!!!!! ר/

05 מיכל

New member
אל תאכלי את הלב רבקה

ראשית, זכית כבר לבציל מישהו. זה הרבה מאוד! שנית, את עושה מה שאת יכולה, וזה הרבה מאוד! ושלישית, תראי, אני לא חושבת שיודעים מספיק על טרשת נפוצה בשביל להיות בטוחים. כשלא ידעו על המחלה - לקחו ממך, וברוך השם יצא לטובה. אבל נניח שמחר יגלו שבעשרים אחוז מהמקרים תרומה כזו יכולה להעביר את המחלה שלך למישהו אחר? הרי אף אחד לא ירצה לקחת את הסיכון. וחוץ מזה, ייתכן גם שהטיפול שנותנים לתורם לפני לקיחת התרומה עלול להזיק לך במצבך. אז שוב, פעם קודמת לא ידעו, אבל אם יודעים - למה לסכן אותך? תבורכי על מה שזכית לעשות ועל מה שאת ממשיכה לעשות, ושמרי על עצמך. ואל נא תרגישי "מוקצה מחמת מיאוס" מפני שנזהרים בגלל מחלתך, אפילו אם הזהירות מוגזמת...

פרפרית 4

New member
גם אותי דחו (ובצדק) אך במקום אפשר ל

לתרום כסף. כי כל מבחנה כזו עולה כסף רב וכל בדיקה גם עולה כסף רב. אז ברגע שדחו אותי תרמתי כסף במקום. לכסף אין ריח, לא מפריס פרסה או מעלה גירה ומקובל על כולם. אז שיצליחו -אמן- במבצע זה למצוא תורמים מתאימים. זה חשוב.

ליאתו

New member
כל הכבוד לך

על הצלת חיי אדם. על שנפלה בחלקך זכות כזאת. באשר למחלה - אני מניחה שהם לא רוצים לקחת סיכונים. את שלך עשית, וכל הכבוד. זה מדהים בעיני.

liat1953

New member
אשמח לתרום מח עצם

ניסיתי לתרום בהתרמה קודמת.אך משום מה אמרו לי שאני מבוגרת מידי...
מוכנה לעזור בכל דרך אפשרית...אם יאמר לי שהגיל הוא לא מכשול אתרום למען הצלת חיים ומניעת סבל נורא מהחולים.

navatoy

New member
ליאת למה את מתכונת מבוגרת מידי

האים בגיל 60 אפשר לתרום? תודה נאוה

liat1953

New member
היום אני בת 53

כשרציתי לתרום הייתי בת 52 ואמרו כמדומני שאפשר עד גיל 48 אם איני טועה. אני...מממ...לא מרגישה את עצמי מבוגרת אך כנראה למטרה הזו כן ולכן תרמתי כסף במקום דם.

leah1010

New member
גם אני מכירה את מירב

והיום הפצנו במקום העבודה שלי על ההתרמה והתרומה. ופתחו עוד 3 מוקדים לתרומות דם בעבודה אצלי. כל הכבוד למי שארגן את זה. מאד מקווה שתרומות הדם והתרמות הכספים יעזרו לכמה שיותר חולי סרטן. זו מחלה איומה (אמי חולה בסרטן השד).

למעלה